Τα ηχογραφημένα πρακτικά της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου, που έγινε στις 27.4.2018.


Το Blog μας σεβόμενο τους δημότες, κάτι που δεν κάνει ο Δήμος Ξηρομέρου και η πλειοψηφούσα παράταξη «Δυνατό Ξηρόμερο - Πρώτα ο πολίτης(!!!!)» που διοικεί τον Δήμο, αναρτά τα ηχογραφημένα πρακτικά της συζήτησης του πολύ ενδιαφέροντος και με πολλές ειδήσεις Δημοτικού Συμβουλίου που έγινε την Παρασκευή 27.4.2018.
Πρέπει να γνωρίζουν οι δημότες πως διοικούν αυτοί που έχουν την ευθύνη, τι θέσεις παίρνουν οι δημοτικοί σύμβουλοι, ποιοι είναι αυτοί που είναι διακοσμητικοί και απλώς μόνο ψηφίζουν και γενικά ο ενημερωμένος δημότης πρέπει να γνωρίζει λεπτομερώς τι συμβαίνει στον Δήμο του.
Εμείς δείχνουμε το δρόμο σε κάτι που ο Δήμος Ξηρομέρου απαξιεί να κάνει στην ιστοσελίδα του, την οποία πλήρωσε με λεφτά των δημοτών για να την φτιάξει και πληρώνει σήμερα για να την συντηρεί.
Τα ηχογραφημένα πρακτικά τα κόψαμε με χρονική σειρά και τα χωρίσαμε ανάλογα με τα θέματα συζήτησης, χωρίς να αποκρύψουμε ούτε ένα δευτερόλεπτο της συζήτησης.
Πολλά και σημαντικά θέματα στο αρχικό κομμάτι των ερωτήσεων για τις μονάδες βιομάζας, για τους βιολογικούς Αστακού και Μύτικα, για τα σφαγεία, για το εσωτερικό αποχετευτικό δίκτυο του Αστακού, για την Κοινωφελή και το Νομικό Πρόσωπο, για την πλατεία των Φυτειών κ.α.
Ακούστε με πολύ προσοχή το θέμα των μονάδων από βιομάζα και πως ο κ. Κολοβός και ο κ. Μάντζαρης λένε αυτά που πραγματικά ισχύουν, όσον αφορά την γνωμοδότηση των συλλογικών οργάνων του Δήμου (Τοπικές Κοινότητες, Επιτροπή Ποιότητας Ζωής και Δημοτικό Συμβούλιο) και όχι τους αυτοσχεδιασμούς για γνωμοδότηση επί της γνωμοδότησης (!!!) και για το ότι δεν χρειάζεται η γνωμοδότηση του Δημοτικού Συμβουλίου, που υποστήριζαν εντελώς λανθασμένα κάποιοι και απλά στο Δημοτικό Συμβούλιο έρχεται για ενημέρωση και διαβούλευση, πράγματα από το μυαλό του καθενός βγαλμένα.
Ακολουθούν τα ηχητικά πρακτικά στα κάτωθι θέματα:
ΕΝΑΡΞΗ ΤΟΥ Δ.Σ. ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ - ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ. ΘΕΜΑΤΑ ΠΡΟ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ. Ακούστε το ηχητικό εδώ.
1. ΑΝΑΜΟΡΦΩΣΗ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΟΙΚ. ΕΤΟΥΣ 2018. Ακούστε το ηχητικό εδώ.
2. ΕΠΙΒΟΛΗ ΤΕΛΟΥΣ ΧΡΗΣΗΣ ΑΙΓΙΑΛΟΥ ΚΑΙ ΠΑΡΑΛΙΑΣ ΔΗΜΟΥ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΕΤΗ 2018-2019. Ακούστε το ηχητικό εδώ.
3. ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΑΡΙΘ. 35/2018 ΑΠΟΦΑΣΕΩΣ ΠΕΡΙ ‘ΥΠΟΒΟΛΗ ΠΡΟΤΑΣΗΣ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ» ΥΨΟΥΣ 175.000 € ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΩΝ ΕΡΓΟΥ’. Πολύ έντονη η συζήτηση για το συγκεκριμένο θέμα. Ακούστε το ηχητικό εδώ.
4. ΑΠΟΔΟΧΗ ΠΟΣΟΥ ΓΙΑ ΚΑΛΥΨΗ ΔΡΑΣΕΩΝ ΠΥΡΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΕΤΟΥΣ 2018. Ακούστε το ηχητικό εδώ.
5. ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗΣ. Ακούστε το ηχητικό εδώ.
6. ΕΓΚΡΙΣΗ 1ΟΥ ΑΠΕ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ ‘ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΜΑΝΤΡΟΤΟΙΧΩΝ ΝΕΚΡΟΤΑΦΕΙΩΝ Δ.Ε. ΦΥΤΕΙΩΝ’. Ακούστε το ηχητικό εδώ.
7. ΕΓΚΡΙΣΗ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΣΗΣ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ‘WiFi for Europe (WiFi4EU)’ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ. Ακούστε το ηχητικό εδώ.
8. ΕΓΚΡΙΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ – ΣΥΝΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΤΟ 1ο ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ. Ακούστε το ηχητικό εδώ.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.