Τοπικό σχέδιο διαχείρισης απορριμάτων Δήμου Ξηρομέρου. Όταν στα σημαντικά είμαστε τελευταίοι και αμέτοχοι.

Ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων της 1ης Γεωγραφικής Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας και Δημοτικός Σύμβουλος Ναυπακτίας, Χρήστος Σαλαμούρας, ενημερώνει τον κ. Κατσιφάρα για το έργο της ολοκληρωμένης Διαχείρισης Απορριμάτων του Δήμου Ναυπακτίας. 
Πηγή: Facebook.
Του κ. Λευτέρη Μάντζαρη.
Δημοτικός Σύμβουλος Ξηρομέρου.

Ο Δήμος Ξηρομέρου από το 2015 έπρεπε να είχε παρουσιάσει τοπικό σχέδιο διαχείρισης απορριμμάτων. Δεκάδες φορές ρωτήσαμε το Δήμαρχο στα δημοτικά συμβούλια γιατί καθυστερεί η μελέτη, γιατί ο Δήμος δεν ενδιαφέρεται να καταθέσει ένα τέτοιο σχέδιο.
Αναβολή στην αναβολή τέσσερα χρόνια... κι ακόμα περιμένουμε τη μελέτη...
Σήμερα μάθαμε ότι ο Δήμος Ναυπακτίας κατάφερε να εντάξει ένα έργο ολοκληρωμένης διαχείρισης απορριμμάτων προϋπολογισμού 15,3 εκατομμυρίων ευρώ, ενώ ο Περιφερειάρχης ενημέρωσε ότι για το σκοπό αυτό έχει ανοιχτές προσκλήσεις ύψους 30 εκατομμυρίων ευρώ (δείτε εδώ).
Πως το έλεγαν..., ήταν υπόσχεση και έγινε πράξη..., με ότι αυτό συνεπάγεται... να προσθέσουμε εμείς!!!

ΜΥΤΙΚΑΣ PRESS: Το συγκεκριμένο θέμα έμπαινε πολύ συχνά στα δημοτικά συμβούλια από την Αντιπολίτευση από το 2015. Σας παρουσιάζουμε από τα ηχητικά πρακτικά, την τελευταία φορά που συζητήθηκε το θέμα διαχείρισης των στερεών αποβλήτων στο Δημοτικό Συμβούλιο στις 29.10.2017. Από τις τοποθετήσεις των συμβούλων και τις απαντήσεις του Δημάρχου θα βγάλετε μόνοι ευκόλως τα συμπεράσματα σας (ακούστε εδώ).
Επίσης θυμίζουμε ότι στο προεκλογικό πρόγραμμα της δημοτικής αρχής, υπήρχε η ρητή υπόσχεση για αποκομιδή των απορριμάτων με ίδια μέσα (Δ.Ε. Αστακού) και υπόσχεση για δημιουργία προγράμματος ανακύκλωσης των σκουπιδιών του Δήμου Ξηρομέρου. Οι υποσχέσεις αποδείχτηκαν αναληθής και προεκλογικά πυροτεχνήματα.
Το θέμα της διαχείρισης των σκουπιδιών είναι από τα πρώτα θέματα που απασχολούν τους Δήμους όλης της Ελλάδας και όλοι θα το βρουν μπροστά τους. Πολλοί Δήμοι κινούνται προς την κατεύθυνση της διαχείρισης τους με ίδια μέσα, με στόχο και την μείωση του κόστους, αλλά ακόμα και δημιουργίας κέρδους από τα σκουπίδια από την ολοκληρωμένη διαχείριση τους σε τοπικό επίπεδο, στο μέγεθος ενός μικρού Δήμου.
Το παράδειγμα είναι δίπλα μας, ο Δήμος Ναυπάκτου, ο οποίος ανταποκρίνεται στις σύγχρονες απαιτήσεις που υπάρχουν για την διαχείριση των σκουπιδιών και με όραμα για το μέλλον κινείται προς την σωστή κατεύθυνση.

4 σχόλια:

  1. ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΟΥΡΝΑΡΑΣ11 Ιανουαρίου 2019 στις 8:29 π.μ.

    Χωρις ολοκληρωμενες μελετες και αδειες πως να ενταχθουν και να κατασκευασθουν τετοια σημαντικα εργα ; Που ομως τετοια σκεψη , ας ειναι καλα η λογικη του νυν αλλα και των πρωην Δημαρχων για αναθεσεις μικροεργων και συντηρηση της εκλογικης πελατειας τους.Αν δεν υπαρξει θεμελιακη ανατροπη αυτης της λογικης στις εκλογες , το μαραζωμα και η ερημωση του Ξηρομερου θα ενταθει ετι περαιτερω . Οι αναξαρτητοι πολιτες εχουν το λογο !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΛΟΓΙΚΑ ΤΑ ΛΕΣ.ΑΛΛΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ; ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΕΧΩ ΔΕΙ
    ΑΡΚΕΤΕΣ ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ ΦΙΛΕ ΓΙΩΡΓΟ.
    ΚΑΛΗΜΕΡΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τα σκουπίδια τα πετάμε στα ρέματα, στους γκρεμούς, στην άκρη του δρόμου, στα ποτάμια....τι τα θελουμε τα σχέδια εεεε;;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μεσα στα δημοτικα συμβουλια ο δημαρχος ελεγε τι ειναι αυτο το τοπικο σχεδιο διαχειρισης???? Δεν το χρειαζομαστε. Μπορουμε εμεις μονοι μας να διαχειριστουμε τα σκουπιδια μας????
    Τελη 2017 αναγκαστικαβρηκε το φως του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.