Παναγιώτης Στάικος: Η συνεισφορά των Blogs στην Δημοκρατία. Η βουκέντρα και ο ζευγολάτης.!!!


Του κ. Παναγιώτη Στάικου.

Ασφαλώς η ανάδειξη από τα Blogs της ανάρτησης: Εγκατάλειψη - σκατό και μπόχα, έκανε πάταγο και σήμερα η αξιότιμος Δημοτική μας Αρχή κινητοποιήθηκε πάση δυνάμει, αφού ο Στάικος ουχί, εν είδει περιστεράς, αλλά ως ζευγολάτου μετά της βουκέντρας, τους αφύπνισε και άρχισαν να κάνουν αυτό που έπρεπε εδώ και ημέρες.!!!!
Και άκουσον – άκουσον είπαν: Μα καλά εμείς το είχαμε προγραμματίσει και κάθε ημέρα, όταν εμείς έχουμε προγραμματίσει να κάνουμε κάτι, ο Στάικος την προηγούμενη κάνει την ανάρτηση γι' αυτό το θέμα. Ααααα, πρέπει να έχει εσωτερική πληροφόρηση.!!!! Εδώ πραγματικά γελάνε.!!!!!
Ακούστε λοιπόν φίλοι μου: Άδικα ψάχνετε για ρουφιάνους και φαντάσματα.!!!
Απλά λόγω της δικιάς ανεπάρκειας, ο Στάικος έγινε το φάντασμά σας και εν είδει ζευγολάτου σας κεντρίζει, όπως εκείνος, με τον αιχμηρό του πολιτικό λόγω και πάντα με πολιτικά επιχειρήματα, τα οποία εσείς του προσφέρετε, λόγω της ένδειας έργων εκ μέρους σας και τις ανεπάρκεια σας να προγραμματίσετε τα απλούστατα, τα στοιχειώδη και τα άκρως απαραίτητα για την εύρυθμη λειτουργία του Δήμου και την εξυπηρέτηση των πολιτών.!!!
Άκου εκεί είχαν προγραμματίσει.!!!!
Πότε είχαν προγραμματίσει;;;
Κατόπιν εορτής;;;;
Μα η εορτή του Αγίου Πνεύματος ήτο την Δευτέρα και ουχί σήμερον.!!!!
Και η τελευταία ημέρα κατά την οποία θα έπρεπε, να είχαν παραδώσει έτοιμες τις πλαζ, ήταν η Πέμπτη, αφού από την Παρασκευή ήλθαν οι επισκέπτες μας, δια το Τριήμερον του Αγίου Πνεύματος.!!!
Είναι γνωστό ότι προέρχομαι από αγροτική οικογένεια και είμαι πολύ υπερήφανος γι' αυτό.!!!! Ο πρώτος και σπουδαιότερος δάσκαλος στην ζωή μου ήταν ο πατέρας μου.!!!
Ένας ευφυέστατος άνθρωπος, ο οποίος είχε τελειώσει μόνο το Δημοτικό, του οποίου ο δείκτης νοημοσύνης ήταν πολύ πιο υψηλός από τον δικό μου, αφού είχε την δυνατότητα να λύνει με πρακτική αριθμητική εξισώσεις με δύο αγνώστους.!!!
Για να ζήσουμε - επιβιώσουμε και να καταφέρει και τα δυο του παιδιά να μας κάνει γιατρούς σε δύσκολα χρόνια, τότε που δεν υπήρχαν τα turbo τρακτέρ των 150.000 ευρώ με τους πολλούς ίππους τα δύο διαφορικά τα Air Condition και όλα τα υδραυλικά και τα πολύπλοκα ηλεκτρονικά τους συστήματα, για να οργώσει την γη έκανε τον ζευγολάτη με τα άλογα και μου έμαθε την λέξη ζευγολάτης και την βουκέντρα που χρησιμοποιούσαν οι ζευγολάτες για να κεντρίσουν τα υποζύγια, προκειμένου να τραβήξουν το αλέτρι και να οργώσουν την γη σπέρνοντας με πολύ ιδρώτα το σιτάρι στην γη.!!!
Έτσι λοιπόν κάποιοι φίλοι μας μετά την πολιτική βουκέντρα Στάικου (γιατί η άλλη έφθανε στο σημείο λόγω της αιχμηρότητας της να ματώνει τα υποζύγια, αν το κέντρισμα του ζευγολάτη ήταν πολύ δυνατό), αποφάσισαν σήμερα να κάνουν αυτά που έπρεπε να είχαν τελειώσει τέσσερις ημέρες πριν την εορτή του Αγίου Πνεύματος, αλλά και αυτό βάσει του δόγματος της αξιοτίμου Δημοτικής Αρχής μισά – μισά, μισές δουλειές έκαναν, αφού χρησιμοποίησαν το JCB του Δήμου μας ως εύκολη λύση και έτσι δεν έκαναν ολοκληρωμένη δουλειά, αφού ο βραχίονας του είναι πολύ πιο κοντός από της τσάπας και δεν μπορούσε να πάρει τις μεγάλες ποσότητες αμμοχάλικου που ήταν στο βάθος, παρά το γεγονός ότι ο χειριστής του JCB κύριος Γεραφέντης,  είναι άριστος και να ποτίσουν και το γκαζόν μπροστά στο Hotel Στράτος.!!!!!
Έτσι λοιπόν μετά από λίγες ημέρες στην γωνία του πλακόστρωτου ο κυματισμός θα έχει πάρει την πολύ μικρή ποσότητα αμμοχάλικου και οι λουόμενοι πάλι, όχι απλά δεν θα ξαπλώνουν σε αυτό, αλλά θα αδυνατούν να μπουν στην θάλασσα από αυτό το σημείο από τις κοτρόνες.!!!
Μέμνησο μεθ' ολίγου καιρού, ουχί τους Αθηναίους αλλά, Στάικον.
Και επειδή είναι λογικό στους νεότερους, οι οποίοι έχουν άλλες προσλαμβάνουσες παραστάσεις, οι λέξεις βουκέντρα και ζευγολάτης να είναι άγνωστες και αυτό δεν σημαίνει τίποτα, παραθέτω τα πάρα κάτω: 
Βουκέντρα: ξύλινη βέργα η οποία χρησιμοποιείτο από τους αγρότες κατά τη διάρκεια οργώματος με βόδια, η οποία στη μία άκρη είχε μεταλλική βάση για να καθαρίζουν το αλέτρι και στην άλλη της άκρη ήταν αιχμηρή ούτως ώστε να κεντρίζει τα βόδια.!!!
Ζευγολάτης: αρσενικό (θηλυκό: ζευγολάτισσα), ο αγρότης που οργώνει το χωράφι με ένα ζευγάρι βόδια.
Ετυμολογία: ζευγολάτης <αρχαία ελληνική ζευγηλάτης <ζεῦγος + ἐλαύνω.
Οσονούπω επανέρχομαι μετά της πολιτικής μου βουκέντρας για αρκετά θέματα, τα οποία έχει προγραμματίσει η Δημοτική μας Αρχή, αλλά εμείς βλέπουμε περισσότερα λιμνάζοντα ύδατα.

Αστακός 30/5/2018

Ευχαριστώ για την φιλοξενία και για την
προσφορά σας στην Δημοκρατία.!!!

Παναγιώτης Στάικος






3 σχόλια:

  1. ΤΑ BLOGS απο την πρωτο χρονικό διάστημα επεσήμαναν τα λαθη της δημ. αρχής
    τοτε που καποιοι εδιναν απο τα blogs δημόσια συγχαρητήρια στην δημ. αρχη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΕΧΟΥΝΕ ΑΠΟΤΥΧΕΙ ΣΤΑ ΠΙΟ ΑΠΛΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΠΟΛΥ ΚΑΙ ΚΤΥΠΑ ΚΑΙ ΑΣΧΗΜΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. η κριτικη ειναι ουσιωδες συστατικο της δημοκρατιας

    καποιοι αλαζονες να μαθουν να την δεχονται

    ακους δημοτικη αρχη?????????

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.