ΦιλόΔημος Ι και ΙΙ. Οικονομικοί πόροι 2,3 δισεκατομμυρίων ευρώ σε ορίζοντα πενταετίας για τους Δήμους της χώρας.


Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται από το Υπουργείο Εσωτερικών και την Κυβέρνηση, τα δύο Ειδικά Προγράμματα Ενίσχυσης Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης, «ΦιλόΔημος Ι» και «ΦιλόΔημος ΙΙ», που αφορούν την χρηματοδότηση έργων, προμηθειών και υπηρεσιών που έχουν ανάγκη οι Δήμοι της χώρας.
Τα συγκεκριμένα προγράμματα θεσμοθετήθηκαν τον Δεκέμβριο του 2017 με τον Ν. 4509/2017 και αποτελούν ουσιαστικά μία έκτακτη, σημαντική και γενναία χρηματοδότηση των Δήμων, επικουρική της θεσμοθετημένης χρηματοδότησης των Δήμων, η οποία τα τελευταία μνημονιακά χρόνια γνώρισε δραματική μείωση, με αποτέλεσμα η ομαλή λειτουργία των Δήμων να έχει καταστεί δυσχερής.
Οι προσκλήσεις βγαίνουν συνέχεια η μία μετά την άλλη, με τους Δήμους να έχουν την δυνατότητα μέσω απλών σχετικά διαδικασιών, να χρηματοδοτήσουν ανάγκες τους σε έργα, υποδομές και προμήθειες, που επί χρόνια λίμναζαν, παρά την αναγκαιότητά τους για τις τοπικές κοινωνίες.
Ελπίζουμε και ο δικός μας Δήμος Ξηρομέρου να εκμεταλλευτεί στο έπακρο τα συγκεκριμένα χρηματοδοτικά εργαλεία, τα χρήματα να πιάσουν πραγματικά τόπο και οι επενδύσεις του Δήμου Ξηρομέρου να αποδειχτούν αποδοτικές προς όφελος του Δήμου και των δημοτών.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.