Αστικές αναπλάσεις για δέκα Δήμους της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας. Ο Δήμος Ξηρομέρου πουθενά...


Την Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου, η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, με επίσημο δελτίο τύπου (δείτε εδώ), μας ενημέρωσε για τις αστικές αναπλάσεις σε δέκα Δήμους της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος, που μπαίνουν σε διαδικασία υλοποίησης, συνολικού ύψους 16.429.644.38 €, οι οποίες εντάχθηκαν στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Δυτική Ελλάδα 2014 - 2020.
Εμείς θυμόμαστε ότι στο τέλος του 2013, δεν είχε καταστεί εφικτό να ενταχθεί στο ΕΣΠΑ το έργο: «Ανάπλαση του παραλιακού μετώπου Αστακού, ανάδειξη ιστορικού κέντρου Αστακού και αισθητική παρέμβαση, ενοποίηση και ανάδειξη των σημαντικών σημείων της πόλης με την κεντρική πλατεία» και επίσημα τότε ενημερωθήκαμε ότι αιτία ήταν, πως ο φάκελος που υπεβλήθη, παρά τις προσπάθειες από τη Δημοτική Αρχή Ξηρομέρου, δεν ήταν πλήρης τεχνικά λόγω και της έλλειψης στελέχωσης της Τεχνικής Υπηρεσίας και ότι βούληση της Περιφέρειας είναι το έργο να ενταχθεί στο σχεδιασμό της επόμενης Προγραμματικής Περιόδου 2014 - 2020, εφόσον υπάρξουν οι κατάλληλες διορθωτικές κινήσεις και προσθήκες από την πλευρά της Δημοτικής Αρχής Ξηρομέρου (δείτε εδώ).

Τα ερωτήματα μας λοιπόν προς την Δημοτική Αρχή εύλογα, για την πόλη του Αστακού, την έδρα του Δήμου μας:
  • Χωρίς να γνωρίζουμε λεπτομέρειες τεχνικές σχετικά με την μη πληρότητα του φακέλου, έπραξε τίποτα 3,5 χρόνια τώρα προς την κατεύθυνση να υπάρξουν οι κατάλληλες διορθωτικές κινήσεις και προσθήκες;
  • Μπορεί να μας ενημερώσει τι ακριβώς έπραξε, γιατί ωραία είναι να μιλάμε για την πόλη του Αστακού με βαρύγδουπες εκφράσεις, αλλά εδώ μιλάμε για μία μεγάλη ευκαιρία να αναπλάσουμε με την βοήθεια του ΕΣΠΑ το παραλιακό της μέτωπο και το ιστορικό της κέντρο.
  • Μπορεί να μας ενημερώσει....., αν τελικά έχει πράξει κάτι επ' αυτού και δεν έχει κάνει τίποτα όπως υποψιαζόμαστε, γιατί δεν υπήρξε τελικώς θετικό αποτέλεσμα, παρότι η Περιφέρεια είχε εκφράσει επίσημα την θετική της βούληση για το συγκεκριμένο έργο;
  • Προτίθεται να πράξει κάτι στη νέα προκήρυξη που θα βγει εντός ολίγων ημερών; Είναι κατάλληλα προετοιμασμένη γι αυτό (μελέτες);
Οι δημότες πρέπει να ενημερώνονται και να γνωρίζουν με επίσημα έγγραφα και όχι με προφορικούς λόγους δεκάρικους από εδώ και από εκεί.
Αναμένουμε να φιλοξενήσουμε τις απαντήσεις της Δημοτικής Αρχής ή μπορεί να χρησιμοποιήσει για τις απαντήσεις της την ιστοσελίδα που διαθέτει ο Δήμος μας.
Για τέτοια σοβαρά θέματα είναι χρήσιμη η ιστοσελίδα του Δήμου για να ενημερωθούμε και όχι για να μας αναφέρει τι έγινε σχετικά με την τύχη προσφυγών εργαζομένων του Δήμου (μόνο τις θετικές για την ίδια), με τους οποίους βρίσκεται η ίδια σε αντιδικία.

2 σχόλια:

  1. Φωναζουν καποιοι συμπολιτες μας που κατι περισσοτερο ξερουν απο εμας τους δημοτες :
    "αν δεν μπορει ο δημος να κανει μεγαλα και κανει μονο μικρα εργα, ας φτιαχθουν τουλαχιστον οι μελετες των εργων"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΣΚΕΠΑΣΤΕ ΚΑΤ ΑΡΧΗΝ ΤΙΣ λακούβες
    και δεν εχουμε απαιτησεις απο τον δημο
    για αναπλάσεις και αναμορφώσρεις

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.