Εγγραφές στους παιδικούς σταθμούς του Δήμου Ξηρομέρου από 10 έως 31 Μαΐου. Συμπολίτες στηρίξτε έμπρακτα τις δομές των παιδικών μας σταθμών.


ΜΥΤΙΚΑΣ PRESS: Θεωρούμε υποχρέωση μας να προτρέψουμε με την σειρά μας όλους τους συμπολίτες μας, να στηρίξουν έμπρακτα τις δομές των παιδικών μας σταθμών. Ο μεγαλύτερος κίνδυνος για τους παιδικούς σταθμούς του Δήμου μας, οι οποίοι θα κινδυνεύσουν με κλείσιμο στο άμεσο μέλλον, είναι ο μικρός αριθμός εγγραφών. Κάποιοι σε άλλους Δήμους βάζουν μέσον για να δεχτούν τα παιδιά τους στους παιδικούς σταθμούς και εμείς εδώ αδιαφορούμε και σνομπάρουμε τις πολύ χρήσιμες αυτές δομές; Ας το δούμε λίγο καλύτερα αγαπητοί συμπολίτες, γιατί τα δάκρυα εκ των υστέρων δεν ωφελούν.

-----------------------------

Αστακός, 30.04.2018
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΑΙΤΩΛ/ΝΙΑΣ
Ν.Π.Δ.Δ. ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΑΙΔΕΙΑ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΡΟΝΟΙΑ
ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ.

Αγαπητοί γονείς.
Σας ενημερώνουμε ότι ο Δήμος Ξηρομέρου δεν έχει επιλεγεί από το Υπουργείο Παιδείας για την δίχρονη υποχρεωτική φοίτηση των προνηπίων που θα συμπληρώσουν την 31η Δεκεμβρίου του 2018 την ηλικία των 4 ετών στο Νηπιαγωγείο για το σχολικό έτος 2018 - 2019.
Συγκεκριμένα φέτος, είναι επιλογή των γονέων αν τα παιδιά που έχουν γεννηθεί το 2014, εγγραφούν στον Παιδικό Σταθμό ή στο Νηπιαγωγείο (προνήπιο).
Οι αιτήσεις εγγραφής των παιδιών για το σχολικό έτος 2018 - 2019 στους Παιδικούς Σταθμούς Αστακού, Φυτειών και στον Βρεφονηπιακό Σταθμό Κανδήλας, υποβάλλονται από 10 Μαΐου μέχρι 31 Μαΐου. 

Με εκτίμηση

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΜΟΥΡΚΟΥΣΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ

7 σχόλια:

  1. Αγαπητό mytikaspress,
    Ο θεσμός των παιδικών σταθμών είναι αναμφισβήτητα σημαντικός!
    Αν η βιωσιμότητα τους όμως κρίνεται από την εγγραφή των προνηπιων σε αυτους,καλό θα ήταν να γνωρίζετε ότι σε αυτήν την περίπτωση δεν θα λειτουργήσουν δύο δημόσια νηπιαγωγεία της περιοχής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η βιωσιμότητα των παιδικών σταθμών δεν κρίνεται από τις εγγραφές των νηπίων ηλικίας 4 ετών. Ας προτρέψουμε λοιπόν τους γονείς να εγγράψουν τα νήπια στα νηπιαγωγεία της περιοχής που κινδυνεύουν να μην λειτουργήσουν. Το κλείσιμο ή η αναστολή λειτουργίας μιας σχολικής μονάδας υποβαθμίζει την περιοχή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δεν έχεις άδικο, στην εκπαίδευση υπηρετώ και το γνωρίζω.
    Επειδή όμως και εσύ με γνωρίζεις αναφέρομαι στον βρεφονηπιακό της Κανδήλας που αφορά μικρότερες ηλικίες.

    Πολύ φιλικά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Και που εκεί υπάρχει μεγάλο πρόβλημα να κλείσει στο μέλλον. Στην Κανδήλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. αυτό εξαρτάται απο τον χαρακτήρα της καθε κυβερνητικης πολιτικής
    ενα κοινωνικο κράτος δέν κλείνει νηπιαγωγεία και σχολεία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αγαπητο mytikaspress...
    Διάβασε καλύτερα την ανακοίνωση....στόχος πλέον είναι τα προνήπια..
    Σε όλα τα υπόλοιπα είμαστε απόλυτα σύμφωνοι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Συμφωνούμε σε όλα και γνωρίζω το θέμα που έχει δημιουργηθεί από εφέτος, άλλωστε το αντιμετωπίζω και εγώ και φυσικά έχω επιλέξει Νηπιαγωγείο.
    Το διευκρινίζω καλύτερα λοιπόν. Για τον Βρεφονηπιακό της Κανδήλας που κινδυνεύει να κλείσει (βρέφη από 8 μηνών έως 2,5 ετών (30 μηνών)) και για τους παιδικούς σταθμούς (προνήπια από 2,5 ετών, μέχρι την ηλικία εγγραφής τους στην υποχρεωτική εκπαίδευση (Νηπιαγωγείο)).
    Μιλάω για τις περιπτώσεις παιδιών που μένουν στο σπίτι.

    ΦΙΛΙΚΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.