Αποκλειστικό: Περισσότερες από 6.667 οι προσλήψεις στους Δήμους - Έρχεται πρόσθετη λίστα.


ΜΥΤΙΚΑΣ PRESS: Παρότι ο Δήμος Ξηρομέρου έχει διαπιστωμένο πρόβλημα έλλειψης προσωπικού καθαριότητας, στη πρώτη λίστα δεν φαίνεται να έχει υποβάλλει αίτημα για πρόσληψη μόνιμου προσωπικού. Ο γειτονικός Δήμος Ακτίου - Βόνιτσας έχει αιτηθεί 8 άτομα.


Τη δυνατότητα να καταθέσουν νέες αιτήσεις για την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού καθαριότητας, δίνει το Υπουργείο Εσωτερικών, σε όσους Δήμους δεν απέστειλαν έγκαιρα στοιχεία. Η διαδικασία σύμφωνα με πληροφορίες, θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί εντός της εβδομάδας με τις συγκεκριμένες θέσεις να προστίθενται στις 6.667, που παρουσίασε αποκλειστικά η aftodioikisi.gr.
H νέα προθεσμία που δίνει το ΥΠΕΣ, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της aftodioikisi.gr, αφορά Δήμους είτε που καθυστέρησαν να προχωρήσουν στην έγκριση Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας προκειμένου να δημιουργήσουν νέες οργανικές θέσεις είτε καθυστέρησαν να στείλουν τα αιτήματα τους, στην αρμόδια υπηρεσία του Υπουργείου Εσωτερικών με αποτέλεσμα να μην περιληφθούν στη τελική λίστα.

Κανένα πρόβλημα με τις επιπλέον προσλήψεις.
Ωστόσο πλέον και σε αυτές τις περιπτώσεις οι Δήμοι αποκτούν το δικαίωμα να διεκδικήσουν μόνιμο προσωπικό στην υπηρεσία καθαριότητας εφόσον αποστείλουν στοιχεία στο ΥΠΕΣ.
Αξίζει να σημειώσουμε ότι μετά την δημοσιοποίηση της λίστας, υπήρξαν καταγγελίες εργαζομένων που δήλωναν ότι οι Δήμοι τους δεν εμφανίζονταν να έχουν αιτηθεί προσλήψεις.
Έγκυρες πηγές πάντως μας ανέφεραν ότι δεν θα υπάρξει κανένα πρόβλημα με τα επιπλέον αιτήματα των Δήμων αρκεί να γίνουν εντός της εβδομάδας. Αξίζει να σημειωθεί ότι και τα νέα αιτήματα θα εγκριθούν εκ νέου από τον κ. Σκουρλέτη και στη συνέχει θα περάσουν και από τα γραφεία της Υπουργού Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Ολ. Γεροβασίλη και του αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών, Γ. Χουλιαράκη, όπως έγινε και με τη πρώτη λίστα (δείτε εδώ).

4 σχόλια:

  1. Φαίνεται ότι " κάποιοι " δήμοι δέν μπορούν να κατανοήσουν ακόμα τα αυτονόητα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο Δήμος Ξηρομέρου οφείλει να ακολουθήσει το δρόμο της κοινής λογικής και να υποβάλλει άμεσα επίσημο αίτημα στο Υπουργείο Εσωτερικών για προσλήψεις μόνιμου προσωπικού για τις ανάγκες λειτουργίας των υπηρεσιών καθαριότητας των κοινοτήτων του δήμου μας.
    " Η καθαριότητα είναι μισή αρχοντιά "

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ολα τα παράδοξα συμβάντα εδώ τα διαβάζουμε.
    Μας παρακαλεί το Υπουργείο Εσωτερικών να κάνουμε επίσημο αίτημα για προσλήψεις μόνιμου προσωπικού καθαριότητας στον δήμο μας,
    κι' εμείς στον πολύπαθο και καταχρεωμένο δήμο, κάνουμε οτι δέν καταλαβαίνουμε.
    απίστευτο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. υπνο βαθυ
    ασχολουνται με αλλα πιο ''σοβαρα''

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.