Παναγιώτης Στάικος: Ατελείωτο γιατί για την κοπή πέντε πεύκων στην πλαζ του Αστακού.


Του κ. Παναγιώτη Στάικου.

Και από τα κουφάρια των πέντε πεύκων της πλαζ του Αστακού, από τους φρέσκους χυμούς των και με το άρωμα του ρετσινιού καθώς εξατμίζονται, αναβλύζει και ένα γιατί, γιατί ατελείωτο, γιατί αυτό το έγκλημα σε βάρος αυτών των όμορφων και αγαπημένων μας δένδρων;;;;; Έσπασαν τα τηλέφωνα από το πρωί. Και όλοι μου έλεγαν, καλά που είσαι εσύ;;;; Και εγώ τους απάντησα πως είμαι στην Αθήνα, καλεσμένος του Συλλόγου Αστακιωτών. Και όλοι με ρωτούσαν και μου έλεγαν, ποιο αρρωστημένο μυαλό διέπραξε αυτό το έγκλημα;;;
Ναι τα δένδρα ήθελαν κόψιμο στις κορυφές τους και σε κάποια πλαϊνά τους, για να μην ακουμπήσουν επάνω στα ηλεκτροφόρα σύρματα ή σε κάποιο οίκημα και έχουμε ατυχήματα, αλλά ήμαρτον όχι από την ρίζα.....
Εγώ και η δημοτική μας παράταξη, δεν κάνουμε πολιτική με Εισαγγελείς και μηνύσεις, αλλά ούτε στεκόμαστε σε τυπικότητες, στο αν η περιοχή αυτή ανήκει στην Κτηματική Εταιρία του Δημοσίου ή έχει παραχωρηθεί κατά χρήση στον Δήμο ή στο αν είχαν πάρει άδεια από το Δασαρχείο ή την Πολεοδομία, όπως ορίζουν οι νόμοι, αλλά στο πόσο η Δημοτική Αρχή λαμβάνει υπ όψιν της την γνώμη των Πολιτών, οι οποίο σήμερα έξαλλοι με μια φωνή ρωτούσαν: Ποιος κυβερνάει αυτόν τον τόπο; Το Κράτος και οι υπεύθυνοι φορείς του Κράτους ή το Παρακράτος;;;
Έγω δεν στέκομαι στο αν είχε παρθεί κάποια απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου γι αυτό, για το αν υπήρξαν αυτόφωρα και τα περαιτέρω και το τι έπρεπε να πράξουν Εισαγγελία και Αστυνομία, από την στιγμή που έλαβαν γνώση από τις καταγγελίες πολιτών, αλλά στο γεγονός ότι όταν ειδοποιήθηκα, πήρα τηλεφωνώ τον Διοικητή του ΑΤ Αστακού και του ζήτησα να σταματήσουν αυτό το έγκλημα.
Πάντως για να κλαδεύτουν οι λεύκες κάτω από το σπίτι Ευαγγελάτου, οι οποίες κοντεύουν φθάσουν τον ουρανό και αν σπάσουν με έναν δυνατόν αέρα, μπορεί να έχουμε και ανθρώπινα θύματα ή στις καλαμιές, ούτε κουβέντα.!!!

Υ.Γ.: Θα στείλω και φωτογραφίες, όταν τις λάβω.

Αστακός 13/10/2018

Με τιμή 

Παναγιώτης Στάικος




3 σχόλια:

  1. Η δημοκρατική ενεργοποίηση και η κοινωνική συνευθύνη μας , θα αποτρέψει την όποια πολιτική αυθαιρεσία και δημαγωγία της δημοτικής αρχής του δήμου και στις ερχόμενες δημοτικές εκλογές το Μάη του 19 και με την ετυμηγορία της και την σεβαστή κρίση της , η τοπικής μας κοινωνία , μπορεί ν'ανοίξει νέους δρόμους για την οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη του τόπου μας και με σεβασμό στο φυσικό περιβάλλον.
    Ενωμένοι μπορούμε να προσδοκούμε κάτι καλύτερο για την κοινωνία μας.
    Σπύρος Ν. Γιαννέλης
    Αρχοντοχώρι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Επειδή τα γιατί δεν πρέπει να μένουν αναπάντητα, ως κάτοικος τη περιοχης και όχι ως αρμόδιος θα προσπαθήσω να απαντήσω:
    Τα πεύκα αυτά έπρεπε να κοπούν επειδή είχαν καταστεί επικίνδυνα για τις ζωές και τις περιουσίες μας. Όσα χρόνια είμαι κάτοικος Αστακού έχω ζήσει σκηνές που τα πεύκα αυτά πέφτουν μόνα τους και ανεξέλενγκτα. Είναι πανύψηλα και εντελώς ξερά μερικά. Τον περασμένο Ιούνιο, χαράματα και χωρίς καθόλου αέρα, έπεσαν 2 από αυτά. Από τότε επανειλλημένα μαζί με άλλους κατοίκους της περιοχής, ενοχλούσαμε τον Δήμαρχο και τα μέλη του Δ.Σ. να ασχοληθούν με το πρόβλημα. Εγώ προσωπικά μάλιστα είχα επικοινωνήσει με το Δασαρχείο Αμφιλοχίας, το οποίο με πληροφόρησε ότι η διαχείριση του προβλήματος ανήκει αποκλειστικά στον Δήμο. Για όλα αυτά που ισχυρίζομαι έχω κι αποδείξεις. Και επειδή αν δεν κοπούν οι κορυφές των εναπομεινάντων δέντρων μιας και σταμάτησε την κοπή τους η Αστυνομία, εμείς θα συνεχίσουμε την προσπάθεια ακόμα και πηγαίνοντας στον Εισαγγελέα, μέχρι που τα δέντρα αυτά να καταστούν εντελώς ακίνδυνα. Γιατί καλά είναι τα πεύκα, αλλά οι ζωές των παιδιών που κάθονται με την παρέα τους στα σκαλάκια, είναι νομίζω πολύτιμες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Και για να μη φανει πως ειμαι εναντιον του πρασίνου εχω να κανω και μια προταση σ αυτη ή την μελλοντική δημοτικη αρχή . Στο χωρο των κομμενων πευκων ας φυτευτουν άλλα δεντρα καταλληλα που θα υποδειξει καποιος ειδικός . Ειδα πχ ροδοδαφνες φυτεμενες σε ξενοδοχειο της Κερκυρας που ειχαν γινει δεντρα και με τα χρωματα τους θυμιζαν παραδεισο . Δεν ξερω αν μπορει να γινει εδω αλλα σιγουρα θα υπαρχουν καταλληλοτερα δεντρα που και ακινδυνα θα ειναι και ωραιο αισθητικο αποτελεσμα θα δινουν .

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.