Διαχείριση απορριμμάτων, δίκτυο αποχέτευσης και Βιολογικός Καθαρισμός στη συνάντηση του Αντιπεριφερειάρχη Ενέργειας - Περιβάλλοντος με τον Δήμαρχο Ξηρομέρου.


Δευτέρα 24 Ιουλίου 2017
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Δελτίο Τύπου.

Σημαντικά περιβαλλοντικά ζητήματα που απασχολούν την ευρύτερη περιοχή του Ξηρομέρου και η στενή συνεργασία που έχει η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας με τον Δήμο, συζητήθηκαν στη συνάντηση που είχε ο Αντιπεριφερειάρχης Ενέργειας και Περιβάλλοντος Νίκος Μπαλαμπάνης με τον Δήμαρχο Ξηρομέρου Ερωτόκριτο Γαλούνη.
Στο επίκεντρο βρέθηκαν η ολοκλήρωση του δικτύου αποχέτευσης της παλιάς πόλης του Αστακού η λειτουργία του Βιολογικού Καθαρισμού και η ορθολογική διαχείριση των απορριμμάτων σε όλο το Δήμο, τα προβλήματα που έχουν προκύψει από την εφαρμογή του παλιού σχεδίου πόλης του Αστακού και η έγκριση της νέας επέκτασης αυτού στην περιοχή του Χοβολιού.
Όπως ανέφερε ο Αντιπεριφερειάρχης, πρόκειται για ζητήματα τα οποία πρέπει να αντιμετωπιστούν άμεσα προκειμένου να ανακουφιστούν οι πολίτες της συγκεκριμένης περιοχής.
Στη συνάντηση παρευρέθηκαν η προϊσταμένη της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος και Χωρικού Σχεδιασμού της Περιφέρειας Ελένη Σπυράκη (Τοπογράφος Μηχανικός), η προϊσταμένη του Τμήματος Περιβάλλοντος και Υδροοικονομίας Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας Βασιλική Γαλούνη (Πολιτικός Μηχανικός) και η Ζαχαρούλα Ραλάτου αρμόδια Πολιτικός Μηχανικός του Δήμου.
Στη συνέχεια ο Αντιπεριφερειάρχης Ενέργειας και Περιβάλλοντος, με τον Αντιδήμαρχο Περιβάλλοντος Θεόδωρο Λιβάνη και τα στελέχη της Περιφέρειας, επισκέφτηκαν τις ολοκληρωμένες σύγχρονες εγκαταστάσεις των Δημοτικών σφαγείων και του Βιολογικού Καθαρισμού, όπου ενημερώθηκε για την τωρινή κατάσταση των υποδομών, καθώς και για τις ενέργειες που υπολείπονται ώστε να δοθούν σε χρήση το συντομότερο δυνατόν.

ΜΥΤΙΚΑΣ PRESS: Δικό μας επώνυμο ερώτημα σχετικά με τον Βιολογικό Καθαρισμό Βάρνακα - Κανδήλας και Μύτικα. Σε ποιο σημείο βρίσκεται αυτό το θέμα; Υπάρχει κάποιο χρονοδιάγραμμα και που βρισκόμαστε τώρα; Μία υπεύθυνη ενημέρωση μπορεί να υπάρξει εκ μέρους της δημοτικής αρχής;

3 σχόλια:

 1. Παναγιώτης Χολής24 Ιουλίου 2017 στις 4:14 μ.μ.

  Γενικότητες από μια επίσκεψη μάλλον εθιμοτυπική που στόχο είχε να ενημερωθεί από πρώτο χέρι ο Αντιπεριφερειαρχης. Ελπίζω και εύχομαι ο αντιπεριφερειάρχης να είδε τα χάλια μας και το τέλμα που βρίσκονται τα προβλήματα για τα οποία τον ενημέρωσαν. Ελπίζω επίσης να είδε από πρώτο χέρι γιατί δεν υπάρχει περίπτωση να λειτουργήσουν τα σφαγεία και ο βιολογικός καθαρισμός και να δράσει αναλόγως γιατί η δημοτική αρχή τη μόνη δράση που γνωρίζει καλά είναι η απευθείας αναθέσεις στους δικούς της και να στοχοποιεί όποιους έχουν διαφορετική άποψη και θέσεις.
  ΥΓ Μήπως συνάντησε και την Αντιπολίτευση για να έχει μια ολοκληρωμένη εικόνα των θεμάτων της αρμοδιότητας του;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Mytikapress γραφτο : 24 - Ιουλίου - 2017 ημέρα Δευτέρα
  αμα δεις εδω βιολογικο καθαρισμο γράφτο σε εκτακτη ανάρτηση.
  αρμόδιος ανωνυμος.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. δεν μπορουνε να συνδεσουν τον βιολογικο του αστακου και να λειτουργησουν και τα σφαγεια που τα βρηκανε ετοιμα και εσυ φιλε βασιλη θελεις ενημερωση για τον βιολογικοτης αλυζιας αν παρεις απαντηση σφυρα μου κλεφτικα

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.