Ολοκληρώθηκε η συμμετοχή της Κοινωφελούς Επιχείρησης στην εθελοντική περιβαλλοντική δράση «Let’s do it Greece 2018».


Αστακός, 27/4/2018
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΑΙΤ/ΝΙΑΣ 
ΚΟΙΝΩΦΕΛΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ
ΔΗΜΟΥ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ, Ν.Π.Ι.Δ.

Ολοκληρώθηκε την Παρασκευή 27/4/2018, με μεγάλη επιτυχία, η φετινή συμμετοχή της Κοινωφελής Επιχείρησης Δήμου Ξηρομέρου στην εβδομάδα εθελοντισμού Let’ s do it Greece 2018.
Στόχος από την αρχή ήταν να αναδείξουμε το όμορφο πρόσωπο της περιοχής μας, το πρόσωπο της χαράς, της δημιουργίας και της ζωντάνιας. Η θεματική μας επικεντρωνόταν στους μαθητές, στους νέους της περιοχής μας αλλά και σ’ αυτούς που αγαπούν τον εθελοντισμό.
Καθόλη τη διάρκεια της εβδομάδας ενεργό ρόλο στη δράση είχαν τα 3 Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (Κ.Δ.Α.Π.) Αστακού - Κανδήλας - Φυτειών, που πραγματοποίησαν ενημερωτικές δράσεις, δεντροφυτεύσεις, καθαρισμούς, παιχνίδια με θέμα το περιβάλλον κ.α. στο χώρο λειτουργίας τους, δίνοντας στα παιδιά τη χαρά της δημιουργικότητας, τον παλμό του εθελοντισμού και ένα σημαντικό υπόβαθρο ώστε να σέβονται και να αγαπούν το περιβάλλον.
Η κορύφωση των δράσεων πραγματοποιήθηκε συλλογικά από την Κοινωφελή Επιχείρηση στην περιοχή του Μύτικα. Πολλοί εθελοντές μικροί και μεγάλοι συγκεντρώθηκαν ώστε να καθαριστεί η παραλία «ΠΑΛΙΟΒΑΡΚΑ», ενώ η δράση συνεχίστηκε στην τοποθεσία «ΒΟΡΡΟΣ» , όπου πραγματοποιήθηκε δεντροφύτευση.
Η Κοινωφελής είχε φροντίσει για την παροχή του απαραίτητου υλικού και εξοπλισμού για την κάλυψη της δράσης, όπως δέντρα, σακούλες, γάντια, κ.α. καθώς και κεράσματα για όλους τους συμμετέχοντες.
Ενεργή συμμετοχή είχαν τα σχολεία της περιοχής. Συγκεκριμένα, το Δημοτικό Σχολείο και το Νηπιαγωγείο Κανδήλας μαζί με τους εκπαιδευτικούς τους, το σύλλογο γονέων και κηδεμόνων και αρκετούς γονείς των παιδιών φρόντισαν ώστε να καθαριστεί η παραλία «ΠΑΛΙΟΒΑΡΚΑ».
Παράλληλα, το Δημοτικό Σχολείο και Νηπιαγωγείο Μύτικα, με τους εκπαιδευτικούς, το σύλλογο γονέων και κηδεμόνων και τους γονείς των παιδιών, βοήθησαν στην δεντροφύτευση αλλά και στον καθαρισμό της παραλίας του Μύτικα.
Στη δράση έλαβε μέρος όλο το προσωπικό που εργάζεται στην Κοινωφελή Επιχείρηση. Καθοριστικός ήταν ο ρόλος τους στην εύρυθμη λειτουργία της δράσης και στην ορθή υλοποίηση του προγράμματος. Όλα κύλισαν άψογα και η εθελοντική τους προσφορά αποτέλεσε πρότυπο για όλους τους συμμετέχοντες εθελοντές.
Τέλος, στην εθελοντική μας δράση συμμετείχαν: Ο κ. Δήμαρχος Ξηρομέρου Ερωτόκριτος Γαλούνης, τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Κοινωφελούς κ. Ρετούλης Θωμάς (Αντιπρόεδρος), κ. Τζαχρήστας Παναγιώτης, κ. Ρηγάλος Χριστόδουλος, κ. Στεργίου Δημήτριος (πρόεδρος Ο.Π.ΣΥ.Ξ.), ο Αντιδήμαρχος κ. Λιβάνης Θεόδωρος, ο Πρόεδρος του ΝΠΔΔ Ξηρομέρου και Δημοτικός Σύμβουλος κ. Μουρκούσης Βασίλειος, ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Κολοβός Χρήστος, ο Πρόεδρος Εφετών κ. Αλέξανδρος Σάββας, οι Πρόεδροι των τοπικών κοινοτήτων του Μύτικα κα Βέρρη Ιωάννα, της Κανδήλας κ. Κράββαρης Σπυρίδων, του Βάρνακα κ. Πολύζος Βασίλειος και της Παναγούλας κ. Τριποτσέρης Κωνσταντίνος.
Να ευχαριστήσουμε θερμά όλους τους εθελοντές και να τους δώσουμε συγχαρητήρια για την υποδειγματική τους στάση. Να σημειώσουμε ότι σημασία δεν είχε μόνο ο καλλωπισμός, οι παρεμβάσεις καθαριότητας και η δεντροφύτευση αλλά η ευαισθητοποίηση των πολλών εθελοντών και ιδιαίτερα των παιδιών για τα περιβαλλοντικά ζητήματα της περιοχής μας.
Ως Πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης να ευχηθώ σε όλους να έχετε υγεία, ζωντάνια και τη χαρά της δημιουργίας! Ο εθελοντισμός να σας συνοδεύει για όλη σας τη ζωή και να γινόμαστε όλοι «η αλλαγή που περιμένουμε».
Ανανεώνουμε το ραντεβού μας για του χρόνου με ακόμα περισσότερους εθελοντές στην περιοχή του Ξηρομέρου! Να είστε όλοι καλά!

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.