Το βίντεο από drone για την τουριστική προβολή του Μύτικα μας.


Ο Ναυτικός Όμιλος Μύτικα - Αλυζίας αυτό το καλοκαίρι είχε την ιδέα και πήρε την πρωτοβουλία να αναθέσει σε επαγγελματία την δημιουργία ενός βίντεο τουριστικής προβολής του Μύτικα, με λήψεις από drone. Το βίντεο οικονομικά καλύφθηκε κατά 50% από τον Ναυτικό Όμιλο Μύτικα - Αλυζίας και χορηγοί σε αυτή την προσπάθεια ήταν ο Σύλλογος Επαγγελματιών Μύτικα κατά 25%, τα Super Market Παρασκευάς Λιότος επίσης κατά 25% και ο ίδιος ο επαγγελματίας φωτογράφος, μέσω της πολύ χαμηλής προσφοράς που έκανε για το τελικό κόστος του βίντεο, ένεκα των μακροχρόνιων δεσμών που έχει με τον Μύτικα (έχει εξοχικό στον Μύτικα).
Εμείς πιστεύουμε ότι μία από τις προϋποθέσεις που απαιτούνται για να πάει μπροστά τουριστικά ένας τόπος, είναι η προβολή, και δυστυχώς σε αυτό το κομμάτι πάσχουμε πολύ. Στην σημερινή εποχή του διαδικτύου και των Social Media, το παιχνίδι της προβολής παίζεται τελείως διαφορετικά από ότι παιζόταν πριν 15 - 20 χρόνια.
Δυστυχώς και το δυστυχώς το λέμε με πόνο ψυχής, η δική μας τοπική αυτοδιοίκηση σε αυτό το κομμάτι απουσιάζει παντελώς και δεν έχει να επιδείξει απολύτως τίποτα τα τελευταία χρόνια. Εμείς πιστεύουμε ότι αυτό πρέπει να αλλάξει και δοθείσης της ευκαιρίας, ενημερώνουμε ότι από 9 - 11 Νοεμβρίου στην Θεσσαλονίκη, θα λάβει χώρα η 34η Διεθνής Έκθεση Τουρισμού Philoxenia, με τιμώμενη Περιφέρεια την δική μας, την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας (δείτε εδώ).
Ας δουν στην Δημοτική Αρχή, σε συνεργασία με την Περιφέρεια πως θα μπορούσε να έχει ο Δήμος μας μία παρουσία στην συγκεκριμένη έκθεση, π.χ. ένα περίπτερο με οπτικοακουστικό υλικό (το βίντεο το σημερινό στη διάθεση τους), κάποια ενημερωτικά φυλλάδια, κάποια μικρή έκθεση τοπικών προϊόντων, κάποια ενημέρωση για το πεντάστερο ξενοδοχείο και για τις άλλες επενδύσεις στον τουριστικό τομέα που έχουν γίνει ή βρίσκονται στα σκαριά.
Ο Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ανάπτυξης και Επιχειρηματικότητας κ. Κωνσταντίνος Καρπέτας, έχει κάνει τα τελευταία χρόνια αρκετή και καλή δουλειά στο κομμάτι του τουριστικού προϊόντος της Περιφέρειας. Δεν μπορεί να λέει ότι ο μόνος Δήμος που δεν τον έχει ενοχλήσει ποτέ, για το παραμικρό θέμα στον τομέα του, είναι ο Δήμος Ξηρομέρου.
Ας το δούνε λοιπόν εκεί στην Δημοτική Αρχή το συγκεκριμένο και για την συνέχεια απολαύστε το βίντεο.


12 σχόλια:

  1. πολυ ομορφο πηγαινα πανω απο 10 χρονια εκει καθε καλοκαιρι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να έρχεσαι ολες τις εποχές
      και τον χειμώνα ακόμα

      Διαγραφή
  2. Μέρα τη μέρα ξεπροβάλλει μια καινούργια μέρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. μπραβο για το πολυ εντυπωσιακο βιντεο στο συλογο επαγγελματιων μυτικα στα σουπερ μαρκετ λιοτος και στο ναυτικο ομιλο
    εξοχη πρωτοβουλια που προβαλεθ το μυτικα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Παναγιώτης τσούνης2 Σεπτεμβρίου 2018 στις 4:46 μ.μ.

    Να στείλετε σε τουριστικά γραφεία εξωτερικού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πολλά μπράβο ...αυτο είναι διαφήμιση ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Η προσπάθεια συγκινητική, το αποτέλεσμα εξαιρετικό. Τι μένει? Να μην παραπλανήσουμε τούς επισκέπτες. Όταν κοιτάς από ψηλά, μοιάζει η γη με ζωγραφιά. Όταν θα έρθει ο επισκέπτης καλό είναι να βρεί ένα χωριό τόσο καθαρό και λαμπερό έτσι όπως φαίνεται και από τις λήψεις του drone. Φέτος οφείλουμε να ομολογήσουμε ότι η καθαριότητα ήταν σε πολύ καλύτερα επίπεδα από πέρυσι. Ας είμαστε πολύ καλύτεροι του χρόνου. Τι άλλο είδαμε από ψηλά? Ακαθάριστα οικόπεδα και στο σημείο της βαρκαρόλας με τα καπνογόνα διαπιστώσαμε τα σκοτάδια στα ενδότερα του χωριού. Δεν είναι όλα ρόδινα αλλά δεν θέλουν και λεφτά να γίνουν. Μιλάμε για την εικόνα. Για την ουσία (μυρωδιές βόθρων, λιμάνι, άνοιγμα δρόμων, λιμάνι-πάρκινγκ κλπ) ισχύει ότι έγραψα και για τα σκουπίδια. Να διορθωθούν, ειδικά όσα δεν χρειάζονται (πολλά) λεφτά να γίνουν. Χρέος μας? Να προωθήσουμε αυτό το βίντεο παντού. Αρκεί να έχουμε τη διάθεση να κάνουμε και κάποιες προσπάθειες από μόνοι μας, σαν πολίτες. Καλή ώρα, όπως ο Ναυτικός Όμιλος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Θερμά συγχαρητήρια σε όλους τους συντελεστές αυτού του καταπληκτικού Video.!!
    Ο Μύτικας έτσι και αλλιώς είναι πανέμορφος ,αλλά μέσα από το Video προβλήθηκαν με αριστουργηματικό τρόπο τα τρία συγκριτικά του πλεονεκτήματα :
    Ομορφιά του οικισμού .!!!
    Η τεράστια παραλία του με τα βότσαλα .!!
    Και το γεγονός ότι μια ανάσα από τον Μυτικα υπάρχει αυτό το πανέμορφο -καταπράσινο νησί ο Κάλαμος .!!!
    Μην στεκόμαστε στα οποία αρνητικά η ελλείψεις μπορεί να υπάρχουν ,αλλά σε αυτό που έμεινε στον θεατή με την υπέροχη σκηνοθετική παρουσίαση και μουσική υπόκρουση .!!!
    Για άλλη μια φορά αποδεικνύεται με τον πλέον όμορφο τρόπο ,πως για ένα σπουδαίο αποτέλεσμα δεν χρειάζονται απαραίτητα πολλά χρήματα ,αλλά όραμα ,φαντασία , μεράκι και αγάπη για τον τόπο μας .!!
    Μπράβο ,μπράβο και πάλι μπράβο .!!!
    Με πολύ θαυμασμό .!!!
    Παναγιώτης Σταικος .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΜΠΡΑΒΟ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΟΣΟΥΣ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΑΝ ΜΕ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΤΡΟΠΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ.. ΜΙΑ ΑΚΟΜΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΡΟΣ ΣΤΗΝ ΣΩΣΤΗ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΕΛΚΥΣΗ ΤΟΥΡΙΣΤΩΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.