Να μπει και ο Μύτικας στο δρομολόγιο Καστός - Κάλαμος - Νυδρί, ζητά ορθότατα το Λιμενικό Ταμείο Ξηρομέρου.


Όπως σας ενημερώσαμε με σχετική μας ανάρτηση - αναδημοσίευση στις 17 Ιανουαρίου (δείτε εδώ), δρομολογήθηκε κατόπιν μειοδοτικού διαγωνισμού πλοίο για την γραμμή Καστός - Κάλαμος - Νυδρί.
Αυτό όπως είχαμε πει και στο πρόσφατο παρελθόν με επώνυμο δημόσιο σχόλιο - πρόταση μας, είναι μία αναμφίβολα θετική εξέλιξη για την περιοχή και ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες, όπου το συγκεκριμένο δρομολόγιο θα εξυπηρετήσει στον τουριστικό τομέα, όπου με εισιτήριο επιδοτούμενης γραμμής θα μπορεί ένας αριθμός επισκεπτών από το τουριστικό Νυδρί, να έρχεται στον Κάλαμο, Καστό και Μύτικα, αλλά και ανάποδα, κάποιοι επισκέπτες του Καλάμου, του Καστού και του Μύτικα (ευνοείται ο Μύτικας και όχι χάνει), θα μπορούν και αυτοί με ένα απλό εισιτήριο επιδοτούμενης γραμμής να επισκεφθούν για αυθημερόν ή περισσότερες ημέρες, το τουριστικό Νυδρί και το διπλανό πανέμορφο κατά την προσωπική μας γνώμη Μεγανήσι.
Το Λιμενικό Ταμείο Ξηρομέρου, με πρόσφατη σχετική του απόφαση, ΟΡΘΟΤΑΤΑ κινήθηκε προς αυτή ακριβώς την κατεύθυνση, ζητώντας επίσημα την προσέγγιση του πλοίου στο λιμάνι του Μύτικα, μιας και είναι κάτι πολύ εύκολο να γίνει (είναι πάνω στη πορεία του πλοίου και απαιτείται ελάχιστος χρόνος).
Δείτε εδώ την απόφαση του Λιμενικού Ταμείου Ξηρομέρου.

6 σχόλια:

  1. Προς ενημέρωση των αναγνωστών μας, σχόλιο του Αντιδημάρχου Καλάμου κ. Οδυσσέα Γιαννιώτη στο Facebook: "Αν και βασικό μέλημα της γραμμής αυτής είναι η σύνδεση των νησιών του Δήμου Λευκάδας, η πρόταση για προσέγγιση στον Μύτικα έχει κατατεθεί και αντιμετωπίζεται θετικά."

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Είναι εξαιρετικό γιατί δεν μειώνεται η συχνότητα επικοινωνίας μας με τον Μύτικα, που αποτελεί ζωτικής σημασίας σύνδεση για τα νησάκια. Πραγματικά η ίδια η γραμμή αποκτά νέα δυναμική, διότι χωρίς την προσέγγιση στον Μύτικα δεν θα μακροημέρευε. Όλοι ωφελημένοι βγαίνουμε.

    κάτοικος Καστού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο Μυτικας θα πρεπει να αποφυγει το να γινει και με τη βουλα παρκινγκ για Καλαμο και Καστο. Θα κανω μια προβλεψη για το μελλον λαμβανοντας υποψη το παρον. Ολοι θα ερχονται στο Μυτικα για να επισκεφθουν τα νησια αυτα, αλλα και οι ντοπιοι, και για σουπερ μαρκετ θα πηγαινουν στη Λευκαδα (ηδη πηγαινουν), για τραπεζα θα πηγαινουν στη Λευκάδα (θα γινει πλεον πολυ πιο εντονο), για γιατρο θα πηγαινουν στη Λευκάδα, για το παραμικρο θα πηγαινουν στη Λευκάδα. Κανενα θεμα σε αυτο. Αλλιμονο. Οποιος θελει παει οπου θελει. Αλλα στο Μυτικα θα χρονιζει το θεμα του παρκινγκ. Σοβαρο διοτι δεν μπορει να εξυπηρετηθουν τα συμφεροντα του Μυτικα. Ειτε αυτο λεγεται ντοπιοι, ειτε επισκεπτες. Οποτε θα πρεπει να επισπευσουμε τον καθορισμο χερσαιας ζωνης στο λιμανι. Και να φροντισουμε και για τις υποδομες των αυτοκινητων που θα δεχθουμε. Η εκτιμηση μου ειναι πως ωφελειμενοι περισσοτερο απο ολους θα ειναι τα ταξι στο Νυδρι, εκτος κι αν φροντισουν για συγκοινωνια τις καταλληλες ωρες. Θα ειναι μια νεα εποχη με νεες συνηθειες ωφελειμενοι θα ειναι ολοι αλλα εγω βλεπω πως τη μεγαλυτερη ζημια θα την υποστει ο Μυτικας. Και το λεω διοτι θεωρω δεδομενη την ανικανοτητα να σκεφτουν η να διεκδικησουν καποιοι τα αυτονοητα. Το εχουν αποδειξει. Η καταγγελια του Πανου του Παπαδοπουλου ειναι πολυ προσφατη και φυσικα αναπαντητη. Ισως αν την ειχε συνδυασει με καποια δικαστικη αποφαση εναντιον της Ντινας, να ειχαμε καποια απαντηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εγώ συμφωνώ σε αυτό που λέτε. Ένας κούκος δε φέρνει την άνοιξη. Πρέπει να γίνουν και 5 πραγματάκια παραπάνω. Μια που αναφέρετε το θέμα της τράπεζας πάντως, εφόσον υπολειτουργούσε το κατάστημα, κάποια στιγμή θα έκλεινε. Δεν τους έβγαζαν τα νούμερα, απλό. Οπότε; επειδή λοιπόν με τις μικροκαταθέσεις μας δεν γίνεται, μόνο με κάποια εντονότερη οικονομική δραστηριότητα μπορεί να ξανανοίξει τράπεζα στον Μύτικα. Άρα, να μην το βλέπουμε απαραίτητα ως μέσο φυγής αυτό το δρομολόγιο. Με αμάξι πας ευκολότερα και είσαι Λευκάδα, όχι Νυδρί. Θα τολμήσω να προβλέψω ότι πιο πολύς κόσμος θα έρχεται, παρά θα φεύγει.

      κάτοικος Καστού

      Διαγραφή
    2. Σίγουρα θα έρχεται πιο πολύ κόσμος. Το θέμα μου όμως είναι το συμφέρον του Μύτικα. Δεν θέλω να γίνει πάρκινγκ για να μεταφερθεί η οικονομική δραστηριότητα αλλού. Πρέπει να μείνει "διάφορο" στο Μύτικα. Νομίζω είναι πολύ σαφής η θέση μου.

      Διαγραφή
    3. στο χέρι σας είναι λοιπόν

      Διαγραφή

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.