Αύξηση του τέλους χρήσης αιγιαλού και παραλίας από τα 2 €/τ.μ. στα 5 €/τ.μ.


Στο Δημοτικό Συμβούλιο που θα γίνει τη προσεχή Παρασκευή, 21 Ιουλίου και ώρα 07:00 μ.μ., ως τέταρτο θέμα συζήτησης υπάρχει το: «ΔΙΟΡΘΩΣΗ ΤΗΣ ΑΡΙΘ. 165/19.12.2017 (ΑΔΑ 6ΗΖΓΩΚΖ-ΧΥΛ) ΑΠΟΦΑΣΕΩΣ ΠΕΡΙ ‘ΚΑΘΟΡΙΣΜΟΣ ΤΕΛΟΥΣ ΑΙΓΙΑΛΟΥ ΚΑΙ ΠΑΡΑΛΙΑΣ ΕΤΟΥΣ 2017’».
Σας ενημερώνουμε λοιπόν ότι με βάση τις σχετικές αποφάσεις της Οικονομικής Επιτροπής και του Δημοτικού Συμβουλίου (αντιστοίχως 272/2016 και 165/2016) του Δήμου Ξηρομέρου, καθορίστηκε το ύψος του τέλους χρήσης αιγιαλού και παραλίας για το οικονομικό έτος 2017, στα 2 €/τ.μ.
Όμως ο Δήμος Ξηρομέρου ενημερώθηκε με επίσημο έγγραφο, ότι σύμφωνα με το άρθρο 7 της πρόσφατης ΚΥΑ του Μαΐου 2017, που βγήκε για τις παραχωρήσεις της απλής χρήσης αιγιαλού και παραλίας, το σχετικό τέλος καθορίζεται στα 5 €/τ.μ.
Ο Δήμος Ξηρομέρου λοιπόν καλείται να διορθώσει τις σχετικές του παραπάνω αποφάσεις και να προχωρήσει σε αύξηση του συγκεκριμένου τέλους από 2 €/τ.μ. σε 5 €/τ.μ., δηλαδή κατά 150%.

2 σχόλια:

 1. Δηλαδή το τέλος είναι το ίδιο και ενιαίο σε όλη την Ελλάδα; Δηλαδή ίδιο τέλος σε μία παραλία της Μυκόνου με τον Μύτικα;
  Για κάποιος να μας εξηγήσει καλύτερα γιατί αυτά δεν μου αρέσουν πολύ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Το αντάλλαγμα της παραχώρησης απλής χρήσης προσδιορίζεται με βάση τα συγκριτικά στοιχεία της περιοχής, το αντάλλαγμα της σύμβασης παραχώρησης της ίδιας θέσης των 5 τελευταίων ετών και σε περίπτωση ανυπαρξίας (νέα σύμβαση παραχώρησης) των ομόρων
  με αυτή θέσεων, καθώς επίσης τα πραγματικά δεδομένα, ως προς τις διαμορφωμένες σήμερα αξίες των χώρων αυτών.
  Απαγορεύεται ο καθορισμός ανταλλάγματος με βάση τα τεμάχια των ομπρελών και των καθισμάτων, όπως και ο συμψηφισμός του ανταλλάγματος με την οποιαδήποτε
  παροχή υπηρεσιών από τον υπέρ ου προς το ελληνικό δημόσιο.
  Το αντάλλαγμα καθορίζεται από τους εξής:
  1. Στις περιπτώσεις που η παραχώρηση απλής χρήσης διενεργείται από το Δήμο καθορίζεται από το αρμόδιο όργανο του Δήμου και εγκρίνεται από την ΠΔΔΠ.
  2. Στις περιπτώσεις που η παραχώρηση απλής χρήσης διενεργείται από τις περιφερειακές υπηρεσίες του Υπ. Οικονομικών:
  2α. Για τις περιοχές χωρικής αρμοδιότητας της έδρας των. Π.Δ.Δ.Π, εισηγείται ο Προϊστάμενος του Τμήματος Β΄ και εγκρίνει ο Προϊστάμενος της Π.Δ.Δ.Π.
  2β Για τις περιοχές χωρικής αρμοδιότητας της έδρας των Α.Γ.Δ.Π., εισηγείται ο εξουσιοδοτημένος υπάλληλος του ΑΓ και εγκρίνει ο Προϊστάμενος της Π.Δ.Δ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.