Πρόσκληση Πολιτιστικού και Μορφωτικού Συλλόγου Φυτειών ''Ακαρνανικό Φως'', στο 1ο Αντάμωμα Φυτειωτών.


Ο Πολιτιστικός και Μορφωτικός Σύλλογος Φυτειών ''Ακαρνανικό Φως'' σας προσκαλεί στο 1ο Αντάμωμα Φυτειωτών και σε ένα αυθεντικό παραδοσιακό γλέντι την Κυριακή 13 Αυγούστου στην πλατεία Φυτειών.
Μαζί μας θα είναι οι Βασίλης Κολοβός (τραγούδι), Sibeμόρια (δημοτική ορχήστρα αποτελούμενη από τους Βαγγέλης Ντζούφρας (τραγούδι - λαούτο), Κοσμάς Παπακωστόπουλος (κλαρίνο), Παναγιώτης Καμζέλας (βιολί) και Βασίλης Σκουμάντζος (κρουστά).
Συμμετέχει και η Κατερίνα Αναστασοπούλου.

Καλή Αντάμωση.

Λίγα λόγια για την ορχήστρα μας:

Βασίλης Κολοβός.


Ο Βασίλης Κολοβός γεννήθηκε στις Φυτείες Ξηρομέρου. Τελειώνοντας τις σπουδές του στην Παιδαγωγική Ακαδημία, στράφηκε, παράλληλα με το επάγγελμα του στο δημοτικό τραγούδι, αποτελώντας στην πορεία έναν από τους σημαντικότερους ερμηνευτές και συνεχιστές του.
Ταξίδεψε σε πολλά μέρη του κόσμου προβάλλοντας τόσο τη δημοτική μας παράδοση, όσο και το χωριό μας τις Φυτείες.
Η δισκογραφία του ξεκινάει από το 1974, όταν για πρώτη φορά με τη Δώρα Στράτου και το συγκρότημα της ηχογραφεί 4 προσωπικά LP, με τραγούδια της Ρούμελης.
Ερμήνευσε τραγούδια κορυφαίων συνθετών όπως του Μίκη Θεοδωράκη, του Χρήστου Λεόντη και συνεργάστηκε με κορυφαίους μουσικούς όπως ο Γιώργος Κατσαρός, ο Πέτρο - Λούκας Χαλκιάς, ο Βασίλης Σαλέας (με τον οποίο έχουν και πολλές ηχογραφήσεις) και αρκετοί άλλοι.

SibeΜόρια.


Τα SibeΜόρια (προφέρεται σιμπεμόρια), είναι μια δημοτική ορχήστρα του οποίου τα μέλη ενώνει η φιλία, η όρεξη και το μεράκι για τη δημοτική μουσική. Τα SibeΜόρια εκπροσωπούν κυρίως το τοπικό ρεπερτόριο (Ξηρόμερο, Μεσολόγγι κ.α). αλλά και της ευρύτερης περιοχής.
Λόγω των σπουδών τους στο Τμήμα Λαϊκής και Παραδοσιακής Μουσικής έχουν εντρυφήσει στο υπερτοπικό ρεπερτόριο και καλύπτουν τις απαιτήσεις του (Θράκη, Μακεδονία, Ήπειρος, Θεσσαλία, Νησιά).
Πρόκειται για το νέο αίμα στην δημοτική μας παράδοση την οποία υπηρετεί με σεβασμό αφοσίωση και μεράκι.

Συμμετέχει και η νεαρή και εξαιρετικά ταλαντούχα Κατερίνα Αναστασοπούλου.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.