Παναγιώτης Στάικος: Καλά πήγαν να μας γυρίσουν στην εποχή με τις ακόνες;;;;;!!!!!


Του κ. Παναγιώτη Στάικου.

Καλά 50 μήνες διακυβέρνησης της Δημοτικής Αρχής και δεν μπορεί ακόμη, να κάνει κάτι, που να είναι σύμφωνο με τον νόμο και με πλήρη ασέβεια προς το Δημοτικό Συμβούλιο, να το κάνει χωρίς απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου;;;;!!!! Καλά πήγαν να μας γυρίσουν στην εποχή με τις ακόνες, όπως δείχνει μια παλιά φωτογραφία του φίλου Τίμου Τσαμποδήμου πριν το 1973;;;;!!!!!!
Και καλά να άρχιζαν να κόβουν τα πεύκα από την πλευρά του Ξενοδοχείου, θα έλεγα υπάρχει μια λογική, για να μην πέσουν τα πεύκα επάνω στο Ξενοδοχείο, πράγμα για το οποίο έπρεπε να έχουν φροντίσει και να έχουν πάρει τις απαιτούμενες άδειες και να μην υπάρχει κανένα πρόβλημα, αλλά ξεκίνησαν από την πλευρά προς Μύτικα (τώρα τα είδα με τα μάτια μου και έφριξα) και εκείνα απλά ήθελαν κούρεμα οι κορφές τους και τώρα είναι υπόλογοι στον νόμο και έχει σχηματισθεί δικογραφία για τον Αντιδήμαρχο, που ήταν εκεί και για κάποιους άλλους, για τους οποίους αδιαφορώ και πήγαν και πολίτες ως μάρτυρες κατηγορίας.


Αυτό το δασύλλιο αν είναι ασφαλείς οι πληροφορίες μου, φυτεύτηκε επί Προεδρίας του κυρίου Βασιλείου Στράτου, έγινε η πλαζ και το περίτεχνο πλακόστρωτο μπροστά της, όπου εμείς είχαμε κατασκευάσει και έναν μικρό μόλο 10 μέτρων για να προστατεύει αυτό από τα μεγάλα κύματα του Χειμώνα και αριστερά και δεξιά του υπήρχε αρκετή πλαζ και δεν ξέρω ποιος και γιατί τον ξήλωσε (μέγα λάθος), όταν από τον ίδιο ανοίχτηκε και ο παραλιακός δρόμος, ο οποίος δεν υπήρχε και οι πολίτες δεν μπορούσαν να πάνε παραπλεύρως της θάλασσας, πράγμα το οποίο για την εποχή του ήταν πολύ σημαντική Αστική Ανάπλαση και εμείς το 1978 κατασκευάσαμε στον δρόμο αυτό το αλιευτικό καταφύγιο στο Εσχατολάγκαδο, με το οποίο εξυπηρετούνται περίπου 100 σκάφη και συμπληρώσαμε αυτό το σημαντικό έργο, όπως κάναμε και με τις άλλες δυο σημαντικές Αστικές αναπλάσεις, που έγιναν στην Προεδρία του κυρίου Βασιλείου Στράτου, τη παραλιακή πλατεία, την οποία έφτιαξε εκείνος και την πλευρά του λιμανιού μπροστά στις καφετέριες, που υπήρχαν τα ογκολίθια και έγινε ένας σύγχρονο λιμάνι, το οποίο καλύπτει τις ανάγκες της πόλης ακόμη και σήμερα.!!!!


Μέχρι τότε η πλατεία ήταν (5) πέντε μέτρα από τα μαγαζιά και ήταν με χώμα, το οποίο οι καταστηματάρχες τα καλοκαίρια κατάβρεχαν με νερό από την θάλασσα και τότε ασφαλτοστρώθηκε όλη η πλατεία και τσιμεντοστρώθηκε ο δρόμος του λιμανιού, που περνούσαν τα φορτηγά και φόρτωναν τα εμπορεύματα του λιμανιού.!!!!
Και ήλθαμε εμείς στην θητεία μου το 1978 και 1992 και την πλακοστρώσαμε σε δύο φάσεις και κάναμε και τα παρτέρια με το γκαζόν και τους φοίνικες, το οποίο ήταν πραγματικό γκαζόν πάντα ποτισμένο και κουρεμένο (τώρα ή θα είναι ξεραμένο από έλλειψη ποτίσματος ή θα είναι ακούρευτο και θα βόσκουν πρόβατα!!!) και αλλάξαμε τις τσιμεντένιες φωτιστικές κολώνες, που έμπαιναν την εποχή εκείνη με καλαίσθητες μαντεμένιες κολώνες και όχι αυτά τα τερατουργήματα, που μπήκαν τώρα.!!!!
Και στη Πλατεία του Αγίου Νικολάου, η οποία ήταν με χώμα, μέχρι την εποχή που πλακοστρώθηκε επί κυρίου Στράτου με τα παρτέρια με τα όμορφα λιγούστρα και είχε κατασκευασθεί και ένα όμορφο σιντριβάνι, και εμείς σεβόμενοι το έργο φυτέψαμε, όσα λιγούστρα είχαν χαλάσει, φυτέψαμε φοίνικες, οι οποίοι είχαν φθάσει (5) πέντε μέτρα και αλλάξαμε μαντεμένιες φωτιστικές κολώνες και φυτέψαμε και γύρω – γύρω νεραντζιές γιατί στην Αυτοδιοίκηση πρέπει να υπάρχει συνέχεια, όπως είχαμε κόψει τις κορυφές των κυπαρισσιών στην πλατεία, χωρίς να πληρώσουμε ούτε ένα ευρώ, αφού το κάναμε με τον γερανό του Ηλεκτρολόγου, ο οποίος άλλαζε τις λάμπες του Δήμου και τους εργάτες του Δήμου και τα ξύλα που κόπηκαν τα έπαιρναν αμέσως οι πολίτες για τα τζάκια τους και μετά οι φοίνικες ξεράθηκαν, γιατί δεν καταπολεμήθηκε έγκαιρα το Αφρικανικό σκαθάρι.
Να τους πούμε λοιπόν μπράβο για το κούρεμα πάλι των κυπαρισσιών στην πλατεία, το οποίο έπρεπε να είχε γίνει από καιρό, αλλά για το έγκλημα με τα πεύκα στο γκρεμό δεν τους λέμε μπράβο, γιατί θα μας γύρναγαν στην εποχή με τις ακόνες, το οποίο δεν σταμάτησα εγώ αλλά οι πολίτες του Αστακού, οι οποίοι τα αγαπούσαν και εγώ όταν μου το κατήγγειλαν, ως όφειλα, πήρα τηλέφωνο τον Διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος, ο οποίος μου είπε ότι βρισκόταν ήδη το περιπολικό του Δήμου εκεί και είχε επιληφθεί του θέματος και όπως πληροφορήθηκα από πολίτες, οι οποίοι εκλήθησαν ως μάρτυρες στην Αστυνομία, σχηματίστηκε Δικογραφία εναντίον του Αντιδημάρχου, που ήταν εκεί και κάποιων άλλων.
Οι πολίτες λοιπόν σταμάτησαν αυτό το έγκλημα και μπράβο τους και δεν φοβήθηκαν να πάνε και ως μάρτυρες στην Αστυνομία.!!!!
Εμείς λοιπόν σκοπεύουμε, αν μας εμπιστευθεί ο λαός του Δήμου μας, εκεί που έγινε το έγκλημα, θα φυτέψουμε 100 νεραντζιές, όπως στην πλατεία και στον κεντρικό δρόμο της Αγοράς, τις οποίες φυτέψαμε όταν με τον μεγάλο παγετό του 1987 ξεράθηκαν οι φίκοι και υπήρχαν μόνο (5) πέντε και είχαν αρχίσει να σηκώνουν τα πεζοδρόμια (οι φίκοι είναι δένδρα για μεγάλους χώρους όπως στο πάρκο, στο οποίο το γκαζόν το άφησε η Δημοτική Αρχή και ξεράθηκε και βλέπει κανείς την ασχήμια από την μια και την ομορφιά του ποδηλάτου Αντίκα Bismark, το οποίο όταν μου το χάρισαν, φαίνεται σκουριασμένο και εγκαταλειμμένο και εγώ με πολύ αγάπη το μετέτρεψα σε αριστούργημα), όπως και οι ευκάλυπτοι, τους οποίους είχαμε φυτέψει μπροστά στην παιδική χαρά και επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο αντικατέστησε με άλλα δενδράκια και δεν με πείραξε καθόλου, οι οποίες νεραντζιές είναι εντελώς εγκαταλειμμένες και μην επιχειρήσουν τώρα βαθύ κούρεμα, γιατί θα τις καταστρέψουν, αλλά τον Φεβρουάριο, για να είναι όπως της πλατείας και έτσι εκτός από την ομορφιά που θα πρασινίσει το τόπος, θα συγκρατείται και το χώμα στον γκρεμό, για να μην πέσει ο δρόμος και έχουμε μετά και άλλα και θα βγάλουμε και τις απαραίτητες άδειες για να κοπούν και τα λίγα πεύκα που έμειναν ακόμη και να φυτευτούν και εκεί νεραντζιές. Αυτό είναι δέσμευση για εμάς.








Εμείς έχουμε δεσμευτεί να υπάρξει μια πολιτισμένη προεκλογική περίοδος, όπου από εμάς δεν θα υπάρξουν χαρακτηρισμοί ή επιθετικοί προσδιορισμοί, αλλά πολιτικός διάλογος με επιχειρήματα και προτάσεις, αλλά:
Και ας έρθω τώρα στην απειλή την οποία δέχθηκε ως δεύτερο σχόλιο στο ΞΗΡΟΜΕΡΟ NEWS στην ανάρτηση για την κοπή των πεύκων, το οποίο ευχαριστώ ειλικρινά, που την δημοσίευσε και έλεγε με Αγγλική γραφή, Στάικο θα σε λιώσω και τα υπόλοιπα, τα οποία φαίνονται στην φωτογραφία, την οποία επισυνάπτω και λέω σε αυτή την ανώνυμη λειράτη κότα για τον δικό μου υπαρξιακό κώδικα εδώ στο Ξηρόμερο, η απειλή είναι συνώνυμο του θάνατος, γιατί η ίδια γράφεται μέσα σε ένα μήνα δύο φορές.

Φωτογραφία από ΞΗΡΟΜΕΡΟ NEWS.
Άκουσε λοιπόν «φίλε» αφού θέλεις αυτό το βιολί:
Εδώ έχουμε «πόλεμο». Πόλεμο για να λειτουργήσει ο Βιολογικός και να πάψει η μπόχα από το λιμάνι. Πόλεμο για να λειτουργήσουν τα σφαγεία. Πόλεμο για να έχει ο Αστακός, το Αρχοντοχώρι, το Καραϊσκάκη και όλα τα χωριά του Δήμου μας νερό αρίστης ποιότητας όλο το 24ωρο. Πόλεμο με τις λακκούβες για λίγα φορτηγά ψυχρής πίσσας. Πόλεμο για τα μεγάλα και μικρά οδικά δίκτυα του Δήμου. Πόλεμο για να προμηθευτεί ο Δήμος Δημοτικό Ασθενοφόρο, για να μην μένουν αβοήθητοι ασθενείς των οποίων κινδυνεύει η ζωή, όταν δεν υπάρχει οδηγός στην βάρδια στο Κέντρο Υγείας. Πόλεμο για να είμαστε αρωγοί σε κάθε επενδυτική και αναπτυξιακή δραστηριότητα στην περιοχή.!!!!!
Και μάθε από εμένα, πως τα παλληκάρια και όχι οι παλικαράδες, όταν πηγαίνουν στο πόλεμο, είναι έτοιμα και να πεθάνουν με το κεφάλι ψηλά πιστοί στον υπαρξιακό τους κώδικα, αλλά πριν πεθάνουν, είναι έτοιμα να πεθάνουν αρκετοί άλλοι.!!!!!
Και αν χρειαστεί να βάλω την πεντάρα με τα εννιάρια στο στόμα μου, πρώτα θα την έχω βάλει στον κ@λο κάποιων λειράτων κοτών. Ετοίμασε λοιπόν τον …. σου, για να φθάσουν τα εννιάρια μέχρι το κεφάλι σου και να σου πετάξουν τα μυαλά στον αέρα, αν έχεις καθόλου μυαλό ανώνυμη κότα.!!!
Γκέγκε λοιπόν, όταν ο Στάικος είναι έτοιμος, αν χρειαστεί και να πεθάνει, τις απειλές σου τις γράφει στα «φρύδια» του.!!!!
Αν έχεις τα κότσια δοκίμασε τις δυνάμεις σου και έλα να με λιώσεις, όπως λες με τις επαναλαμβανόμενες απειλές σου και να δεις, πως θα έχεις πέσει γονατιστός και μάταια θα με εκλιπαρείς για το σαρκίο σου.
Γκέγκε.!!!!!
Και καλά για τα πεύκα οι φίλοι μου από τις δύο παρατάξεις τις αντιπολίτευσης, γιατί της μείζονος τα προβλήματα είναι γνωστά, έκαναν πως δεν είδαν τίποτα, αλλά όταν αυτός ο ανώνυμος τύπος εκτόξευε αυτές τις απειλές, εσείς φίλε Λευτέρη, φίλε Παναγιώτη, φίλε Τάκη και εσύ καλέ μου φίλε Βασίλη Σούλα, που καταδικάζεις ως ανεπίτρεπτες τις απειλές, δεν μπορούσατε να γράψετε δυο λόγια και να τον καταδικάσετε, όπως έκαναν κάποιοι απλοί πολίτες.!!!
Εγώ πάντως αν κάποιος σας απειλούσε ανώνυμα, δεν θα έμενα απαθής ούτε θα σιωπούσα.!!!

Υ.Γ. 1: Στα νέα παιδιά που με στηρίζουν και γουστάρουν την γραφή μου, όσο για αυτή την λειράτη κότα δεν θα καταλάβει τίποτα, τους αφιερώνω αυτό το υπέροχο τραγούδι του Άρχοντα Σιδηρόπουλου for ever: Έχε το νου σου στο παιδί….., υπερασπίσου το παιδί, γιατί αν γλιτώσει το παιδί υπάρχει ελπίδα.
Έχε το νου σου στο παιδί ….



Υ.Γ. 2: Σε αυτούς που με αγαπούν πολύ και έχουν βάλει τα στήθη τους μπροστά για μένα και στην γυναίκα μου Λαμπρινή, που είμαστε μαζί 46 χρόνια, από 19 χρονών παιδιά και ήταν πάντα δίπλα μου, ακόμη και αν διαφωνούσε με κάποια επιλογή μου, τους αφιερώνω αυτό το τραγούδι με την συγκλονιστική ερμηνεία της Μαρίας Φραντούρη, που γράφτηκε γι' αυτούς που γνώρισαν τον θάνατο:



Όταν τελειώσει ο πόλεμος.
Κορίτσι με τα φοβισμένα μάτια
κορίτσι με τα παγωμένα χέρια
άμα τελειώσει ο πόλεμος μη με ξεχάσεις
άμα τελειώσει ο πόλεμος μη με ξεχάσεις.

Χαρά του κόσμου έλα στην πύλη
ν' αγκαλιαστούμε μες στο δρόμο
να φιληθούμε στην πλατεία.

Κορίτσι με τα φοβισμένα μάτια
κορίτσι με τα παγωμένα χέρια
άμα τελειώσει ο πόλεμος μη με ξεχάσεις
άμα τελειώσει ο πόλεμος μη με ξεχάσεις.

Στο λατομείο ν' αγαπηθούμε
στις κάμαρες των αερίων
στη σκάλα, στα πολυβολεία.

Κορίτσι με τα φοβισμένα μάτια
κορίτσι με τα παγωμένα χέρια
άμα τελειώσει ο πόλεμος μη με ξεχάσεις
άμα τελειώσει ο πόλεμος μη με ξεχάσεις.

Έρωτα μες στο μεσημέρι
σ' όλα τα μέρη του θανάτου
ώσπου ν' αφανιστεί η σκιά του.

Ευχαριστώ για την φιλοξενία

Αστακός 15/102018

Παναγιώτης Στάικος (που δεν έχω ποτέ απειλήσει στην ζωή μου κανέναν, αλλά αν τολμήσει και με απειλήσει κάποιος, αυτό ισοδυναμεί με θάνατο.-)

3 σχόλια:

  1. Σαν απλός πολίτης, το καταδίκασα από την πρώτη στιγμή στις παρέες μου και το γνωρίζουν αρκετοί αυτό και κοινοί μας γνωστοί. Το καταδικάζω και δημόσια, όπως δεν δίστασα να καταδικάσω δημόσια μέσα από το βήμα του Blog που διαχειρίζομαι, ανάλογα περιστατικά παλαιότερα, που αφορούσαν επίθεση προς τον κ. Γεωργαλή, τον κ. Κομπλίτση, αλλά και τον Δήμαρχο κ. Γαλούνη, και αν θυμάμαι καλά πιθανόν να ήμουν και ο μοναδικός που το έκανα δημόσια. Επίσης ενημερώνω ότι και εγώ, δέχομαι ανάλογες και πιο σκληρές επιθέσεις, φυσικά με ανώνυμα σχόλια και τις οποίες φυσικά δεν τις γνωρίζει κανένας άλλος εκτός από εμένα.
    Επίσης σαν διαχειριστής του Blog, επειδή φέρω ευθύνη για ότι βγαίνει στο διαδικτυακό αέρα, εδώ και πάρα πολύ καιρό (χρόνια), έχω κάνει πολύ αυστηρό το φιλτράρισμα των ανώνυμων σχολίων ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ.
    Τελειώνοντας σε ότι μας αφορά, θεωρώντας ότι είναι δημοκρατικό δικαίωμα κάθε πολίτη να θέσει υποψηφιότητα, χωρίς να κινδυνεύουν να τους την πέσουν ανώνυμα, εμείς αυτό το δικαίωμα των πολιτών έχουμε επιλέξει να το προστατεύσουμε.
    Αν κάποιοι θεωρούν ότι τους βολεύει η πόλωση και η όξυνση, προσωπικά στο Blog που εμείς διαχειριζόμαστε δεν θα το επιτρέψουμε. Έχουμε αποκτήσει πείρα και ξέρουμε πως παίζουν κάποιοι. Μέχρι και αρνητικά σχόλια για συνεργάτες, φίλους ακόμα και τον εαυτό τους είναι ικανοί να στείλουν, για να πετυχαίνουν συσπείρωση, συγκόλληση και το λεγόμενο μάντρωμα.
    Εμείς επιλέγουμε το δρόμο να αναδείξουμε προτάσεις, σοβαρές θέσεις, κριτική, διαφορές και ως εκεί και είναι η κατάλληλη ευκαιρία οι καλές εξηγήσεις να δοθούν νωρίς και δεν θα ξαναεπανέλθουμε.

    ΦΙΛΙΚΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  2. Αγαπητό MytikasPress
    Σας ευχαριστώ σαν blog για την καταδίκη της ανεπίτρεπτης απειλής προς το πρόσωπό μου και γνωρίζω , ότι ως blog δεν δημοσιεύετε υβριστικά ή απειλητικά σχόλια και κάποιοι αδίκως σας κατηγορούν γι ‘ αυτό .
    Όμως εγώ έθεσα το πράγμα διαφορετικά και είναι τελείως διαφορετικό.
    Εγώ πιστεύω ότι ο ενεργός πολίτης κύριος Βασίλης Σούλας ,από την στιγμή που έχει υπάρξει υποψήφιος και όχι μόνο στις παρέες , πράγμα το οποίο πιστεύω, ότι έκανε ,αλλά και πρωτοστατεί και στην δημιουργία νέας Δημοτικής Παράταξης καθώς και οι υπόλοιποι αυτού του εγχειρήματος , όπως και οι δημοτικοί σύμβουλοι που ανέφερα κύριοι Μάντζαρης ,Τζαχρήστας , Κομπλίτσης και άλλοι θα έπρεπε εκεί στην ανάρτηση στα σχόλια, να το καταδικάσετε , γιατί αν δεν είχα κάνει την νέα ανάρτηση που το έθιξα , θα πέρναγε στο ντούκου και νομίζω πως όλοι όσοι ασχολούμαστε με τα κοινά θα πρέπει να διαφυλάξουμε ως κόρη οφθαλμού την δυνατότητα της καταγγελίας κάθε αυθαιρεσίας και παρανομίας από πλευράς κάθε εξουσίας.
    Όσο για την δημιουργία νέας Δημοτικής παράταξης το θεωρώ θετικό .
    Αν είναι νέα .
    Γιατί αυτό που φαίνεται μέχρι στιγμής είναι μια προσπάθεια μετάλλαξης της Συμπολιτείας , ως νέου, η οποία δεν κατάφερε να πείσει ούτε ως Αντιπολίτευση, ότι τα κατάφερε ,γιατί είναι λογικό, πως αν τα είχε καταφέρει ,θα συνέχιζε ως Συμπολιτεία.
    Εγώ πάντως τους κάλεσα σε διάλογο και δεν ανταποκρίθηκαν , πράγμα το οποίο ασφαλώς είναι δικαίωμα τους.
    Ήδομαι.
    Ευχαριστώ πολύ πάντως
    Με πολύ εκτίμηση και φιλία
    Παναγιώτης Στάικος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τόσο τα ανώνυμα όσο και τα επώνυμα πολιτικά σχόλια και προτάσεις σε θέματα και προβλήματα που απασχολούν την τοπική μας κοινωνία μας, που προβάλλονται απο τα μέσα επικοινωνίας, θεωρώ οτι συμβάλλουν στην πολύπλευρη ενημέρωση και καλύτερη κατανόηση σύνθετων θέματων, απο εμας ολους τους απλούς αναγνώστες, αρκεί όμως οι πολιτικές προτάσεις και τα πολιτικά σχόλια να είναι νόμιμα και εάν ειναι και ουσιαστικά και πολιτισμένα ακόμα καλύτερα για όλους μας.
    και δέν είναι λίγες οι φορές που διαβάζουμε απο ανώνυμους συνδημότες μας απλές ρεαλιστικές και ανέξοδες προτάσεις που άν εφαρμόζονταν ίσως να λύνονταν και κάποια προβλήματα της τοπικής μας κοινωνίας.
    Κάθε λοιπόν ανώνυμο ή επώνυμο σχόλιο ή ανάρτηση που δέν σέβεται στο ακέραιο την προσωπικότητα συνδημοτών μας ειναι εκ των προτέρων ασύμφωνο με τον στοιχειώδη πολιτισμό της κοινωνίας μας.
    Ευχαριστώ !
    Σπύρος Ν. Γιαννέλης
    Αρχοντοχώρι


    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.