Η κυβέρνηση να λάβει πρωτοβουλίες ώστε οι κάτοικοι του Ξηρομέρου να εξακολουθήσουν να εξυπηρετούνται από το υποκατάστημα της ΕΤΕ!


Ερώτηση προς
τον Υπουργό Επικρατείας κ. Αλέκο Φλαμπουράρη.
τον Υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης κ. Γιάννη Δραγασάκη.
την Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κα Έφη Αχτσιόγλου.

Θέμα: Πολλαπλά προβλήματα για τους κατοίκους του Ξηρομέρου Αιτωλοακαρνανίας από το επαπειλούμενο κλείσιμο του υποκαταστήματος της Εθνικής Τράπεζας στον Αστακό. 

Το υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας στον Αστακό Ξηρομέρου εξυπηρετούσε ανέκαθεν τους κατοίκους του Αστακού, τους επισκέπτες της περιοχής δεδομένης μάλιστα της σύνδεσης με τα νησιά του Ιονίου μέσω του λιμένα του Αστακού, αλλά και της ευρύτερης περιοχής και των χωριών του Δήμου Ξηρομέρου.
Το εν λόγω υποκατάστημα χρησιμοποιείται από ιδιώτες, επαγγελματίες, αγρότες, συνταξιούχους για όλες τις τραπεζικές τους συναλλαγές, αλλά και για την είσπραξη των επιδομάτων του ΟΑΕΔ (επίδομα ανεργίας, μητρότητας, ειδικά εποχικά βοηθήματα και βοηθήματα μακροχρόνια ανέργων) που καταβάλλονται από το Δημόσιο μέσω της Εθνικής Τράπεζας. Ταυτόχρονα, η Εθνική Τράπεζα είναι η αρμόδια για την καταβολή των επιχορηγήσεων των Προγραμμάτων για Νέες Θέσεις Εργασίας και για Νέους Ελεύθερους Επαγγελματίες.
Ωστόσο, το τελευταίο διάστημα, υπάρχει έντονη φημολογία περί προβλεπόμενης παύσης λειτουργίας του συγκεκριμένου υποκαταστήματος της Εθνικής Τράπεζας το επόμενο διάστημα.
Τούτο θα σημάνει ότι οι πολίτες για να χρησιμοποιήσουν τις υπηρεσίες της Εθνικής Τράπεζας, να πραγματοποιήσουν πληρωμές και αναλήψεις, να λάβουν κάθε είδους παροχή που καταβάλλεται μέσω Εθνικής Τράπεζας, θα είναι αναγκασμένοι να μετακινούνται στο Αγρίνιο, σε απόσταση 75 και πλέον χιλιομέτρων. Πέραν δε της ταλαιπωρίας την οποία θα υποστούν σε μία τέτοια περίπτωση οι κάτοικοι του Ξηρομέρου, ακόμα και οι υπερήλικες, θα υποστούν και μεγάλη οικονομική επιβάρυνση στην οποία εν μέσω της παρούσας οικονομικής συγκυρίας δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν. Είναι δε προφανές, ότι ιδίως οι άνεργοι και οι δικαιούχοι κοινωνικών επιδομάτων, δεν έχουν καμία δυνατότητα να μπορούν να μετακινούνται σε τέτοιες αποστάσεις μόνο και μόνο για να μπορέσουν να εισπράξουν το βοήθημα που δικαιούνται και μάλιστα στις περιπτώσεις που τούτο καταβάλλεται αποκλειστικά μέσω Εθνικής Τράπεζας.
Η τοπική κοινωνία βρίσκεται σε αναβρασμό και το αίτημα της τοπικής αυτοδιοίκησης, των συλλόγων και της τοπικής κοινωνίας για συνέχιση της λειτουργίας του υποκαταστήματος αυτού είναι καθολικό.
Το Δημοτικό Συμβούλιο Ξηρομέρου έχει ήδη λάβει σχετική απόφαση με την οποία ζητά τη συνέχιση λειτουργίας του υποκαταστήματος, ενώ και η κινητοποίηση της τοπικής κοινωνίας και των τοπικών συλλόγων προς την ίδια κατεύθυνση είναι έντονη.
Με τα ανωτέρω δεδομένα, η Κυβέρνηση δεν μπορεί να παραμείνει απλός θεατής των εξελίξεων αλλά είναι αναγκαίο να λάβει τις κατάλληλες πρωτοβουλίες, ώστε οι κάτοικοι του Ξηρομέρου να εξακολουθήσουν να εξυπηρετούνται από το υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας. Σε διαφορετική περίπτωση, ολόκληρη η τοπική κοινωνία θα βρεθεί σε περιπέτεια και καθημερινή αναστάτωση, χωρίς πρόσβαση σε αυτονόητες υπηρεσίες.

Με βάση τα παραπάνω, ερωτώνται οι αρμόδιοι Υπουργοί:
1. Υπάρχει ενημέρωση των Υπουργείων σχετικά με το ενδεχόμενο παύσης λειτουργίας του υποκαταστήματος της Εθνικής Τράπεζας στον Αστακό και των προβλημάτων που θα προκληθούν εάν τούτη πραγματοποιηθεί;
2. Ποιες πρωτοβουλίες πρόκειται να αναλάβουν τα αρμόδια Υπουργεία προκειμένου να διασφαλισθεί ότι οι κάτοικοι του Αστακού και εν γένει του Δήμου Ξηρομέρου θα συνεχίσουν να εξυπηρετούνται από την Εθνική Τράπεζα όπως συμβαίνει εδώ και δεκαετίες και δεν θα υποστούν την επιβάρυνση της μετακίνησης σε υποκαταστήματα του Αγρινίου;

Ο Ερωτών Βουλευτής

Δημήτρης Κωνσταντόπουλος

1 σχόλιο:

  1. Ολοι για την ψηφο ετσι;
    Τα κοροιδα φιλε τελος,ουτε την ψηφο σας δεν θα βρειτε.
    Ο Καπιταλισμος που πατε χερι χερι σαν τον Καρατζαφερη,σου
    λεει τιποτε; Τι ειπες; κυβερνηση ΝΔ-ΚΙΝΑΛ; ΣΩΘΗΚΑΜΕ , Οπως και με το ΣΥΡΙΖΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.