24.800,00 € για καθαρισμό χειμάρρου από την περιοχή της Τ.Κ. Καραϊσκάκη, έως τις εκβολές του από φερτές ύλες. Ο Δήμος Ξηρομέρου κατεπείγεται και πάλι.


Σε απ' ευθείας ανάθεση ποσού 24.800,00 € για καθαρισμό χειμάρρου από την περιοχή της Τ.Κ. Καραϊσκάκη, έως τις εκβολές του από φερτές ύλες προχώρησε η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Ξηρομέρου, λόγω κατεπείγοντος και πάλι, μιας και δεν γνωρίζει ότι τα ρέματα καθαρίζονται εν όψη του Φθινοπώρου και του Χειμώνα.
Αντί λοιπόν σαν καλός νοικοκύρης ο Δήμος Ξηρομέρου, να κάνει τις ανάλογες τεχνικές περιγραφές το Καλοκαίρι και να προχωρήσει σε συνοπτικό διαγωνισμό για να καθαρίσει τα γνωστά και επικίνδυνα ρέματα του Δήμου μας, παίρνοντας την ανάλογη έκπτωση στο τίμημα επ' ωφέλεια του Δήμου και των δημοτών, προτιμά να δώσει τελείως αυθαίρετα τον ορισμό του κατεπείγοντος σε ένα αναμενόμενο γεγονός και να πάει με απ' ευθείας ανάθεση.
H κατ’ εξαίρεση διαδικασία της απ' ευθείας ανάθεσης, σαφώς προβλέπεται από την νομοθεσία, άρθρο 72 του Ν. 3852/2010, που αναφέρει ότι η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου, μπορεί «…ν’ αποφασίζει αιτιολογημένα και για τις περιπτώσεις απευθείας ανάθεσης προμηθειών, παροχής υπηρεσιών, εκπόνησης μελετών κι εκτέλεσης έργων σε εξαιρετικά επείγουσες περιπτώσεις».
Εμείς λοιπόν πολύ απλά θέτουμε σειρά ερωτημάτων:

1. Οι απ' ευθείας αναθέσεις στον Δήμο μας είναι εξαίρεση ή κανόνας;
Τα επίσημα στοιχεία απαντάν καθαρά σε αυτό και είναι διαθέσιμα από το ΔΙΑΥΓΕΙΑ στον καθένα. Σχεδόν όλα τα χρήματα που κινεί ο Δήμος μας για έργα, μελέτες και προμήθειες, γίνονται με την μέθοδο της απ' ευθείας ανάθεσης.

2. Εφαρμόζονται σε εξαιρετικά επείγουσες περιπτώσεις όπως λέει ο νόμος;
Τα επίσημα στοιχεία και πάλι απαντάνε. Είναι επείγουσα περίπτωση ότι κάθε Άνοιξη τα χόρτα μεγαλώνουν και πρέπει να κοπούν ή αυτό είναι γνωστό; Ότι τα οχήματα του Δήμου ασφαλίζονται κάθε χρόνο; Ότι τα σχολεία ανοίγουν το Σεπτέμβριο; Ότι αρχές Φθινοπώρου έχουμε έντονες βροχοπτώσεις και άρα πρέπει να καθαριστούν φρεάτια, ρέματα και χείμαρροι; Ότι εν όψει καλοκαιρινής σαιζόν καθαρίζονται παραλίες και χερσαίες ζώνες λιμανιών; Ότι για να λειτουργήσει κάθε χρόνο η ύδρευση και ο ηλεκτροφωτισμός απαιτούνται αναλώσιμα; Μην πούμε άλλα. Τα ξέρετε.
Τι συμβαίνει λοιπόν και ο Δήμος Ξηρομέρου σε μόνιμη βάση επείγεται; Θυμίζουμε επιπλέον ότι ο νόμος δεν επιτρέπει τις λεγόμενες κατατμήσεις έργων (χωρισμός σε τμήματα), ώστε να φτάσουν στο ποσό που επιτρέπεται η απ' ευθείας ανάθεση. Εκείνος που προβαίνει σε κάτι τέτοιο, διαπράττει αδίκημα κακουργηματικό που ισοδυναμεί με υπεξαίρεση χρημάτων κι άλλα βαριά παραπτώματα.
Δείτε εδώ το επίσημο έγγραφο της απ' ευθείας ανάθεσης.

4 σχόλια:

  1. ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΗ ΜΑΥΡΙΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΧΝΙΑ
    ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΟΤΙ ΜΕ ΔΑΥΤΟΥΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΕΛΛΟΝ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΥΣΔΗΜΟΤΕΣ ΤΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. απο πανω ριχνουμε στον κουβά του δημου το νερο
    κι' απο κατω φευγει το νερο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. δέν αλλάζει τιποτα εκαι στο δημο.
    το φρενο δεν πιανει στον κατηφορο, στο ρεμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. "ΜΑΣ ΠΑΡΕΣΥΡΕ ΤΟ ΡΕΜΑ
      ΔΗΜΕ ΜΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΨΕΜΑ"
      λαϊκη διασκευή

      Διαγραφή

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.