Δημοτική παράταξη «Αναζωογόνηση Ξηρομέρου»: Πλήγμα στην ακτοπλοϊκή σύνδεση του Αστακού με Ιθάκη και Κεφαλονιά.


Πλήγμα για τον Αστακό, τον Δήμο Ξηρομέρου και το Λιμενικό ταμείο Δήμου Ξηρομέρου η νέα ακτοπλοϊκή από το λιμάνι του Μεσολογγίου για Κεφαλονιά και Ιθάκη. 
Παρά το γεγονός ότι η εταιρεία διαβεβαιώνει, ότι μπορούν και οι δύο γραμμές να είναι βιώσιμες, αυτό θα είναι πολύ δύσκολο να συμβεί και σίγουρα η συγκεκριμένη εξέλιξη αποτελεί πλήγμα για τον Αστακό, τον Δήμο Ξηρομέρου και το Λιμενικό ταμείο Δήμου Ξηρομέρου, αφού πέρα από την τόνωση της τοπικής οικονομίας από τους επιβάτες, υπήρχαν και σημαντικά έσοδα για το Λιμενικό Ταμείο.
Αυτό ασφαλώς αποτελεί μια επιτυχία της Δημοτικής Αρχής Μεσολογγίου, η οποία κινήθηκε μεθοδικά και διεκδικητικά και πέτυχε τον στόχο της.
Ασφαλώς εμείς είμαστε σε δύσκολη θέση, αφού δεν μπορούμε να απαγορεύσουμε στην εταιρία να χρησιμοποιεί και αυτή την γραμμή και οι όποιες διαμαρτυρίες δεν πρόκειται να φέρουν κανένα αποτέλεσμα.
Αυτό όμως το οποίο είναι και το μόνο που μας απομένει, είναι να πιέσουμε το Υπουργείο Υποδομών για να ολοκληρωθεί ο δρόμος από Άγιο Δημήτριο μέχρι σήραγγα Αγίου Ηλία, για να είναι ανταγωνιστικό το Λιμάνι του Πλατυγιαλιού, γιατί χωρίς τον δρόμο αυτό δεν πρόκειται να λειτουργήσει το Πλατυγιάλι, που με την πλήρη λειτουργία του τα οφέλη όχι μόνο για τον Αστακό, τον Δήμο Ξηρομέρου, αλλά για ολόκληρο τον νομό θα είναι πολύ πιο σημαντικά και από αυτά και των δυο αυτών ακτοπλοϊκών γραμμών.

Αστακός 19/1/2019

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.