Προσλήψεις 8.166 ατόμων στις ανταποδοτικές υπηρεσίες των Δήμων. Αυτό το γλυκό δεν είναι για τον Δήμο Ξηρομέρου λόγω οικονομικής δυσπραγίας στα ανταποδοτικά.


Στη Γενική Συνέλευση που έγινε στον Μύτικα στις 20 Μαΐου, η μεγαλύτερη ένταση σημειώθηκε όταν συζητήθηκε το θέμα της καθαριότητας και των κάδων σκουπιδιών του Μύτικα. Εκεί ο κ. Δήμαρχος ενώπιον όλων των παριστάμενων, για να δικαιολογήσει την κατάσταση που επικρατεί, παίρνοντας τον λόγο, έκανε μία αναφορά στο ελλιπές προσωπικό που διαθέτει ο Δήμος Ξηρομέρου στις ανταποδοτικές υπηρεσίες και περιέγραψε μία πολύ δύσκολη κατάσταση λέγοντας χαρακτηριστικά, ότι δεν έχουμε ανθρώπους να βάλουμε στο απορριμματοφόρο και αναγκαζόμαστε να βάζουμε ανθρώπους παράνομα και να τους πληρώνουμε με μαύρα και αν γίνει ατύχημα θα πάμε φυλακή και η αλήθεια είναι ότι παραδόξως ήταν ακριβής σε όσα ανέφερε. Πράγματι έτσι είναι. Το προσωπικό στις ανταποδοτικές υπηρεσίες (καθαριότητα και φωτισμός, ύδρευση) του Δήμου Ξηρομέρου είναι ελάχιστο, δεν προλαβαίνουν να τρέχουν δεξιά και αριστερά και χρειάζεται ενίσχυση.
Όμως αυτή είναι η μισή αλήθεια και η μισή αλήθεια είναι ως γνωστό ολόκληρο ψέμα. Ποια είναι η άλλη μισή αλήθεια που απέφυγε εντέχνως να σας πει ο κ. Δήμαρχος; Ότι αυτή την περίοδο η Κυβέρνηση, έχοντας πετύχει σε συνεννόηση με τους δανειστές μας να απελευθερωθούν οι προσλήψεις στις ανταποδοτικές υπηρεσίες των Δήμων όπου υπήρχε πολύ μεγάλο και οξύ πρόβλημα, προχώρησε με την προκήρυξη 3Κ/2018 στην πρόσληψη 8.166 ατόμων στις ανταποδοτικές υπηρεσίες των ΟΤΑ Α΄ βαθμού, Συνδέσμους και Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου αυτών, καθώς και σε Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου των ΟΤΑ.
Δείτε εδώ την προκήρυξη με τις θέσεις και μην μπείτε στο κόπο να ψάξετε να βρείτε τον Δήμο Ξηρομέρου μέσα, άδικα θα προσπαθήσετε. Τον γειτονικό Δήμο Ακτίου - Βόνιτσας θα τον βρείτε με 7 θέσεις.
Μα καλά και εύλογα θα μας ρωτήσετε, εμείς έχουμε μεγάλο πρόβλημα προσωπικού στις ανταποδοτικές υπηρεσίες, το είπε και ο κ. Δήμαρχος, γιατί δεν ζητάμε προσωπικό;
Η απάντηση απλή. Δεν μπορούμε να ζητήσουμε προσωπικό γιατί στα οικονομικά μας στο κομμάτι των ανταποδοτικών μπαίνουμε μέσα και μάλιστα πάρα πολύ μέσα. Αυτό το γλυκό που τόσο ανάγκη το έχουμε σαν Δήμος Ξηρομέρου, ώστε οι δημότες να απολαύσουν καλύτερες ανταποδοτικές υπηρεσίες στην καθαριότητα και στην ύδρευση, εμείς δεν μπορούμε να το φάμε, ενώ στον γειτονικό Δήμο Ακτίου - Βόνιτσας (λίγο μεγαλύτερος από τον δικό μας) μπορούν.
Με αυτή την λογική ο Δήμος ποτέ δεν θα έχει σωστές ανταποδοτικές υπηρεσίες και η υπηρεσία της καθαριότητας δεν θα αργήσει η ώρα, που εκτός από την Δ.Ε. Αστακού, θα πάει σε ιδιώτες και στις άλλες δημοτικές ενότητες.
Ποιος ευθύνεται γι αυτό; Ποιος; Μα φυσικά το Blog ΜΥΤΙΚΑΣ PRESS που διοικεί τον Δήμο Ξηρομέρου και κάνει κουμάντο στα οικονομικά του Δήμου και μην τολμήσει να γελάσει κανένας γιατί αλίμονο σας.

4 σχόλια:

 1. θα ήταν ολα καθαρότερα και καθαρά
  και θα ηταν σε μονιμη δουλεια με οκταωρο, πενθημερο και ασφαλιση 4-6 ανεργοι συμπατριωτες μας.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Αυτή είναι η ουσία του θέματος και οι κάτοικοι ψάχνουν να βρουν τι φταίει.
  Το νοικοκυριό φταίει πατριωτες.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. << Ενός κακού μύρια έπονται >>
   εάν συνεχίσουμε έτσι ίσως θα τρίβουμε τα μάτια μας με αυτά που ακόμα θα έρθουν και θα δοϋμε

   Διαγραφή
 3. μνημονια εις τον αιωνα τον αιωνων αμην

  θελουμε κυβερνηση βρυξελων να γλιτωσει αυτον τον ηλιθιο λαο με τις σοφες επιλογες του

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.