Έρχονται στο άμεσο μέλλον, διαταγές πληρωμής δεκάδων χιλιάδων ευρώ από δικαστικές αποφάσεις.


Τους επόμενους μήνες θα δούμε να έρχονται στο Δήμο Ξηρομέρου σωρηδόν διαταγές πληρωμής δεκάδων χιλιάδων ευρώ που αφορούν δικαστικές αποφάσεις. Ανήκουν τόσο στην νυν διοίκηση του Δήμου Ξηρομέρου όσο και στην προηγηθείσα.
Αφορούν κυρίως έργα, υπηρεσίες και προμήθειες που έγιναν, με ένα καθιερωμένο και παραδοσιακό τρόπο για τον Δήμο μας (και από τους Καποδιστριακούς Δήμους ακόμα), τον επονομαζόμενο «στο μιλητό», με τον Δήμο να έρχεται κατόπιν να βεβαιώνει ότι αυτά έγιναν, παρότι στον Προϋπολογισμό δεν υπήρχαν σχετικές πιστώσεις, παρότι δεν υπάρχουν σχετικές αποφάσεις, παρότι τέλος πάντων δεν υπάρχει τίποτα από την προβλεπόμενη διαδικασία.
Δική μας γνώμη είναι ότι όλοι οι πιστωτές του Δήμου (έργα, υπηρεσίες και προμήθειες) πρέπει να πληρωθούν στο ακέραιο, γιατί μιλάμε για επιχειρήσεις με υποχρεώσεις, με εργαζόμενους, με οικογένειες από πίσω, όμως οι μέθοδοι που ακολουθούνται διαχρονικά είναι απαράδεκτες και προπάντων μη ελεγχόμενες από κανέναν και από τίποτα.
Πρόσφατα, στις 19 Δεκεμβρίου, το Υπουργείο Εσωτερικών ανακοίνωσε τα ποσά που δίνει σε διάφορους Δήμους για πληρωμή χρεών που υπάρχουν κατόπιν τελεσίδικων δικαστικών αποφάσεων (δείτε εδώ).
Το ποσό που αφορά τον Δήμο Ξηρομέρου ήταν πολύ μικρό, ελάχιστο, μόνο 9.277,78 € και έτσι οι προσδοκίες που είχε καλλιεργήσει ο κ. Δήμαρχος στο Δημοτικό Συμβούλιο που έγινε στις 31.8.2017, όταν συζητούνταν οι υπερσυμβατικές εργασίες για το νέο κλειστό, συνολικού ύψους 175.087,93 €, όπου είχε εκφράσει την εκτίμηση του ότι ίσως θα ξεπληρωθούν από αυτό το πρόγραμμα (ακούστε το ηχητικό εδώ), προς το παρόν διαψεύδονται.
Πιθανόν να ενταχθεί αργότερα, τόσο αυτή η περίπτωση, όσο και οι πολλές άλλες που είναι καθ' οδόν και απειλούν τον Δήμο Ξηρομέρου με οικονομική ασφυξία.
Τα δεδομένα δείχνουν ξεκάθαρα ότι ο Δήμος οδηγείται προς οικονομική ασφυξία, άλλο αν κάποιοι εντέχνως τα αποκρύβουν ή τα παρουσιάζουν ωραιοποιημένα και το χειρότερο, δεν προσαρμόζουν την οικονομική τους διαχείριση στην ζοφερή πραγματικότητα, αλλά αντίθετα σπαταλούν απερίσκεπτα τα χρήματα του Δήμου από εδώ και από εκεί, με τη λέξη σπαταλούν να είναι επιεικής.

5 σχόλια:

  1. ΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΡΩΗΝ ΚΑΙ ΝΥΝ , αμάν και αμήν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. αν νομιζουμε οτι με δαύτους υπαρχει προοπτικη και μελλον ,
    ας τους ξαναψηφισουμε το 19
    << Ιδού η ρόδος ιδού και τα ρόϊδα >>
    για τα κορόϊδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. υπαρχει λυση.
    το πολυ-πολυ να καταφύγουμε σε κανενα , εορτοδανειο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. αυτος δέν ειναι δημος,
    είναι αμπέλι ξέφραγο και ξέφραγκο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΜΟΝΟ ΣΤΟ ΕΛΛΑΝΤΑ ΑΥΤΟ.
    ΛΕΝΕ ΔΥΟ ΜΕΡΗ ΕΓΙΝΕ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΚΑΝΕΙ ΤΟΣΟ ΚΑΙ ΤΟ ΧΡΗΜΑ ΠΕΦΤΕΙ ΧΩΡΙΣ ΕΠΙΣΗΜΑ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΙΠΟΤΑ. ΜΕ ΤΟ ΣΤΟΜΑ.

    ΤΡΟΙΚΑ ΜΗΝ ΜΑΣ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΠΕΙΣ ΣΕ ΠΑΡΑΚΑΛΩ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.