Το θέμα - πρόβλημα με τη χρηματοδότηση του Νομικού Προσώπου (ηχητικό).


Στον Προϋπολογισμό 2018 του Δήμου Ξηρομέρου προβλέπεται επιχορήγηση για το Νομικό Πρόσωπο 200.000 €. Το Νομικό Πρόσωπο δικαιούται και χρειάζεται επιχορήγηση 335.000 € ώστε να λειτουργήσει και υπάρχει υπόσχεση από τον κ. Δήμαρχο ότι το υπόλοιπο των 135.000 € θα δοθεί το δεύτερο εξάμηνο του 2018.
Στις 5 Δεκεμβρίου 2017, δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ 4249/Β/5-12-2017, η ΚΥΑ 41087/2017 με τον Πρότυπο Κανονισμό Λειτουργίας Δημοτικών Παιδικών και Βρεφονηπιακών Σταθμών.
Ο νέος Πρότυπος Κανονισμός Λειτουργίας Δημοτικών Παιδικών και Βρεφονηπιακών Σταθμών, ορίζει το νέο πλαίσιο λειτουργίας των συγκεκριμένων δομών, που λειτουργούν στα Νομικά Πρόσωπα των Δήμων και σε αυτόν τον Κανονισμό υποχρεούται να συμμορφωθεί και ο Δήμος Ξηρομέρου ώστε να αδειοδοτηθούν οι Παιδικοί Σταθμοί.
Επίσης με σχετικές εγκυκλίους - οδηγίες, καθοδηγούνται οι Δήμοι να καταγράψουν κάποια στοιχεία και κατόπιν να εφαρμόσουν κάποια μέτρα, που άπτονται της υγιεινής και ασφάλειας των κτιριακών εγκαταστάσεων, του εξοπλισμού και των υπαλλήλων και όλη αυτή η διαδικασία θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί μέσα σε αυστηρά χρονοδιαγράμματα. Αν δεν το κάνουν, θα υπάρξει πρόβλημα με την αδειοδότηση τους.
Ως γνωστό ο Προϋπολογισμός του Νομικού Προσώπου ανακλήθηκε και συζητιέται σήμερα στο Δ.Σ. του Νομικού Προσώπου ο νέος Προϋπολογισμός και το Τεχνικό Πρόγραμμα και δεν ξέρουμε τι θα γίνει σχετικά με την απαιτούμενη επιχορήγηση από τον Δήμο Ξηρομέρου.
Ακούστε το σχετικό ηχητικό εδώ με την ψήφιση του Προϋπολογισμού του Νομικού Προσώπου στις 16.2.2018 και τις τοποθετήσεις. Έχουν εξαιρετικό ενδιαφέρον...

1 σχόλιο:

  1. ΑΝΑΜΕΝΟΜΕΝΟ ΗΤΑΝ
    δωσ' απο δώ-δωσ' απο κεί
    στο τέλος το κλείσαμε το μαγαζί

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.