Νέο κτίριο Κ.Υ. Μύτικα: Ο δημοτικός σύμβουλος κ. Λευτέρης Μάντζαρης ρωτά, ο κ. Δήμαρχος απαντά. Αποκλειστικά υπεύθυνος ο Δήμος Ξηρομέρου, ως φορέας υλοποίησης του έργου (ηχητικό).


Στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο που έγινε την Τρίτη 30 Οκτωβρίου, ο δημοτικός σύμβουλος κ. Λευτέρης Μάντζαρης έθεσε ερώτημα τι γίνεται με το νέο κτίριο του Κ.Υ. Μύτικα. Την απάντηση του κ. Δημάρχου θα την ακούσετε στο ηχητικό που επισυνάπτουμε.
Εμείς αυτό που θα πούμε σε όλους τους πολίτες είναι το εξής: Φορέας υλοποίησης του έργου είναι ο Δήμος Ξηρομέρου και άρα αποκλειστικά υπεύθυνος για την πρόοδο των εργασιών και την εξέλιξη του έργου είναι αυτός, όχι επειδή το λέμε εμείς, αλλά επειδή αυτό λένε τα χαρτιά.
Ο κ. Δήμαρχος στην απάντηση του αναφέρει ότι το έργο έχει ολοκληρωθεί και εκκρεμεί η παραλαβή. Επίσης ανέφερε ότι υπάρχει το πρόβλημα του αύλειου χώρου όπου απαιτείται μελέτη και χρήματα και υπάρχει μία συνεννόηση με την 6η Υ.ΠΕ σε αυτό το κομμάτι, υπάρχει η υποχρέωση του Δήμου Ξηρομέρου να διαμορφώσει το περιβάλλοντα χώρο και να δώσει μία είσοδο στο Κ.Υ. Μύτικα.
Αγαπητοί συμπολίτες το νέο κτίριο του Κ.Υ. Μύτικα εδώ και 1,5 - 2 χρόνια είναι σε αυτό το σημείο που είναι και σήμερα και συνέχεια από τον φορέα υλοποίησης του έργου, που είναι ο Δήμος Ξηρομέρου (μάλλον το έχει ξεχάσει), ακούμε τις ίδιες απαντήσεις και έχουμε τα ηχητικά πρακτικά από παλαιότερες απαντήσεις αν χρειαστεί.
Ρωτάμε, επιτέλους το νέο κτίριο του Κ.Υ. Μύτικα, θα δοθεί στους πολίτες της περιοχής;;;;;
Αυτό είναι θέμα που ανήκει αποκλειστικά στον φορέα υλοποίησης του έργου. Αυτός θα πρέπει να κινήσει τις διαδικασίες να νοιαστεί, να τρέξει, να πιέσει. Πόσο ακόμα θα περιμένουν οι πολίτες;;;;;; Νισάφι πια......!!!!!
Το κλειστό γήπεδο του Αστακού άρχισε, τελείωσε και δόθηκε σε χρήση μέσα σε 2 χρόνια (ίδιος ανάδοχος με το Κ.Υ. Μύτικα) και μάλιστα δώσαμε και προφορική εντολή να γίνουν υπερσυμβατικές εργασίες 175.000 €, χωρίς εγγραφή στον Προϋπολογισμό, χωρίς να ενημερωθεί έγκαιρα το Δημοτικό Συμβούλιο, γιατί βιαζόμασταν να το παραδώσουμε για να παίξει ο Αίολος Αστακού. Για χάρη ευκολίας, να συμφωνήσουμε για την σημασία του αγαθού του αθλητισμού που ανέφερε ο κ. Δήμαρχος, ώστε να αιτιολογήσει την βιασύνη και τις υπερσυμβατικές εργασίες. Για το ύψιστο αγαθό της υγείας, της πραγματικά απομονωμένης περιοχής μας, τα ζώα μας αργά, τα χρόνια να περνάνε και το έργο να μην παραδίδεται προς χρήση στους πολίτες;
Η υπόσχεση του Δήμου για διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου πότε επιτέλους θα γίνει πράξη; Έχει καταντήσει ανέκδοτο αυτό ένα χρόνο τώρα και από αύριο σε αύριο.
Γνωρίζουμε ότι υπάρχει πρόβλημα με τον περιβάλλοντα χώρο με την έλλειψη σχετικής μελέτης. Όμως πρέπει αυτό το έργο επιτέλους να παραδοθεί σε χρήση. Το ζητάνε όλοι οι κάτοικοι των χωριών της Δ.Ε. Αλυζίας και των νησιών μας Κάλαμου και Καστού Λευκάδας, το ζητάνε όλοι οι καλοκαιρινοί επισκέπτες και επιτέλους ο Δήμος Ξηρομέρου ως φορέας υλοποίησης του έργου, να ενεργοποιηθεί, να αναλάβει της ευθύνες του και να δρομολογήσει την λειτουργία του νέου Κ.Υ. Μύτικα.
Επίσης οι πολίτες, οι φορείς και οι αιρετοί της περιοχής (Δ.Ε. Αλυζίας, Κάλαμος και Καστός Λευκάδας), πρέπει να ξυπνήσουν από τον λήθαργο και τον ύπνο του δικαίου και να απαιτήσουν από την Δημοτική Αρχή και κάθε άλλο υπεύθυνο, εντός του 2019 να παραδοθεί και να δοθεί σε χρήση το νέο κτίριο του Κ.Υ. Μύτικα. Δεν πάει άλλο η αναμονή....
Ακούστε το ηχητικό εδώ.

1 σχόλιο:

  1. Η επόμενη δημοτική αρχή του δήμου που θα εκφράζει αντιπροσωπευτικότερα την ευρύτερη πλειοψηφία της τοπικής μας κοινωνίας, θα πρέπει να θέσει προτεραιότητες και όπως είναι το σημαντικό αυτό θέμα της ανάρτησης και σε άλλα πολλά χρονίζοντα προβλήματα όπου απέτυχε να λύσει ή να δρομολογήσει την λύση τους η
    η σημερινή δημοτική αρχή.
    Και αυτονόητο είναι ότι ανεύθυνες και προφορικές εντολές λαμβάνουν τέλος στις εκλογές τον Μάη του 19 με την γραπτή εντολή της τοπικής μας κοινωνίας.
    Σπυρίδων Ν. Γιαννέλης
    Αρχοντοχώρι

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.