Παναγιώτης Στάικος: Όταν υπάρχουν Όραμα, Γνώση, Δυναμισμός και Συλλογικότητα έρχεται το αποτέλεσμα.!!!!


Του κ. Παναγιώτη Στάικου.

Τα ανταποδοτικά τέλη  και οι χλοοτάπητες των γηπέδων: Εμείς είμαστε υπέρ της  ανάπτυξης στον τόπο μας ανανεώσιμων πηγών ενέργειας είτε Φωτοβολταϊκών ή Ανεμογεννητριών, έχοντας  σε προτεραιότητα την οικολογία  στην περιοχή μας, γιατί  έτσι  συμβάλουμε  στην μείωση της καύσης  στερεών και υγρών καυσίμων, τα οποία συμβάλλουν στο φαινόμενο του θερμοκηπίου, του οποίου οι συνέπειες είναι καταστροφικές για τον πλανήτη μας και μακάρι στις πολλές βουνοκορφές που έχει ο Δήμος μας, να τοποθετηθούν όχι 10, αλλά 110 ανεμογεννήτριες, των οποίων η  εγκατάσταση και λειτουργία θα προσφέρει και αρκετές θέσεις εργασίας και ανταποδοτικά τέλη για τον Δήμο μας.

Μπορεί να υπάρχουν και αντίθετες απόψεις, τις οποίες σεβόμαστε, αλλά δεν συμφωνούμε και δεν έχουν εάν επιμένουν στις απόψεις τους, παρά να τις θέσουν στην κρίση των πολιτών  στις επόμενες εκλογές και τότε αν γίνουν πλειοψηφικές, θα αναλάβουν και την λειτουργία του Δήμου.
Εμείς πάντως αν χρειαστεί να κοπούν κάποια δένδρα, για κάθε δένδρο που θα κόβεται θα φυτεύουμε δύο.!!!!
Εάν οι πολίτες του Δήμου Ξηρομέρου στις επόμενες εκλογές με επιλέξουν ως Δήμαρχο, τότε θα υπογράψουμε προγραμματική σύμβαση συγκεκριμένου χρόνου με την Εταιρία που έχει τις Ανεμογεννήτριες πάνω από το Πλατυγιάλι, η οποία θα  αναλάβει να τοποθετήσει χλοοτάπητες στα γήπεδα ποδοσφαίρου της Παλαιομάνινας, του Μύτικα, του Αρχοντοχωρίου, της Χρυσοβίτσας, του Παπαδάτου και της Μπαμπίνης (δεν αναφέρω της Κανδήλας, γιατί αυτό έχει δημοπρατηθεί).   
Όπως έγινε με την εταιρία που κατασκευάζει τώρα και δεν έχει ακόμη τελειώσει την εγκατάσταση Ανεμογεννητριών πάνω από το Μοναστηράκι Βόνιτσας και κατασκεύασε δύο πανέμορφα γήπεδα, το ένα με γκαζόν χλοοτάπητα και το άλλο  με πλαστικό χλοοτάπητα, όπως φαίνεται στις σχετικές φωτογραφίες.
Για εμάς ο Αθλητισμός, ο Πολιτισμός και η Υγεία, δεν είναι ήσσονος σημασίας, αλλά υψίστης προτεραιότητας, γι αυτό θα είμαστε αρωγοί σε κάθε  αθλητική και πραγματική πολιτιστική δραστηριότητα και για την υγεία, εκτός των άλλων είναι βασική μας δέσμευση να προμηθευτούμε Δημοτικό  ασθενοφόρο , για να μην χάνονται άδικα ανθρώπινες ζωές και αφού είμαστε  αγροτικός και κτηνοτροφικός Δήμος, θα προμηθευτούμε επίσης και γκρέιντερ  μαζί με άλλα μηχανήματα, όπως στην θητεία μου ως Δημάρχου Αστακού σε 4 χρόνια προμηθευτήκαμε 12 μηχανήματα.
Εμείς όμως, επειδή έχουμε πολύ ψηλά την οικολογία, δεν φοβόμαστε και έχουμε την πολιτική θέση, να μετατρέψουμε το μειονέκτημα σε πλεονέκτημα όπως στην Σουηδία και σε άλλες ανεπτυγμένες χώρες, αφού η ταφή των απορριμμάτων στους χώρους υγειονομικής ταφής (ΧΥΤΑ) θεωρείται πλέον ξεπερασμένη μέθοδος και επικίνδυνη για το περιβάλλον.
Έτσι στην περιοχή αυτή σκοπεύουμε να κατασκευαστεί εργοστάσιο διαλογής - ανακύκλωσης και καύσης των απορριμμάτων, με σύμπραξη Δημόσιου και Ιδιωτικού τομέα, για παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας, όπου με τα σύγχρονα μέσα της τεχνολογίας και τα κατάλληλα φίλτρα, η εκπομπή επικίνδυνων ρύπων θα είναι μηδαμινή και στις Σκανδιναβικές χώρες λειτουργούν δίπλα στις πόλεις τους.
Εμείς δεν σκοπεύουμε να χρησιμοποιούμε ξύλινο πολιτικό λόγο, όπως γίνεται συνήθως στο 90% των υποψήφιων Δημάρχων στην Χώρα μας.
Ο μεγάλος μας και αγαπημένος μας Μάνος Χατζηδάκης έλεγε: Εχθρός της τέχνης είναι ο Ελιτισμός και ο Λαϊκισμός. Και για εμάς εχθρός της Αυτοδιοίκησης είναι ο Ελιτισμός, το Life style και ο Λαϊκισμός.
Εμείς θα μιλάμε με απλά και δεσμευτικά λόγια, τα οποία θα γίνονται πλήρως κατανοητά στους πολίτες, αφού οι πολίτες γνωρίζουν ότι μέσα μας υπάρχει όραμα για τον τόπο μας, γνώση, δυναμισμός, συλλογικότητα, σεβασμός του δημοσίου χρήματος, λειτουργώντας με πλήρη διαφάνεια, αφού ότι θα γνωρίζουν οι συνεργάτες μου και εγώ, θα το γνωρίζουν και όλοι οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της  Αντιπολίτευσης και κυρίως σεβασμός προς τους πολίτες, τους οποίους δεν ερχόμαστε να εξουσιάσουμε, αλλά να υπηρετήσουμε, δίνοντας καθημερινή μάχη με τα  προβλήματα της καθημερινότητας, για να μην επαναληφθούν αυτές οι απαράδεκτες  εικόνες στα Νεκροταφεία, των οποίων η αποκομιδή των απορριμμάτων και η κοπή θα γίνεται από εργολάβο, ο οποίος θα έχει αναλάβει να το κάνει ύστερα από δημοπρασία για όλα τα νεκροταφεία, ο οποίος θα έχει την υποχρέωση να μαζεύει τα απορρίμματα κάθε εβδομάδα και την κοπή των χόρτων κάθε μήνα και αν χρειαστεί και κάθε 15 ημέρες ή να υπάρχουν τέτοιες εικόνες με  απορρίμματα και κλαριά και χόρτα στους δρόμους για εβδομάδες ολόκληρες και χιλιάδες λακκούβες στους δρόμους ή να είναι καμένες λάμπες στον Δημοτικό φωτισμό για μήνες και να μην αντικαθίστανται άμεσα ή να λείπει νερό στον Αστακό και σε  άλλα χωριά για ημέρες αρκετές.


Ο καθαρισμός των δεξαμενών θα γίνεται με δημοπρασία για όλες τις δεξαμενές του Δήμου, όπου όταν θα γίνεται ο καθαρισμός, θα λαμβάνουν γνώση με ειδοποίηση οι Σύμβουλοι της Αντιπολίτευσης και οι πολίτες μέσα από τα Blogs και το site του Δήμου, για να είναι σίγουροι οι πολίτες πέραν των δειγματοληψιών, τι νερό πίνουν και να μην υπάρχουν αμφιβολίες ή υπόνοιες.
Με εμάς δεν πρόκειται να λείψει νερό ούτε μία ημέρα και θα φροντίσουμε και σε χωριά που έχουν πρόβλημα με την ύδρευση, όπως το Αρχοντοχώρι  και ο Αστακός, για μεν το Αρχοντοχώρι το νερό θα πάει από την περιοχή της γεώτρησης των Βλυζιανών, όπως κάναμε και με τα Βλυζιανά  στην θητεία μου ως Δημάρχου Αστακού και για τον Αστακό από την περιοχή των γεωτρήσεων του Βασιλόπουλου (το οποίο μετά την κατασκευή της νέας  μεγάλης γεώτρησης, έχει υπερεπάρκεια νερού) με την λειτουργία της παλαιάς γεώτρησης (με νέα σε αυτή την θέση) και άλλες δυο γεωτρήσεις θα έχουν το Βασιλόπουλο, το Καραϊσκάκη και ο Αστακός άφθονο και αρίστης ποιότητας νερό.Πέρα από την σύγχρονη και αποτελεσματική και με σεβασμό προς τον πολίτη οργάνωση των υπηρεσιών του Δήμου, η καθημερινότητα του πολίτη θα είναι για εμάς ένας διαρκής πόλεμος και δεν θα χρειάζεται να παρακαλάει ο πολίτης για μια λάμπα του Δημοτικού  φωτισμού για μήνες  ή για μια λακκούβα μπροστά από το σπίτι του , αφού πάντα θα υπάρχουν στον Δήμο σακούλες με ψυχρή άσφαλτο και αλάτι για τα χιόνια.
Μία από τις πρώτες μας αποφάσεις θα είναι η λήψη για την συνέχιση του δρόμου Άγιος Δημήτριος -σήραγγα Αγίου Ηλία, για να συνδεθεί το Πλατυγιάλι με την Ιόνια Οδό, με ότι αυτό συνεπάγεται για την λειτουργία του λιμανιού και την ανάπτυξη της περιοχής μας. Ακολούθως άλλη απόφαση για την επέκταση του δρόμου Μπαμπίνη, μέσω Αετού, Αρχοντοχωρίου, Βάρνακα, Κανδήλα για Μύτικα και μετά Πλατυγιάλι - Αστακός, όπου θα πάμε στο Υπουργείο Υποδομών για να ενταχθούν στα μεγάλα έργα του  Υπουργείου.
Η ολοκλήρωση των πράξεων εφαρμογής των σχεδίων πόλεως του Μύτικα και του Αστακού θα τύχουν της άμεσης αντιμετώπισης από εμάς.
Για τον δρόμο Τσαπουρνιά - Χρυσοβίτσα, Βαλόστρατο - Σουπί, ο οποίος εξυπηρετεί ολόκληρο το κεντρικό Ξηρόμερο, Παλαιομάνινα και Στρογγυλοβούνι, θα  υπογράψουμε προγραμματική σύμβαση Δήμος Ξηρομέρου, Περιφέρεια  Δυτικής Ελλάδας και ΝΗΡΕΑΣ Ιχθυοκαλλιέργειες και θα γίνει άμεσα , χωρίς δικαιολογίες ότι δεν έχει χαρακτηριστεί επαρχιακός (ο δρόμος  Βασιλόπουλο - Βελά ή Πρόδρομος - Γουριώτισσα πως έγιναν;) και έτσι θα λείψουν αυτές οι τριτοκοσμικές εικόνες, που είναι αδιάβατος.
Για τον δρόμο   Αρχοντοχώρι - Βασιλόπουλο και Καραϊσκάκη - Άγιος Ηλίας, θα υπάρξει  ενιαία δημοπρασία και για τον δρόμο Αγράμπελα - Πηγάδια άλλη δημοπρασία. 
Για το   καταφύγια τουριστικών  σκαφών στον Αστακό, δεν θα μείνουμε απλά στην τοποθέτηση μιας πλωτής εξέδρας, αλλά θα ολοκληρωθεί η υπάρχουσα προμελέτη με προϋπολογισμό του έργου περίπου  5 εκατομμύρια και θα ολοκληρωθεί ο μόλος του παραλιακού μετώπου  και  για τον Μύτικα θα γίνει νέα μελέτη δίπλα στο υπάρχον λιμάνι, αφού μετά την απόφαση του ΣΤΕ για το «βουλιαγμένο» λιμάνι, δεν υπάρχει περίπτωση να προχωρήσει αυτό.
Ασφαλώς δεν υπάρχει ούτε ένας πολίτης στον Δήμο Ξηρομέρου, που να πιστεύει πως με τον Στάικο Δήμαρχο, δεν θα λειτουργήσουν τα σφαγεία και ο βιολογικός του Αστακού, τα οποία η σημερινή Δημοτική Αρχή παρέλαβε έτοιμα σε ποσοστό 95% και παρά τις δεσμεύσεις της δεν λειτουργούν ακόμη και θα πάρουμε τις απαραίτητες αποφάσεις για την κατασκευή του βιολογικού Μύτικα - Κανδήλας - Βάρνακα.
Αυτή την στιγμή το ψηφοδέλτιό μας είναι έτοιμο στο 90% των υποψηφίων. Με την ολοκλήρωσή του θα γίνει και η αναλυτική επεξεργασία και ολοκλήρωση του προγράμματος μας, το οποίο θα είναι λιτό και κατανοητό από τους πολίτες, αλλά απόλυτα δεσμευτικό για εμάς, χωρίς ξύλινο πολιτικό λόγο, όπως συμβαίνει από το 90% των υποψηφίων Δημάρχων, χωρίς λαϊκισμούς και ψεύτικες υποσχέσεις.
Για εμάς όσοι έχουν δηλώσει πως θα είναι Υποψήφιοι Δήμαρχοι, δεν πρόκειται  να αντιμετωπιστούν ως αντίπαλοι  ή εχθροί, αλλά ούτε καν ως πολιτικοί αντίπαλοι, αλλά ως συνυποψήφιοι και δεν πρόκειται να υπάρξει καμιά αντιπαλότητα ούτε καν πολιτική, αφού για εμάς ο προεκλογικός αγώνας θα είναι ένας αγώνας ευγενούς άμιλλας, με κατάθεση θέσεων, επιχειρημάτων, εικόνων με τα κακώς κείμενα, τα οποία πρέπει να αλλάξουν  και λάθη και παραλείψεις αν υπήρχαν και όχι με επιθετικούς προσδιορισμούς ή προσωπικούς χαρακτηρισμούς.

Υ.Γ. 1: Και μια και μιλήσαμε, ότι δεν θα υπάρχουν μυστικά, αφιερώνω στους φίλους μου αυτό το υπέροχο τραγούδι με την αξέχαστη Σωτηρία Μπέλου: Δεν λες κουβέντα, κρατάς κρυμμένα μυστικά και ντοκουμέντα.Υ.Γ. 2: Ο λογότυπος του συνδυασμού μας έγινε σε συνεργασία με τους συνεργάτες μου, έτσι απλά χωρίς τυμπανοκρουσίες.
Αστακός 18/1/2019

1 σχόλιο:

  1. Καλημερίζω το blog , .Δυστυχώς δεν διάβασα πουθενά ούτε λέξη για παλιότετη υπόσχεση του Υποψηφίου Δημάρχου , που έλεγε ότι αν βγεί Δήμαρχος θά πάρει Δύο ..Ασθενοφόρα. Αυτό συνεχίζει να ισχύει ???Επίσης στο νέο δίκτυο εσωτερικης ύδρευσης Αστακου, κι όπου αλλού σε Δημοτικά έργα ,ύδρευσης κυρίως , χρειαστεί να χρησημοποιηθούν σωλήνες εκείνος θα επιλέγει αμιαντοσωλήνες που ΔΕΝ βλάπτουν την δημόσια Υγεία ??? μιας και είναι πολύ πιο οικονομικές απ τις άλλες που κυκλοφορούν ? έτσι ούτως ώστε να εξοικονομήσει χρήματα πρός όφελος των Δημοτών ?....Επίσης θα ήθελα σαν Ξηρομερίτης να έχω γνώση των Ανθρώπων που μου ζητούν την ψήφο μου , για να μπορέσω να κάνω την δυνατότερη σωστή επιλογή για τον Τόπο μου ...Ενα βιογραφικό π.χ.., μιας και οι πέρα απ τον πρώην Δήμο Αστακού δεν γνωρίζουμε το ποιός είναι ο γιατρός Στά'ι'κος που ζητά την ψήφο μας !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.