Συμπολιτεία Ξηρομεριτών: Εξ αιτίας της κακοδιαχείρισης του Δήμου, αποψιλώνεται το Νομικό Πρόσωπο.


Είχαμε επισημάνει κατ´ επανάληψη και τελευταία φορά κατά τη διάρκεια της συζήτησης του Προϋπολογισμού, ότι εξ αιτίας της κακοδιαχείρισης, η φετινή χρονιά θα είναι η χειρότερη οικονομικά της τετραετούς διοίκησης του κ. Γαλούνη.
Τα πρώτα δείγματα της οικονομικής καχεξίας του Δήμου Ξηρομέρου εμφανίστηκαν αμέσως, με την ανάκληση του Προϋπολογισμού του Νομικού Προσώπου, ο οποίος είχε ψηφισθεί προ μηνός από την πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου και όπως μαθαίνουμε, το ίδιο ακριβώς έχει συμβεί και με τον Προϋπολογισμό της Κοινωφελούς Επιχείρησης, δηλαδή υπάρχει ανάκληση του.
Ο νέος Προϋπολογισμός είναι πετσοκομμένος κατά 135.000 € και όλο το ποσό της μείωσης αφορά την επιχορήγηση του Νομικού Προσώπου από το Δήμο Ξηρομέρου.
Ο Δήμος Ξηρομέρου λοιπόν αντί των 335.000 € που ήταν η αρχική επιχορήγηση, θα δώσει στο Νομικό Πρόσωπο 200.000 €.
Έχει σημασία να δούμε στο νέο Προϋπολογισμό τι ακριβώς έργα κόβονται, πόσο σημαντικά είναι και πώς ένα Νομικό Πρόσωπο του Δήμου Ξηρομέρου υπό το βαρύγδουπο τίτλο «Πολιτισμός, Περιβάλλον και Αθλητισμός, Παιδεία και Κοινωνική Πρόνοια», που και πριν δεν είχε ιδιαίτερη δραστηριότητα, περιορίζεται στη με πολλά προβλήματα λειτουργία μόνο των Παιδικών Σταθμών.

Κόβονται κατά σειρά:
  • οι δαπάνες των αιρετών (υποχρεωτική),
  • οι δαπάνες για τη σύνταξη και υποβολή φακέλων για την αδειοδότηση των τριών Παιδικών Σταθμών (υποχρεωτική),
  • οι δαπάνες για συντήρηση των πυροσβεστήρων, των υδραυλικών εγκαταστάσεων και του καθαρισμού των μοκετών,
  • οι δαπάνες για τη μεταφορά θεατρικών και χορευτικών τμημάτων, έξοδα πολιτιστικών δραστηριοτήτων, Χριστουγεννιάτικων γιορτών, γιορτή τσιγαρίδας στις Φυτείες,
  • οι δαπάνες για υλικά συντήρησης και επισκευής κτιρίων, δαπάνες συντήρησης λεβητοστασίων και κλιματιστικών μηχανημάτων,
  • η πολυδιαφημισμένη προμήθεια μουσικών οργάνων για τη δημιουργία φιλαρμονικής,
  • οι προμήθειες και οι τοποθετήσεις αυτόματου συστήματος πυρόσβεσης (υποχρεωτική)
  • και τέλος μειώνονται από 5-35% τα έξοδα λειτουργίας συσσιτίου.
Διαπιστώνουμε ότι το Νομικό Πρόσωπο στην ουσία αποψιλώνεται, από τις λιγοστές έτσι κι αλλιώς πολιτιστικές του παρεμβάσεις, αφαιρούνται δε έσοδα (ανεξάρτητα από την οποιαδήποτε επιχορήγηση εκ μέρους του κράτους) προορισμένα για έργα που είναι υποχρεωμένη εκ του νόμου να πραγματοποιήσει φέτος η διοίκηση του Νομικού Προσώπου και που αφορούν τη λειτουργία των Παιδικών Σταθμών και όλα αυτά εξ αιτίας της κακοδιαχείρισης που επικρατεί στο Δήμο και της ανύπαρκτης αντίδρασης των δημοτικών συμβούλων της συμπολίτευσης, που αποδέχονται αδιαμαρτύρητα αυτή την κατάσταση.
Τέλος προτρέπουμε ξανά τη διοίκηση του Νομικού Προσώπου στην αναζήτησή προγραμμάτων εθνικών ή κοινοτικών, που υπάρχουν άφθονα, με τα οποία θα επιβεβαιώσει και θα αναβαθμίσει το ρόλο του και υπηρεσίες, θα προσφέρει στον τόπο (εκδηλώσεις, θέσεις εργασίας κλπ).
Η Συμπολιτεία το επόμενο διάστημα μέσω των εκπροσώπων της στο Διοικητικό Συμβούλιο του Νομικού Προσώπου, προς αυτή την κατεύθυνση θα κινηθεί.

Συμπολιτεία Ξηρομεριτών

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.