Δελτίο τύπου για την εκδήλωση We Go STEM Greece.


Αγρίνιο, 24 Οκτωβρίου 2018

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ We Go STEM Greece.

Από τις 15 έως και τις 30 Οκτωβρίου 2018 -και για πρώτη φορά στην Ελλάδα- πραγματοποιείται στο Αγρίνιο η διεθνής εκπαιδευτική ενέργεια We Go STEM (https://www.wegostem.gr/), απευθυνόμενη σε όλα τα σχολεία Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.
Η ανοιχτή αυτή ενέργεια γεννήθηκε το 2017 στο Βέλγιο, σημειώνοντας τεράστια επιτυχία σε όλη τη χώρα με συμμετοχή 5.000 μαθητών. Φέτος, έγινε διεθνής, με τη συμμετοχή άνω των 10.000 παιδιών από διάφορες χώρες, εκ των οποίων τα 600 από την Ελλάδα και συγκεκριμένα το νομό Αιτωλοακαρνανίας!
Το WeGoSTEM Greece διοργανώνεται από το Πρότυπο Κέντρο Ρομποτικής & Τεχνολογίας Makerlab, υπό την αιγίδα του ΤΕΕ Αιτωλοακαρνανίας, σε συνεργασία με το Τμήμα Διαχείρισης Πολιτισμικού Περιβάλλοντος & Νέων Τεχνολογιών του Πανεπιστημίου Πατρών, στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Προγραμματισμού.Στιγμιότυπα από το WeGoSTEM Greece 2018!

ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ;
Η Εβδομάδα Προγραμματισμού της ΕΕ είναι μία πρωτοβουλία απλών πολιτών που γιορτάζει τη δημιουργία εφαρμογών και πραγμάτων γύρω μας μέσω της συγγραφής κώδικα. Εκατομμύρια παιδιά, έφηβοι, νέοι, γονείς, εκπαιδευτικοί, επιχειρηματίες και φορείς χάραξης πολιτικής συμμετέχουν σε εκδηλώσεις και μαθήματα σε όλη την Ευρώπη, μέσα από τα οποία έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν νέες ψηφιακές τεχνολογίες, να κάνουν τα πρώτα τους βήματα γράφοντας λίγες γραμμές κώδικα, ή να εμβαθύνουν τις γνώσεις τους στον τομέα της πληροφορικής και του προγραμματισμού.
Για το 2018, η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Προγραμματισμού επιθυμεί να αξιοποιήσει περισσότερο τον τομέα της εκπαίδευσης, προκειμένου όσο το δυνατόν περισσότεροι μαθητές να έχουν την ευκαιρία να ασχοληθούν με τον προγραμματισμό και να δοκιμάσουν προτεινόμενες δραστηριότητες. Η Ευρωπαία Επίτροπος Mariya Gabriel, αρμόδια για την Ψηφιακή Οικονομία και Κοινωνία, έχει θέσει ως προτεραιότητα,τη διάδοση του Σχεδίου Δράσης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Ψηφιακή Εκπαίδευση και την ενθάρρυνση περισσότερων σχολείων να εισάγουν το μάθημα του προγραμματισμού στη διδασκαλία ως μέσο προώθησης της ψηφιακής εκπαίδευσης στην Ευρώπη.

WE GO STEM GREECE!
Σε αυτά τα πλαίσια, με το WeGoSTEM Greece, η Αιτωλοακαρνανία γίνεται ο πρώτος νομός στην Ελλάδα όπου οι μαθητές 5ης και 6ης Δημοτικού έχουν την ευκαιρία για 2 διδακτικές ώρες να κατασκευάσουν και να προγραμματίσουν ρομποτικό μηχανισμό χρήσει εξολοκλήρου ανοιχτών τεχνολογιών!
Ο στόχος της εκπαιδευτικής αυτής ενέργειας είναι διπλός:
1. Να δώσουμε δωρεάν την ευκαιρία σε όλα τα παιδιά ανεξαιρέτως να έρθουν σε επαφή τον κόσμο του STEM¹.
2. Να ενθαρρύνουμε τους εκπαιδευτικούς να εμπλουτίσουν τη διδασκαλία τους με μεθόδους και υλικό STEM, με κατεύθυνση και προτάσεις για την εφικτότητα του στόχου σε όλα τα σχολεία της χώρας.
Λόγω της τεράστιας επιτυχίας της διοργάνωσης -πριν ακόμα τη λήξη της-, έχουμε τραβήξει την προσοχή μέσων ενημέρωσης σε Ελλάδα και Βέλγιο, όπως επίσης και Ελληνίδας Ευρωβουλευτή. Παράλληλα, τα συμπεράσματα από το πρώτο μεγάλο αυτό πείραμα στη χώρα είναι δημοσιεύσιμα και θα ανακοινωθούν σε επιστημονικά συνέδρια παιδαγωγικής τους επόμενους μήνες.
Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να μας καλείτε στα 2641053878 και 6955478145, ή να μας στείλετε στο panagiotis@makerlab.gr.

Με εκτίμηση,


¹Σύνθετος όρος-αρκτικόλεξο από τις λέξεις Science, Technology, Engineering, Mathematics, αναφερόμενος στη διεπιστημονική προσέγγιση των Μαθηματικών, των Επιστημών και της Τεχνολογίας.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.