Στολισμός του Μύτικα με σκουπίδια αυτές τις καλές ημέρες.


Ένα σχόλιο φίλου στο Facebook, που ήρθε με την οικογένεια του για Χριστούγεννα στον Μύτικα, πάνω στην ανάρτηση μας ''Χριστουγεννιάτικος στολισμός στην Δ.Ε. Αλυζίας δεν προβλέπεται'' (δείτε εδώ), μας έκανε εντύπωση. Διαβάστε το ποστάρισμα του παρακάτω.
«Πλέον μας έχουν στολισμένους με σκουπίδια. Όλα τα σκουπίδια του μισού χωριού, βασικά εναποθέτονται στην πλατεία, για τον απλό λόγο ότι ο φίλος του Χ Δημοτικού Συμβούλου δεν θέλει κοντά του τους κάδους και η Ψ φίλη της εκπροσώπου του χωριού, θέλει να πάει κόντρα στον φίλο του Χ και δεν θέλει ούτε αυτή τους κάδους κοντά της.
Φυσικά, για εφαρμογή του κανονισμού που ψηφίστηκε το Καλοκαίρι για την τοποθέτηση των κάδων ούτε κουβέντα. Χθες, ανήμερα των Χριστουγέννων σκουπίζαμε τα σκουπίδια από τις αυλές μας και ο εκπρόσωπος του Δημαρχείου κατά την "αυτοψία", θεώρησε καλώς να κάνει άσεμνες χειρονομίες σε μεγάλους ανθρώπους και επιθέσεις σε γυναίκες της γειτονιάς που έκαναν παράπονα.
Το να κάνουμε παράπονα για τον στολισμό είναι υπερβολική πολυτέλεια δυστυχώς. Από ότι φαίνεται δεν υπάρχει η ικανότητα να μπουν σε τάξη ούτε τα βασικά».

ΜΥΤΙΚΑΣ PRESS: Το γνωστό πρόβλημα με τους κάδους και τα σκουπίδια πλέον εμφανίζεται και τον Χειμώνα και σήμερα από άκρη σε άκρη ο Μύτικας είναι γεμάτος σκουπίδια με ξέχειλους κάδους (δεν πέρασαν τα σκουπίδια Παρασκευή όπως μας ενημέρωσαν). Άποψη μας είναι ότι πρέπει να αναζητηθούν και υπάρχουν λύσεις.
  • Συνεννόηση με τους επαγγελματίες ώστε ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ να προμηθευτούν μεγάλο ατομικό κάδο (ή να τους προμηθεύσει ο Δήμος), με υποχρέωση τους το Σαββατοκύριακο να αποθηκεύουν εκεί τα σκουπίδια τους.
  • Αύξηση αριθμού κάδων.
  • Τοποθέτηση των κάδων σε σημεία με την δυνατόν μικρότερη όχληση (υπάρχουν) και όχι μικροπολιτική και ρουσφέτι με τα σημεία τοποθέτησης των κάδων (δυστυχώς συμβαίνει).
  • Εξέταση δυνατότητας αποκομιδής και κάποιες ημέρες ιδιαίτερες, που υπάρχει κόσμος και δημιουργείται πρόβλημα (κάποιοι Δήμοι το εφαρμόζουν), με επιπλέον ανταμοιβή των εργαζομένων όπως προβλέπεται.
  • Οι δημότες να βοηθήσουν και αυτοί με τη συμπεριφορά τους και αυτό που λέμε είναι πολύ σημαντικό, γιατί αν δεν βοηθήσουν και οι δημότες, αποβάλλοντας κάποιες κακές νοοτροπίες, δύσκολα θα βελτιωθεί η κατάσταση.




2 σχόλια:

  1. Στο σημείο που βρισκόμαστε ως δήμος,
    δέν είμαστε ούτε για " σκουπίδια μα ούτε και για στολίδια"
    να προβληματιστούμε με αυτοκριτική και με περίσκεψη είμαστε και μόνο γι' αυτό και τίποτε άλλο προς το παρόν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μυαλα σκουπιδια μυαλα στολιδια
    γιαυτο μας τρωνε τα μαυρα φιδια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.