Ανοίγουν σύντομα τρεις νέες προσκλήσεις ΕΣΠΑ της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.


Πέμπτη 31 Μαΐου 2018
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ 
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ 
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ 
Δελτίο Τύπου. 

«Ανοίγουν» οι προσκλήσεις για ενεργειακή αναβάθμιση σε νοσοκομεία, κέντρα υγείας, σχολικά συγκροτήματα – Χρηματοδότηση 3,4 εκ από την ΠΔΕ και για τον εξοπλισμό σχολείων.

Μέσα στις επόμενες ημέρες «ανοίγουν» τρεις σημαντικές προσκλήσεις για την ενεργειακή αναβάθμιση ενεργοβόρων δημοσίων κτιρίων (νοσοκομείων - κέντρων υγείας) και σχολείων, όπως επίσης για τη χρηματοδότηση του εξοπλισμού σχολείων. Ο προϋπολογισμός των τριών προγραμμάτων ξεπερνά τα 17.000.000 ευρώ.
«Κάνουμε πράξη τις δεσμεύσεις μας. Συνεχίζουμε με συνέπεια τη δουλειά μας. Βάλαμε στόχο το 2018 η Δυτική Ελλάδα να καταστεί Περιφέρεια – πρότυπο στην εξοικονόμηση ενέργειας. Το κάνουμε πράξη. Σχεδιάσαμε έναν ολοκληρωμένο ενεργειακό σχεδιασμό, διεκδικήσαμε πόρους και προχωράμε μεθοδικά στην υλοποίησή του. Δημόσια κτίρια, μεταξύ αυτών οι ενεργοβόρες μονάδες υγείας έχουν τη δυνατότητα να προχωρήσουν σε παρεμβάσεις ενεργειακής αναβάθμισης. Το ίδιο και τα σχολικά συγκροτήματα. Παράλληλα όμως δίνουμε απάντηση με πράξεις στη χρηματοδότηση για τον εξοπλισμό σχολείων. Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας δεν μένει έξω από κανένα πρόγραμμα χρηματοδότησης. Είναι παρούσα και αξιοποιεί όλες τις ευκαιρίες» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας. 

Επενδύσεις σε δημόσιες υποδομές υγείας για ενεργειακή αναβάθμιση και την χρήση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.
Με στόχο την ενεργειακή αναβάθμιση των ενεργοβόρων δημόσιων κτιρίων του τομέα υγείας (νοσοκομεία, κέντρα υγείας κλπ), μέσω του Ευρωπαϊκού Ταμείου Περιφερειακής Ανάπτυξης χρηματοδοτούνται παρεμβάσεις για τη βελτίωση της ενεργειακής αποδοτικότητας στον κτιριακό τομέα.
Η αναβάθμιση των κτιρίων μπορεί να αφορά ενδεικτικά σε παρεμβάσεις στο κέλυφος των κτιρίων (θερμομόνωση), αντικατάσταση κουφωμάτων, αντικατάσταση συστημάτων ψύξης – θέρμανσης, χρήση ΑΠΕ κλπ. 
Ο ελάχιστος προϋπολογισμός των υποβαλλόμενων πράξεων ανέρχεται στο ποσό των 300.000,00 € και ο μέγιστος προϋπολογισμός στα 8.000.000,00 €. Οι υποψήφιοι δικαιούχοι υποβάλλουν αποκλειστικά ηλεκτρονικά τις προτάσεις τους μέσω του ΟΠΣ ΕΣΠΑ στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://logon.ops.gr/ από την 11/06/2018 08:00:00 (ημερομηνία έναρξης υποβολής προτάσεων) έως την 13/09/2019 16:00:00 (ημερομηνία λήξης υποβολής προτάσεων). 

Υποδομές πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.
Η ενεργειακή αναβάθμιση στα σχολικά κτίρια της Δυτικής Ελλάδας εντάσσεται στον ολοκληρωμένο σχεδιασμό για την Ενεργειακή Περιφέρεια. Στο πλαίσιο αυτό καλούνται οι Δήμοι της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και αντιστοίχως το υπουργείο Παιδείας να υποβάλουν προτάσεις.
Το πρόγραμμα χρηματοδότηση, συνολικού προϋπολογισμού 6.600.000 €, αφορά παρεμβάσεις που σχετίζονται με την σχολική εκπαίδευση (πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια) και αναφέρονται στην αναβάθμιση και υλοποίηση κτιριακών παρεμβάσεων προκειμένου να αντιμετωπισθούν οι ανάγκες στα σχολικά συγκροτήματα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας. Ο προϋπολογισμός κάθε έργου μπορεί να ξεκινά από 1.000.000 € με ανώτατο όριο τα 3.500.000€. 
Οι προτάσεις υποβάλλονται μέσω του ΟΠΣ ΕΣΠΑ στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://logon.ops.gr/ από την 08/06/2018 08:00:00 (ημερομηνία έναρξης υποβολής προτάσεων) έως την 08/10/2018 12:00:00 (ημερομηνία λήξης υποβολής προτάσεων). 

Εξοπλισμός πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.
Η πρόσκληση αφορά παρεμβάσεις που συνδέονται με την σχολική εκπαίδευση (πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια) και αναφέρονται στη συμπλήρωση και παράλληλη ολοκλήρωση του σχετικού εξοπλισμού με ιδιαίτερη έμφαση στη χρησιμοποίηση σύγχρονων εποπτικών μέσων.
Ο προϋπολογισμός του προγράμματος ανέρχεται σε 3.400.000,00 € και θα χρηματοδοτήσεις την κάλυψη των αναγκών με στόχο την αναβάθμιση του εξοπλισμού των σχολείων.
Οι υποψήφιοι δικαιούχοι υποβάλλουν αποκλειστικά ηλεκτρονικά τις προτάσεις μέσω του ΟΠΣ. – ΕΣΠΑ 2014-2020, στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://logon.ops.gr/ από την 08/06/2018 08:00:00 (ημερομηνία έναρξης υποβολής προτάσεων) έως την 14/09/2018 12:00:00 (ημερομηνία λήξης υποβολής προτάσεων). 

Αναλυτικές πληροφορίες για τα παραπάνω προγράμματα έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης του Επιχειρησιακού Προγράμματος www.dytikiellada.gr.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.