Πάλι πρόβλημα με τα φώτα του λιμανιού του Μύτικα. 21.306,77 € έχουν πέσει στο λιμάνι του Μύτικα τέσσερα χρόνια, για επισκευή του φωτισμού του και ηλεκτρολογικά.


Χτες Σαββάτο 19 Ιανουαρίου 2019, επισκεφτήκαμε το βράδυ το λιμάνι του Μύτικα για να δούμε ποια η κατάσταση του φωτισμού με τα 17 φωτιστικά του λιμανιού. Πρόκειται για μία πονεμένη ιστορία που σαν Blog την έχουμε αναδείξει πολλές φορές στο παρελθόν.

Η κατάσταση σήμερα έχει ως εξής:
  • Δεν ανάβει ο πράσινος φανός στην μπούκα του λιμανιού, με αποτέλεσμα το βράδυ να είναι δύσκολη η προσέγγιση στο λιμάνι.
  • Στο αριστερό μπαστούνι (ψαράδων), από τα 4 φωτιστικά δεν ανάβουν τα 3.
  • Στην οριζόντια προβλήτα, από τα 8 φωτιστικά δεν ανάβουν τα 2.
  • Στο δεξί μπαστούνι, από τα 5 φωτιστικά δεν ανάβουν τα 3.
Από τα 17 φωτιστικά λοιπόν στο λιμάνι του Μύτικα, αυτή την στιγμή δεν ανάβουν 8 και δεν ανάβει και ο πράσινος φανός στη μπούκα. Όποιος αμφιβάλει, εκεί είναι το λιμάνι και μπορεί να πάει να τα δει.
Για όλα όσα αναφέρουμε παραπάνω υπάρχουν οι φωτογραφίες του Σαββάτου 19 Ιανουαρίου 2019, που επισυνάπτονται στην ανάρτηση, με χρονοσφραγίδα για τους δύσπιστους.

Στην οριζόντια προβλήτα, από τα 8 δεν ανάβουν τα 2.
Δεν ανάβει ο πράσινος φανός στην μπούκα.
Στο δεξί μπαστούνι, από τα 5 δεν ανάβουν τα 3.
Στο αριστερό μπαστούνι (ψαράδων), από τα 4 δεν ανάβουν τα 3.
Εμείς αυτό για το οποίο θα ενημερώσουμε τους πολίτες, είναι ότι το Λιμενικό Ταμείο Ξηρομέρου έχει διαθέσει πάρα πολλά χρήματα για τα ηλεκτρολογικά του λιμανιού του Μύτικα, αλλά απ' ότι φαίνεται εκ του αποτελέσματος, κάτι δεν πάει καλά με την υπόθεση των συνεχόμενων επισκευών και συντηρήσεων και γυρνάμε συνέχεια στο ίδιο σημείο. 
Για τα χρήματα που έχουν διατεθεί για τα ηλεκτρολογικά του λιμανιού του Μύτικα γινόμαστε συγκεκριμένοι με επίσημα έγγραφα:
  • Το 2015 έγινε επισκευή τους με 4.950 €, (δείτε εδώ το ένταλμα πληρωμής).
  • Το 2016 έγινε επισκευή τους με 4.600 € (δείτε εδώ το ένταλμα πληρωμής).
  • Το 2017 έγινε επισκευή τους με 3.856,77 € (δείτε εδώ το ένταλμα πληρωμής), συν 4.960 € για κατασκευή ηλεκτρολογικής εγκατάστασης (δείτε εδώ το ένταλμα πληρωμής).
  • Το 2018 έγινε επισκευή τους με 2.940 € (δείτε εδώ το ένταλμα πληρωμής, περιλαμβάνονται και του Αστακού).
Σύνολο 21.306,77 € έχουν πέσει στο λιμάνι του Μύτικα τέσσερα χρόνια για επισκευή του φωτισμού του και ηλεκτρολογικά (από το τελευταίο ένταλμα του 2018, ένα μέρος αφορά και τον Αστακό).
Μετά τα παραπάνω που σας αναφέραμε, δεν έχουμε να προσθέσουμε κάτι άλλο...

3 σχόλια:

  1. φιλε μπλοκερ σαν μελος του λιμενικου ταμειου , μπορεις να μας πεις με απλα λογια γιατι παροτι εχουν δοθει αρκετα χρηματα , τα φωτα στο λιμανι συνεχεια εχουν προβλημα?????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΒΑΣΙΛΗΣ ΣΟΥΛΑΣ - Τακτικό μέλος Δ.Σ. Λιμενικού Ταμείου Ξηρομέρου.21 Ιανουαρίου 2019 στις 2:39 μ.μ.

      Φίλε αναγνώστη.
      Το έχω γράψει και παλαιότερα πολλές φορές δημόσια και σε επίσημα έγγραφα προς το Δ.Σ. του Λιμενικού Ταμείου, με τελευταία πρόσφατη φορά, επίσημα στις έγγραφες προτάσεις μου που έστειλα στο Δ.Σ., ενόψει διαμόρφωσης του νέου Τεχνικού Προγράμματος 2019 του Λιμενικού Ταμείου.
      Πιστεύω ότι τα φωτιστικά του λιμανιού του Μύτικα με την πάροδο του χρόνου και λόγω του θαλασσίου περιβάλλοντος και γενικά των δύσκολων περιβαλλοντικών συνθηκών, έχουν υποστεί φυσιολογικές - σημαντικές φθορές και βλάβες σε όλη την ηλεκτρολογική εγκατάσταση τους.
      Οι επισκευές και οι συντηρήσεις που κάνει τέσσερα χρόνια τώρα το Λιμενικό Ταμείο και μας έχουν κοστίσει πάνω από 20.000 €, κατά την γνώμη μου αφορούν αλλαγή λαμπτήρων και κάποιων ολόκληρων σωμάτων φωτιστικών και όχι έλεγχο, επισκευή και συντήρηση της ηλεκτρολογικής εγκατάστασης, όπως λανθασμένα αναφέρονται και χρεώνονται στους τίτλους των εν λόγω απ’ ευθείας αναθέσεων.
      Όσο συμβαίνει αυτό, τα φώτα στο λιμάνι του Μύτικα θα έχουν τα προβλήματα που όλοι βλέπουμε και θα είναι ένα βαρέλι χωρίς πάτο, που απλά θα του ρίχνουμε μέσα χρήματα των δημοτών.

      ΦΙΛΙΚΑ

      Διαγραφή
  2. ΚΑΤΑΛΑΒΑΜΕ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.