Ο ιστορικός ερευνητής Νίκος Θεοδ. Μήτσης στον ΑΧΕΛΩΟΣ TV. Άγνωστες πτυχές της Ιστορίας μας μέσα από τα βιβλία του (δείτε το βίντεο).Συγκίνηση κατά της διάρκεια της συνέντευξης. Όταν ο Νίκος Μήτσης ρωτήθηκε από το δημοσιογράφο (στο 19') για το βιβλίο: «Δήμος Εχίνου, ιστορικές ιχνηλασίες στα 1821», που έχει αφιερώσει στον πατέρα του, που δυστυχώς δεν βρίσκεται στη ζωή, λύγισε, βούρκωσε και δεν μπόρεσε να συγκρατήσει τα δάκρυά του.


Καλεσμένος του Βασίλη Μπενέκου στην εκπομπή "Πρόσωπα και Γεγονότα" ήταν ο Νίκος Μήτσης, συγγραφέας. Ο καλεσμένος αναφέρθηκε για το νέο του βιβλίο «Δήμος Εχίνου, ιστορικές ιχνηλασίες στα 1821», που είναι ένα σπάνιο βιβλίο - ντοκουμέντο, που έρχεται να καλύψει το κενό γύρω από την τοπική μας ιστορία και στο οποίο αποτυπώνονται τα ιστορικά συμβάντα που σημάδεψαν τον τόπο μας.
Στα περισσότερα κράτη, δεν υπάρχει καμία αμφιβολία, ότι το έργο του Νίκου Μήτση (8 βιβλία), θα αποτελούσε αντικείμενο επισταμένων διδακτορικών διατριβών και συνεχόμενων επιστημονικών εργασιών από σπουδαστές σε Πανεπιστήμια, αφού πρόκειται για σπουδαίες ιστορικές έρευνες από χειρόγραφα ντοκουμέντα και έγγραφα από ανέκδοτες πηγές, τα οποία διαφωτίζουν άγνωστες μέχρι σήμερα πτυχές της ιστορίας μας. 
Η ιστορική μνήμη είναι για το Νίκο Μήτση τόσο σημαντική, όσο το οξυγόνο που αναπνέει, για αυτό και προσπαθεί να τη διαφυλάξει και να τη μεταδώσει, όσο καλύτερα μπορεί.0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.