Με επιτυχία η ημερίδα της ΠΑΝ.ΣΥ: «Ιόνια Οδός: Ανασκάπτοντας τη χώρα των Αιτωλών - Ακαρνάνων και Αμφιλόχων».


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 30/05/2017

Με επιτυχία και ικανοποίηση έκλεισε η ημερίδα που διοργάνωσε η Παναιτωλοακαρνανική Συνομοσπονδία με θέμα: «Ιόνια Οδός: Ανασκάπτοντας τη χώρα των Αιτωλών – Ακαρνάνων και Αμφιλόχων».
Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με το ΥΠ.ΠΟ και την εφορεία Αρχαιοτήτων Αιτωλοακαρνανίας και Λευκάδας.
Συνδιοργανώτρια ήταν η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας, και είχε την υποστήριξη του Δήμου Θέρμου.
Μιλώντας κατά την έναρξη ο πρόεδρος του Κεντρικού Συμβουλίου της Συνομοσπονδίας Παναγιώτης Χολής αναφέρθηκε στον τεράστιο αρχαιολογικό πλούτο, που υπάρχει σε όλες τις περιοχές της Αιτωλοακαρνανίας, στα ευρήματα κατά τις ανασκαφές για την κατασκευή της Ιόνιας Οδού και επεσήμανε ότι όλος αυτός ο πλούτος θα πρέπει να αξιοποιηθεί σε όλα τα επίπεδα από το υπουργείο Πολιτισμού και τους αρμόδιους φορείς.
Οι διακεκριμένοι αρχαιολόγοι της Εφορείας Αρχαιοτήτων Αιτωλοακαρνανίας και Λευκάδας: Φωτεινή Σαράντη, Γιώργος Σταμάτης, Αικατερίνη Λεονταρίτη, Βασιλική Τσαντήλα, Δημήτρης Παρράς και ο Νεοπτόλεμος Μιχαηλίδης, Αρχιτέκτων Μηχανικός Προστασίας Μνημείων, ανέπτυξαν ενδιαφέροντα θέματα όπως: Οι ανασκαφές και τα ευρήματα στην Ιόνια Οδό, η ανασκαφή στην αρχαία Αλίκυρνα, οι ανασκαφές ειδικότερα στο νότιο τμήμα της Ιόνιας Οδού, το παρόδιο ταφικό μνημείο – σήμα επί του άξονα της ιόνιας οδού στη θέση Ρηγαίικα Μεσολογγίου και η μεταφορά, αποκατάσταση και ανάδειξή του, η περιπλάνηση μιας επιγραφής από το 1830 έως τις μέρες μας, οι ανασκαφές και τα ευρήματα της Αμβρακίας Οδού και άλλα.
Παρουσιάστηκε πλούσιο υλικό από τα ευρήματα των ανασκαφών και τη σπουδαία εργασία, που επιτέλεσαν επί χρόνια και σε αντίξοες συνθήκες το επιστημονικό και εργατοτεχνικό προσωπικό της υπηρεσίας, που με πολύ ζήλο, υπευθυνότητα και επαγγελματισμό εργάστηκαν, για να φέρουν στο φως τα σπουδαία ευρήματα, που μαρτυρούν τη μεγάλη ιστορία του Νομού μας.
Η παρουσίαση των ευρημάτων καθήλωσαν για πολλή ώρα τους παρευρισκόμενους που έμειναν έκθαμβοι από τον ιστορικό πλούτο, που έκρυβε επί αιώνες η Αιτωλοακαρνανική γη.
Χαιρετισμό στην εκδήλωση μέσω επιστολής απηύθυνε η Αντιπεριφερειάρχης κυρία Χριστίνα Σταρακά.
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους πλήθος Αιτωλοακαρνάνων και φίλων καθώς και θεσμικοί παράγοντες: Ο Αιδεσιμολογιότατος π. Βασίλης Πόπης, ο Νώντας Λαμπρακάκης Πρόεδρος δημοτ. συμβουλίου Δήμου Αθηναίων, Χρήστος Κλαδευτήρας Πρόεδρος δημοτ. συμβουλίου Δήμου Ζωγράφου, οι αντιστράτηγοι ε.α Παναγιώτης και Ανδρέας Κορδολαίμης, ο Ταξίαρχος ε.α Νικόλαος Παπασπύρος, ο επίτιμος Πρόεδρος της ΠΑΝ.ΣΥ Πρόεδρος εφετών Αλέκος Σάββας, ο Παναγιώτης Κοντός καθηγητής πανεπιστημίου Αθηνών Πρόεδρος της ΑΙΠΟΕ, Ο πρώην Δήμαρχος Ναυπάκτου Γιάννης Μπουλές, ο Πρόεδρος της κοινωφελούς επιχείρησης Δήμου Ξηρομέρου Κώστας Γεωργούλας, ο Πρόεδρος της ΞΕΛΟΤ Μπάμπης Τσελεπής, ο πολιτευτής Σωτήρης Κοντονάσιος, ο εκδότης της Αιτωλοακαρνανικής Χρυσόστομος Πατούλας, ο Πρόεδρος του συλλόγου Βελανιδιάς Μάκης Στρατούλης και εκπρόσωποι συλλόγων και άλλων φορέων. 
Ευχαριστούμε τον ΑΧΕΛΩΣ ΤV για την κάλυψη και προβολή της ημερίδας, τους φωτογράφους Χρήστο Μπόνη και Γιώργο Τσέλιο για την φωτογραφική κάλυψη και το XIROMERO NEWS για την βοήθεια τους.
Την εκδήλωση συντόνισε ο δημοσιογράφος Πάνος Σόμπολος, πρώην πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ και νυν πρόεδρος του Συλλόγου Αιτωλοακαρνάνων Δημοσιογράφων.

Για την ΠΑΝ.ΣΥ 

ΤΟ Κ.Σ0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.