Ενημερώνω τους συμπατριώτες μου για το τελευταίο Δ.Σ. του Λιμενικού Ταμείου Ξηρομέρου.


Του κ. Βασίλειου Σούλα.

Ενημερώνω τους συμπατριώτες μου, ότι την Παρασκευή 8 Ιουνίου στις 11:00 π.μ., στο Δημοτικό Κατάστημα Αστακού είχαμε Διοικητικό Συμβούλιο του Λιμενικού Ταμείου Ξηρομέρου, όπου συμμετείχα για 2η συνεχόμενη φορά ως τακτικό μέλος του Δ.Σ., κατόπιν του ομόφωνου ορισμού μου από το Δημοτικό Συμβούλιο που έγινε πριν 4 περίπου μήνες και συγκεκριμένα στις 16 Φεβρουαρίου.
Στο Δ.Σ. είχαμε για συζήτηση είκοσι θέματα στην ημερήσια διάταξη και τρία προ ημερήσιας και δημοσιοποιώ παρακάτω προς εσάς τους συμπατριώτες μου τις απόψεις μου για όλα τα θέματα της συζήτησης που έλαβα μέρος.
Η συζήτηση αυτή την φορά από άποψη διαδικασίας ήταν άψογη, ήρεμη, χωρίς καθόλου προσωπικές αναφορές και εποικοδομητική, με καθέναν να διατυπώνει τις απόψεις του, με τις διαφωνίες να εκφράζονται ελεύθερα και ανεμπόδιστα και οι αποφάσεις να παίρνονται δημοκρατικά όπως προβλέπεται. Το αναφέρω, γιατί επιθυμώ να καταγραφεί. Πάμε τώρα στην ενημέρωση σας.
Ήρθαν σαν προ ημερήσιας δύο αιτήσεις συμπατριωτών μας από Αστακό για ενοικίαση χώρου τραπεζοκαθισμάτων και άδεια τοποθέτησης σκιάστρου μη σταθερής κατασκευής. Η τοποθέτηση μου και η ψήφος μου ήταν αυτή που θα αναφέρω παρακάτω, στα παρόμοια θέματα από 10 έως 19.
Επίσης σας προ ημερησίας ήρθε η προμήθεια δύο σύγχρονων αποδυτηρίων με ειδικό συνθετικό υλικό, ένα για την παραλία του Αστακού και ένα για την παραλία του λιμανιού του Μύτικα. Το συγκεκριμένο το ψήφισα θετικά μιας και στο προηγούμενο Δ.Σ. είχα ψηφίσει θετικά και την σχετική πίστωση.

--------------------------------

Θέμα 1. Αντιλογισμοί – Αποδέσμευση πιστώσεων.
Δήλωσα ότι αφορά οικονομικό θέμα και ψηφίζω αρνητικά γιατί έλαβα γνώση τελευταία στιγμή, κατά την διάρκεια του Δ.Σ., παρά την υπόσχεση για έγκαιρη αποστολή των εισηγήσεων στα e-mails μας. Ψήφισα έτσι γιατί δεν έχω πρότερη γνώση του θέματος, δεν το γνωρίζω και δεν προλαβαίνω να το μελετήσω, να διαβουλευτώ και να ρωτήσω συμπολίτες μου για τις συγκεκριμένες πιστώσεις.

Θέμα 2. Γ’ Αναμόρφωση Π/Υ έτους 2018.
Δήλωσα ότι αφορά οικονομικό θέμα και ψηφίζω αρνητικά γιατί έλαβα γνώση τελευταία στιγμή, κατά την διάρκεια του Δ.Σ., παρά την υπόσχεση για έγκαιρη αποστολή των εισηγήσεων στα e-mails μας. Ψήφισα έτσι γιατί δεν έχω πρότερη γνώση του θέματος, δεν το γνωρίζω και δεν προλαβαίνω να το μελετήσω, να διαβουλευτώ και να ρωτήσω συμπολίτες μου για τις συγκεκριμένες πιστώσεις.

Θέμα 3. Έγκριση Απολογισμού ΝΠΔΔ «Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Ξηρομέρου» Έτους 2017.
Τοποθετήθηκα ότι ψηφίζω αρνητικά μιας και διαφωνώ πλήρως με την οικονομική διαχείριση στο Λιμενικό μας Ταμείο. Διαφωνώ με την ετεροβαρή κατανομή των ελάχιστων οικονομικών πόρων μεταξύ Αστακού και Μύτικα, εις βάρος του Μύτικα, διαφωνώ με την ιεράρχηση προτεραιοτήτων, διαφωνώ με την μέθοδο των πολλών μικρών απ’ ευθείας αναθέσεων που έχει κατά αποκλειστικότητα επιλεγεί και με την ποιότητα τους.

Θέμα 4. Έγκριση διεξαγωγής Δημοπρασίας και καθορισμός τρόπου διενέργειας Διαγωνισμού Έργου «Αποκατάσταση παραλιακού μετώπου στο λιμάνι του Αστακού».
Ψήφισα θετικά, γιατί είμαι υπέρμαχος της διαγωνιστικής διαδικασίας, αρκεί να είναι σωστή και αδιάβλητη, γιατί έτσι εξοικονομούνται οικονομικοί πόροι από την έκπτωση που προκύπτει.

Θέμα 5. Έγκριση διεξαγωγής Δημοπρασίας και καθορισμός τρόπου διενέργειας Διαγωνισμού Έργου «Συντήρηση και αποκατάσταση τμήματος Χερσαίας Ζώνης Λιμένα Αστακού».
Ψήφισα θετικά, γιατί είμαι υπέρμαχος της διαγωνιστικής διαδικασίας, αρκεί να είναι σωστή και αδιάβλητη, γιατί έτσι εξοικονομούνται οικονομικοί πόροι από την έκπτωση που προκύπτει.

Θέμα 6. Έγκριση δαπάνης – διάθεση πίστωσης για «Καθορισμό Χερσαίας Ζώνης Λιμένα Μύτικα».
Έχοντας πρότερη γνώση για το θέμα ψήφισα θετικά. Είναι κάτι που είναι αναγκαίο να γίνει, έστω και μετά από 3,5 χρόνια υποσχέσεων, όπου απλά εγγραφόταν στο Τεχνικό Πρόγραμμα χωρίς να υλοποιείται, ώστε να μπει επιτέλους ευταξία στο λιμάνι, το Λιμενικό μας Ταμείο να εισπράξει λιμενικά τέλη και να διεκδικήσουμε χρηματοδότηση από προγράμματα για ανάπτυξη της χερσαίας ζώνης του λιμανιού του Μύτικα.

Θέμα 7. Έγκριση δαπάνης – διάθεση πίστωσης για «Προμήθεια παγκακίων».
Παρότι είχα προαποφασίσει να μην το ψηφίσω, μιας και δεν είχα πάρει έγκαιρα τις εισηγήσεις, άλλαξα γνώμη και ψήφισα θετικά μιας και πείστηκα από τα αναφερόμενα. Πρόκειται για 5 παγκάκια υψηλής αντοχής, κατασκευασμένα από ειδικό συνθετικό υλικό. Τα 3 από αυτά θα πάνε στον Αστακό και τα 2 θα μπουν στον μώλο μπροστά από την εκκλησία του Αγίου Νικολάου στον Μύτικα.
Το Λιμενικό Ταμείο τα προμηθεύετε δοκιμαστικά και αν αποδειχτεί ότι είναι τόσο υψηλής αντοχής όπως διαφημίζονται, θα προμηθευτεί και άλλα αργότερα.  Το κόστος το θεωρώ εύλογο γι αυτό και ψήφισα θετικά, δηλώνοντας  ότι θα προτιμούσα για τις προμήθειες να ακολουθείτε η διαγωνιστική διαδικασία.

Θέμα 8. Έγκριση δαπάνης – διάθεση πίστωσης για «Προμήθεια & Εγκατάσταση Κόμβου Διαλειτουργικότητας για Οικονομική και Μισθοδοσία».
Δήλωσα ότι αφορά οικονομικό θέμα και ψηφίζω αρνητικά γιατί έλαβα γνώση τελευταία στιγμή, κατά την διάρκεια του Δ.Σ., παρά την υπόσχεση για έγκαιρη αποστολή των εισηγήσεων στα e-mails μας. Ψήφισα έτσι γιατί δεν έχω πρότερη γνώση του θέματος, δεν το γνωρίζω και δεν προλαβαίνω να το μελετήσω, να διαβουλευτώ και να ρωτήσω συμπολίτες μου για τις συγκεκριμένες πιστώσεις.
Δήλωσα  ότι θα προτιμούσα για τις προμήθειες να ακολουθείτε η διαγωνιστική διαδικασία και πρότεινα να εξεταστεί η δυνατότητα χρήσης της δωρεάν λύσης του ανοικτού λογισμικού.

Θέμα 9. Ψήφιση διαφόρων πιστώσεων.
Δήλωσα ότι αφορά οικονομικό θέμα και ψηφίζω αρνητικά γιατί έλαβα γνώση τελευταία στιγμή, κατά την διάρκεια του Δ.Σ., παρά την υπόσχεση για έγκαιρη αποστολή των εισηγήσεων στα e-mails μας. Ψήφισα έτσι γιατί δεν έχω πρότερη γνώση του θέματος, δεν το γνωρίζω και δεν προλαβαίνω να το μελετήσω, να διαβουλευτώ και να ρωτήσω συμπολίτες μου για τις συγκεκριμένες πιστώσεις.

Θέματα 10-19. Εξέταση αιτημάτων συμπατριωτών μας για ενοικίαση χώρου τραπεζοκαθισμάτων και άδεια τοποθέτησης σκιάστρου μη σταθερής κατασκευής.
Άποψη μου είναι ότι θα πρέπει τόσο στον Αστακό όσο και στον Μύτικα να αποφεύγονται οι μόνιμες κατασκευές και να εφαρμόζεται η λύση των ομπρελών, όπως άλλωστε απαιτεί και η Κτηματική Υπηρεσία. Γνώμη μου είναι ότι πρέπει ο Δήμος και το Λιμενικό Ταμείο να δείξει το σωστό δρόμο, να πείσει και κατόπιν να επιβάλλει σε όλους να συμμορφωθούν δίνοντας εύλογο χρόνο στους επαγγελματίες (τρία χρόνια), οι οποίοι βρίσκονται σε δύσκολη θέση με την σημερινή οικονομική συγκυρία.
Για λόγους ισονομίας και ίσης αντιμετώπισης σε σχέση με τους υπόλοιπους επαγγελματίες, ψήφισα θετικά, αλλά θα ήθελα να κινηθούμε ως Λιμενικό Ταμείο προς την κατεύθυνση που περιέγραψα παραπάνω.

Θέμα 20. Έγκριση οριστικών πρωτοκόλλων παραλαβής υπηρεσιών της Επιτροπής παραλαβής (παρ. 5 άρθρου 219 του Ν. 4412/2016).
Δήλωσα ότι  ψηφίζω αρνητικά γιατί έλαβα γνώση τελευταία στιγμή, κατά την διάρκεια του Δ.Σ., παρά την υπόσχεση για έγκαιρη αποστολή των εισηγήσεων στα e-mails μας. Ψήφισα έτσι γιατί δεν έχω πρότερη γνώση του θέματος, δεν το γνωρίζω και δεν προλαβαίνω να το μελετήσω, να διαβουλευτώ και να ρωτήσω συμπολίτες μου για τις συγκεκριμένες υπηρεσίες.

Έθεσα επίσης τα ζητήματα της καθαριότητας της παραλίας του λιμανιού του Μύτικα, της επαρκούς σήμανσης της, το θέμα του πρώην Κοινοτικού Καταστήματος Μύτικα, να εξετάζαμε την δυνατότητα της επισκευής του από κάποιο πρόγραμμα για τα σεισμόπληκτα.
Καλώ οποιοδήποτε συμπατριώτη μου, να μην διστάζει να με «ενοχλεί», είτε δια ζώσης είτε τηλεφωνικά, για θέματα που άπτονται του Λιμενικού Ταμείου Ξηρομέρου.
Επίσης ενημερώνω ότι έχω παραδώσει από το προηγούμενο Δ.Σ., γραπτώς τις σκέψεις και τις προτάσεις μου για την πορεία του Λιμενικού μας Ταμείου (δείτε εδώ), στον Δήμαρχο και Πρόεδρο του Λιμενικού μας Ταμείου, καθώς και στα μέλη του Δ.Σ.

20 σχόλια:

  1. Αγαπητέ φίλε που ρωτάς ανώνυμα για τις θέσεις στο λιμάνι, να σε ενημερώσω ότι το λιμάνι του Μύτικα είναι αλιευτικό καταφύγιο και άρα οι επαγγελματίες αλιείς έχουν εξασφαλισμένη θέση.
    Επίσης η συγκοινωνία του Καλάμου και του Καστού έχει εξασφαλισμένη θέση, με διάταξη του Λιμεναρχείου.
    Για ΟΛΕΣ τις υπόλοιπες θέσεις ισχύει ελεύθερη αγκυροβολεία ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ χωρίς τέλη, μιας και στο λιμάνι του Μύτικα δεν έχει καθοριστεί χερσαία ζώνη.
    Αυτά ισχύουν στο λιμάνι του Μύτικα, άρα οι ερώτηση σου το πως και το γιατί κάποιοι αράζουν βάρκες και σκάφη στο λιμάνι δεν την καταλαβαίνω. Αν θες βρες με να το συζητήσουμε πιο αναλυτικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ευχαριστω για την απαντηση.
    Πιστευω οτι σαν Μυτικιωτες ειμαστε αξιοι της μοιρας μας.
    Ενεργειες λοιπον για καθορισμο χερσαιας ζωνης για να δοθουν επιτελους λυσεις για ομαλη λειτουργια του λιμανιου-αλιευτικου καταφυγιου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. δηλαδή το πολυπόθητο λιμενικό ταμείο που περασε στην αρμοδιότητα και ευθύνη του δήμου μας με απόφαση της πολιτείας χάνει χρήματα απο παγια τέλη, όσο δέν καθορίζεται η χερσαία ζώνη στο λιμάνι.
    Μπράβο μας για το μεγάλο αυτό επίτευγμα.
    Εύγε μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΧΑΝΕΙ ΣΕ ΧΡΗΜΑΤΑ-ΑΛΛΑ ΚΕΡΔΙΖΕΙ ΣΕ ψηφουλάκια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Το προβλημα ειναι πολλαπλασιο των τελων που χανει ο δημος. Δυσαρεστημενοι επισκεπτες, διαφοροι επιτηδειοι που κρατανε αγκυροβολια για φιλους, πελατες και γνωστους που πολλες φορες δεν αφηνουν στο χωριο δεκαρα τσακιστη, επεισοδια και αντεγκλησεις που πολλες φορες πεφτουν και ψιλοχοντρες, γενικοτερα ασυδοσια. Φετος το καλοκαιρι κι απο νωρις, θα εχουμε υπερβολικα πολυ κοσμο. Οσοι μιλανε με ξενοδοχεια, διαμερισματα και δωματια το γνωριζουν. Οφειλει ο δημος να πραξει καποια μικρα αλλα απαραιτητα. ΠΡΩΤΟΝ, να διασφαλισει οτι εχει γινει σερβις στο βυτιο. Ο εμπορικος συλλογος, που δεν ενημερωνει κανεναν για τιποτα, ΟΦΕΙΛΕΙ να λαβει ρητες διαβεβαιωσεις για το βυτιο. Και εν αναγκη να το στειλουμε οι ιδιοι. Το βυτιο θα εξυπηρετησει και τους συμπολιτες μας, αλλα οι επαγγελματιες ακουνε τα παραπονα. Δικαια και αδικα. ΔΕΥΤΕΡΟΝ και εξισου σημαντικο, τα απορριματα. Πρεπει το απορριματοφορο να μαζευει σκουπιδια στο Μυτικα, καθε μερα για δυο μηνες. Και τις Κυριακες. Οπωσδηποτε. Και γι αυτο πρεπει να βγει ενα μπονους απο την τσεπη μας για τους εργαζομενους στην καθαριοτητα. Και καθαριοτητα στις παραλιες και οχι τα καλαθακια να αδειαζουν καθε 15 μερες. Σε ολες τις παραλιες. ΤΕΤΑΡΤΟΝ, ποτε θα συνειδητοποιησουμε οτι ο πεζοδρομος πρεπει να ειναι κλειστος; Απο 29 ιουνιου ( φετος) μεχρι το λιγοτερο 31 Αυγουστου. Δεν εχουμε βολτα στο Μυτικα, θα το αντιληφθουμε; Καπου πρεπει να περπατησει ο επισκεπτης για να χαλασει τα γαμημενα τα λεφτα που ηρθε να χαλασει, οσα μπορει ο καθενας. Γιατι δεν τον αωηνουμε; Και ενα ΠΕΜΠΤΟ και τελευταιο. Λιγο αιρετικο, μπορει να φανει και καπως ασχετο, αλλα νομιζω πως ειναι σημαντικο. Θα παρακαλουσα τη Σοφια Χολη Τριανταφυλλακη, που μας εκανε μεγαλη τιμη που ηρθε και ανοιξε ιατρειο στο χωριο μας, αν μπορει (διοτι εχει οικογενεια και σαν γονιος το καταλαβαινω), τις μερες που το κεντρο υγειας Μυτικα ΔΕΝ εχει εφημεριες, να καθεται στο Μυτικα. Επαναλαμβανω ο κοσμος θα ειναι παρα πολυς φετος και δεν ειναι αναγκη να τρεχουμε απο ξενοδοχειο σε ξενοδοχειο και να ψαχνομαστε αν βρισκεται καποιος γιατρος στο Μυτικα.
    Δεν θελω να αναφερθω σε αλλα, διοτι θελω να μεινω σε αυτα που δεν κοστιζουν. Η κοστιζουν ελαχιστα. Πολυ ελαχιστα. Στην ιστορια του Μυτικα εμεινε ενας Προεδρος που εκανε κατι πραγματικα ουσιαστικο. Το σχεδιο πολης. Αν θελει και κανενας αλλος να μεινει στην ιστορια, θα πρεπει να πραξει κατι αναλογο και με τη χερσαια ζωνη και το βιολογικο και την επεκταση και το λιμανι κλπ κλπ κλπ. Αυτα ομως απαιτουν χρημα μα κυριως ΧΡΟΝΟ. Και πλεον ετοιμαζεται να φυγει αλλο ενα καλοκαιρι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μιλτιάδης Καραβίας12 Ιουνίου 2018 στις 1:38 μ.μ.

      Δέν κατανοώ γιατί γράφεται ανώνυμα ούτε βρίζεται ούτε συκοφαντείται ισως δέν θέλεται να γίνεται ^κακός...^ πού κοστίζει

      Διαγραφή
    2. Δεν λύνει κάτι η επωνυμία. Είμαι ανώνυμος εκ πεποιθήσεως. Πιστεύεις πως θα λυνόταν κάτι αν έγραφα επώνυμα? Ίσως. Αλλά ίσως και όχι (το πιθανότερο). Άσχημο πράγμα η κοινωνία (και η εκλεγμένη από την κοινωνία διοίκηση) να δρα και να πράττει με βάση την επωνυμία του καθενός μας. Με τιμά αυτό που γράφεις (έτσι το εκλαμβάνω), αλλά θα πω και κάτι ακόμα και ας προκληθώ. Πόσες φορές έχει αναρτηθεί ανακοίνωση στο μπλογκ από τον εμπορικό σύλλογο για κάποια συνέλευση ή για κάποια συγκέντρωση? Δεν μας φταίει ο Δήμαρχος αγαπητέ Μίλτο. Όλοι τα ίδια είμαστε. Πολύ προσεχώς θα τα πούμε από κοντά. Στο χρωστάω από παλιότερα. Και θα μάθεις ποιός είμαι. Promise που λέμε και στο Μύτικα :)

      Διαγραφή
    3. Μιλτιάδης Καραβίας13 Ιουνίου 2018 στις 10:05 π.μ.

      Μέ τήν επωνυμία αγαπητέ συμπολίτα αναλαμβάνεις τήν εύθύνη λόγων έργων κλπ δεν λύνεις τά προβλήματα αλλά τό κυριώτερο βοηθάς όσους συμφωνούν μαζί σου σέ εναν αγώνα άπό κοινού....

      Διαγραφή
    4. Άλλη κουβέντα η ευθύνη λόγων και έργων. Για άλλους χώρους. Όχι για το μπλογκ. Για σένα το μπλογκ μπορεί να είναι η κατάθεση προσωπικών (επώνυμων) απόψεων. Για μένα σημαίνει να αφουγκράζομαι την αντίδραση της κοινωνίας σε προτάσεις, σκέψεις, κρίσεις, προτάσεις. Δεν μπορούμε να λύσουμε το θέμα του πεζόδρομου μόνοι μας, γιατί να το λύσει μια επώνυμη ανάρτησή μου για παράδειγμα? Οι σκέψεις μου έχουν κατατεθεί πάμπολες φορές. Τουλάχιστον μια φορά κάθε καλοκαίρι. Αν βάλω και το όνομά μου τι θα αλλάξει? Τίποτα. δεν μπορώ να πείσω έτσι 2 ή 3 επαγγελματίες, γιατί έχεις την εντύπωση ότι μπορώ να τούς πείσω με το όνομά μου? Πεδίο δόξης πχ για τον πεζόδρομο είναι η συνέλευση του εμπορικού συλλόγου. Όλοι εκεί για να το συζητήσουμε. Κι όποιος πείσει τον άλλο. Το μπλογκ για μένα είναι μια πηγή κατάθεσης ιδεών, προτάσεων και σκέψεων. Μέχρι εκεί. Επώνυμες θέσεις έχω πάρει. Όποτε έχω κρίνει. Το να γράφουμε όλοι μαζί για έναν από κοινού αγώνα, δεν οδηγεί πουθενά μέσω του μπλογκ. Φαίνεται από τα σχόλια. Αυτό που δεν ομολογούμε είναι άλλο. Ότι δεν βρίσκουμε αυτόν που θα τραβήξει μπροστά το κάρο.

      Διαγραφή
  6. Οταν με την απόφαση της πολιτείας συστάθηκε στο δήμο μας το Λιμενικό Ταμείο θα έπρεπε τότε κατά την άποψη μου και θα ήταν και δημοκρατικότερο και λειτουργικότερο για το εν λόγω Ν. Π. εάν την θέση του προεδρείου του, κατείχε πολιτικό πρόσωπο κοινής αποδοχής και με βάση την σϋμφωνη γνώμη όλης της αντιπολίτευσης του δήμου μας.
    Η θέση του δημάρχου και του κάθε δημάρχου εκ των πραγμάτων είναι θέση επιτελική και αρκετά πλήρης σε αρμοδιότητες και ευθύνες.
    Ευχαριστώ !
    Σπύρος Ν. Γιαννέλης
    Αρχοντοχώρι-Ξηρομέρου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πραγμα το οποιο δεν γινεται να συμβει ποτε διοτι ως γνωστον εδω και δεκαετιες βιωνουμε το μικρομαγαζο (μεγαλομαγαζο καλυτερα) και τη χουντα των οτα. Ας μαθουμε να συμμετεχουμε, να κριτικαρουμε ορθως και να ψηφιζουμε καλυτερα.
      Κυριε Γιαννελη, με ολο το σεβασμο.

      Διαγραφή
    2. Φίλε συνδημότη ! 5:49
      αυτό ειναι το ενα θέμα τι δηλαδή κανουμε εμείς ως πολίτες και θα συμφωνήσω με αυτο που λές.
      το άλλο όμως θέμα ειναι τι θα πρέπει να πράξει η πολιτεία για μια δημοκρατικότερη κατανομή της πολιτικής εξουσίας.
      καλό βράδυ !
      Σπύρος Ν. Γιαννέλης

      Διαγραφή
  7. Αγαπητε κυριε Σπυρο
    Η πολιτεια ειναι αυτοι στους οποιους δεν κανουμε ελεγχο, αυτοι τους οποιους δεν κριτικαρουμε, αυτοι τους οποιους παιρνουμε τηλεφωνο για μικροεξυπηρετησεις, αυτοι οι οποιοι καθε φορα ψηφιζονται και φτιαχνουν τον οποιο εκλογικο νομο κατα το δοκουν για να παραμενουν στα πραγματα και αυτη (με ηττα αυτη τη φορα) η οποια παιρνει ουδετερο και θεσμικο, απροσωπο χαρακτηρα στα δυσκολα (της) για να πεταξει το μπαλακι στην εξεδρα.
    Παντα με απεριοριστη εκτιμηση στο προσωπο σας.
    Εκ πεποιθησεως ανωνυμος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Φίλε συνδημότη !
    κανένας μας δέν μπορεί να ξέρει ποιό μπορεί να είναι το κίνητρο της αλλαγής του εκλογικού συστήματος στους ΟΤΑ , μπορεί να είναι όπως το υποθέτεις, μπορεϊ και όχι.
    πάντως η απλή και γνήσια αναλογική ώς εκλογικό σύστημα εκτός του ότι είναι δικαιότερο εκλογικό σύστημα , συμβάλλει η απλή αναλογική περισσότερο στον δημοκρατικό διάλογο όπου έτσι λύνονται καλύτερα τα σύνθετα κοινωνικά μας προβλήματα.
    καλημέρα !
    Σπύρος Ν. Γιαννέλης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα καλημέρα
      διαφωνώ για την απλή αναλογική. διαφωνώ γενικώς με τον Πύργο της Βαβέλ. δεν είναι έτοιμη ΚΑΜΙΑ κοινωνία για την εφαρμογή της απλής αναλογικής. έτσι πιστεύω.

      Διαγραφή
    2. Φίλε !
      η διαφωνία σου ειναι σεβαστη και ο χρονος θα δειξει σε όλους μας,
      ποιό απο τα δύο εκλογικά συστήματα ειναι καλύτερο για την τοπική μας κοινωνια.
      καληνύχτα !

      Διαγραφή
    3. Ας ορίσουμε τι είναι απλή αναλογική, ποια δημοκρατία εξυπηρετεί (ταξική; Συντεχνιακή;καοινωνικη; κλπ) και μετά βλέπουμε. Ο ΠλατΠλάτ δεν έβγαλε άκρη με τον Έρωτα και έχουμε καταληξει εμείς στην απλή αναλογική; Εκτός και αν το συνώνυμο του Πανδημου Έρωτα ειναι η Απλή Αναλογική. Σε κάθε περίπτωση θα συνιστούσα πριν αποφασιστεί το πιο είναι το καλυτερο σύστημα, μια ανάγνωση επί του βιβλίου Η επαναστατική μάζα, οι βλάκες και η σημασία τους στον κοινωνικό βιο της χώρας. Αναλυονται πολλα ζητήματα εφαρμογής μα προπάντων εκπροσώπησης σε ένα δημοκρατικό πολίτευμα. Καλό είναι να οριστούν όροι και τι εστί το καθετί που λέμε για να ξέρουν ΟΛΟΙ για τι πράγμα τους μιλάμε. Κάτι για το οποιο αμφιβάλλω τα μεγιστα. Καλό σαββατοκύριακο.

      Διαγραφή
    4. οσο το πλατιάζουμε ρνα θεμα τοσο δφν βρισκουμε ακρη.
      καλό καλοκαιρι

      Διαγραφή
  9. αυτή η εποχή ειναι για κανενα μπάνιο στη θάλασσα και μακρυά απο πολιτικά γενικά.
    εκτός και αν εχουμε εκλογές.
    καλό καλοκαίρι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Σε άλλη ανάρτηση που θα τυχει εδώ στο Blog θα εχουμε την ευκαιρια να μας πεις για ολα αυτα την γνωμη μου
    καλό καλοκαίρι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.