Νεκροταφείο Μύτικα. Το πρόβλημα είναι οξύτατο πλέον. Μήπως θα έπρεπε να έχουμε αγοράσει νέο χώρο χτες;


Όλοι γνωρίζουμε το μεγάλο πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε στον Μύτικα με το Νεκροταφείο. Ο συγκεκριμένος χώρος αγοράστηκε πριν 55 χρόνια και σήμερα είναι ήδη υπερκορεσμένο και το πρόβλημα είναι οξύτατο, και όσο δεν γίνονται ενέργειες για αγορά νέου χώρου, τόσο πιο έντονο και πιο οξύ θα γίνεται το πρόβλημα.
Στο προεκλογικό πρόγραμμα του 2014 της παράταξης του νυν Δημάρχου κ. Ερωτόκριτου Γαλούνη, αναγνωρίζοντας το οξύ πρόβλημα, αναφερόταν συγκεκριμένα ότι: «Η νέα δημοτική αρχή δεσμεύεται να δώσει άμεση λύση στο σοβαρό πρόβλημα που αντιμετωπίζει σήμερα ο Αστακός, Μύτικας και άλλα χωριά με τα νεκροταφεία, είτε επεκτείνοντας τα ήδη υπάρχοντα όπου είναι δυνατό, είτε δημιουργώντας νέα νεκροταφεία όπου απαιτούνται.»
Η αγορά χώρου για νέο Νεκροταφείο στον Μύτικα θα έπρεπε ήδη να έχει δρομολογηθεί και να είχε γίνει χτες. Η ανάγκη είναι επιτακτική.
Προσωπικά, εκτός από μεμονωμένες αναφορές και παραδοχή στο Δημοτικό Συμβούλιο, ότι ο Μύτικας πράγματι έχει μεγάλο πρόβλημα με το Νεκροταφείο του, άλλη ενέργεια εκ μέρους του Δήμου δεν έχει υποπέσει στην αντίληψη μας, όποτε το άμεση λύση του προεκλογικού προγράμματος του κ. Γαλούνη, έχει εν τοις πράγμασι μετατραπεί, δεν μας νοιάζει και δεν ασχολούμαστε με το πρόβλημα.
Θυμίζουμε το πολύ εύστοχο άρθρο για το θέμα, που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα «ΑΛΥΖΙΑ» και αναδημοσιεύτηκε από το Blog μας (δείτε εδώ), του Μυτικιώτη συντοπίτη μας Νικολάου Κ. Πουρνάρα, ο οποίος δυστυχώς έφυγε από κοντά μας.
Ας μεριμνήσουν λοιπόν οι αρμόδιοι..., τηρώντας τις προεκλογικές τους δεσμεύσεις, σε ένα θέμα σεβασμού, ανθρωπιάς και πολιτισμού.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.