Που βρίσκεται το θέμα της δημοπράτησης του νέου κτιρίου Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου Μύτικα;


Αναφορά στο νέο κτίριο  του Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου Μύτικα έκανε ο Δήμαρχος κ. Ερωτόκριτος Γαλούνης στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο, λέγοντας ότι είμαστε σε φάση προετοιμασίας δημοπράτησης του έργου και δικαιολογήθηκε για την μεγάλη καθυστέρηση ότι άλλαξε και ξανά άλλαξε ο νόμος περί δημοπρασιών και με λίγα λόγια ότι δεν φταίει ο Δήμος Ξηρομέρου για την καθυστέρηση, αλλά ο νόμος περί δημοπρασιών που αλλάζει κάθε λίγο.
Εμείς σας ενημερώνουμε υπεύθυνα τι συμβαίνει σε αυτή την υπόθεση, την οποία την παρακολουθούμε από πολύ κοντά.
  • Το νέο κτίριο του Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου Μύτικα εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ στις 1 Νοεμβρίου 2016, ταυτόχρονα με άλλα 3 Σχολεία (δείτε εδώ και εδώ)
  • Το Λύκειο Θέρμου, που εντάχθηκε μαζί με το Δημοτικό Σχολείο και Νηπιαγωγείο Μύτικα, ήδη δημοπρατήθηκε από τις 4 Ιουλίου του 2017 (δείτε εδώ) και σε επικοινωνία που είχαμε με το Δήμο Θέρμου, μας ανέφεραν ότι πολύ σύντομα αναμένεται να ξεκινήσουν και οι πρώτες εργασίες (χωματουργικά).
Τα ερωτήματα μας εύλογα προς το Δήμο Ξηρομέρου:
  • Οι αλλαγές του νόμου περί δημοπρασιών μόνο τον Δήμο Ξηρομέρου επηρέασαν, ενώ τον Δήμο Θέρμου όχι;
  • Σε ποια φάση βρίσκονται οι διαδικασίες δημοπράτησης του δικού μας σχολείου;
  • Η ρητή δέσμευση του κ. Δημάρχου ότι θα έχει δημοπρατηθεί και θα ξεκινούσε το έργο πριν την έλευση του 2018 ισχύει ή την πήρε ο αέρας;
  • Υπάρχει μία εκτίμηση στο πότε περίπου θα υπάρξει δημοπράτηση του έργου;
Το ότι το έργο έχει πάρει το δρόμο του το γνωρίζουμε και δεν ανησυχούμε. Απλά εύλογα ερωτήματα θέτουμε, μιας και βλέπουμε το αντίστοιχο έργο του Θέρμου (μικρότερος Δήμος από τον δικό μας), να έχει ήδη δημοπρατηθεί από τις 4 Ιουλίου και να ετοιμάζονται για έναρξη των εργασιών, ενώ εμείς τίποτα ακόμη, στο περίμενε, και μιλάμε για το μεγαλύτερο έργο αυτή την στιγμή στον Δήμο Ξηρομέρου, προϋπολογισμού 3.336.911 €.

5 σχόλια:

  1. ΠΟΥΡΝΑΡΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ9 Οκτωβρίου 2017 στις 12:38 μ.μ.

    Ειναι προφανης ο λογος της καθυστερησης: Ανικανοτητα σε συνδυασμο με την αδιαφορια .Ο νεος νομος ισχυει για ολους , στο Θερμο γιατι ανταποκριθηκαν σε ευλογο χρονο ; Υποψη οτι το εργο εχει ενταχθει με συμβατικο χρονο περαιωσης τον ΟΚΤΩΒΡΙΟ του 2018, δηλαδη σε λιγοτερο απο ενα χρονο απο τωρα θαπρεπε να παραδοθει στα παιδια ,ενω απο οτι προβλεπεται ( ο ιδιος ο Δημαρχος το υπαινιχθηκε στο Δ Σ ) αν δημοπρατηθει την ανοιξη του 2018 , ναμαστε ευχαριστημενοι.Κατα τα αλλα ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ πανηγυριζει στη ιστοσελιδα του ΔΗΜΟΥ οτι εγκριθηκε απο την ΑΠΟΚ . ΔΙΟΙΚΗΣΗ η εντελως τυπικη αποφαση δημοπρατησης του εργου και οτι " αλλη μια εξαγγελια του Δημαρχου γινεται πραξη " , αλλο βεβαια οτι το εργο ,με εξασφαλισμενες πιστωσεις, θα αρχισει - οπως προβλεπω - οταν θα ληγει ο αρχικα προβλεπομενος χρονος περαιωσης του (οκτωβριος 2018 ). Οπως και για το κεντρο υγειας που επι δεκα χρονια κατασκευαζεται χωρις να ολοκληρωνεται, παροτι υπαρχουν οι απαραιτητες πιστωσεις . Τι δειχνει αυτο παρα μονον αδιφορια και ανικανοτητα ; Παντως για το ΔΗΜΑΡΧΟ δεν θαναι και πολυ κακο με συνεχεις παρατασεις τα 2 αυτα εργα, που αλλοι τα ενεταξαν και ειναι τα μονα σοβαρα εργα υποδομης που γινονται στην ΑΛΥΖΙΑ , να ολοκληρωθουν το φθινοπωρο του 2019 , χρονια εκλογων και να κοψει τοτε τις κορδελες σε μια αποθεωση του πολιτικαντισμου. Εν τω μεταξυ βεβαια τα παιδια και οι ΑΛΥΖΙΟΙ θα στερουνται αδικαιολογητα ενα συγχρονο σχολειο και ενα αξιοπρεπες κεντρο υγειας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αν οι κορδέλες τίθενται υπέρ-άνω των ανθρώπων ,
    τότε έχει χαθεί και το πραγματικό νόημα της πολιτικής ενασχόλησης ή απασχόλησης και το να μιλάμε σοβαρά για αυτοδιοικητικούς θεσμούς αυτής της "δήθεν" δημοκρατικής πολιτείας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ξεμπροστιασμα ξεβρακωμα του αναξιοπιστου με επιχειρηματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ρε παιδια εχει και το σχολειο γηπεδο μπασκετ. ασχοληθειτε λοιπον οπως και με το κλειστο που εκει τα δωσατε ολα για να τελειωσει γρηγορα.
    να βαλουμε και μια μπασκετα στο κεντρο υγειας μηπως και αυτο τελειωσει

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.