Η παρέμβαση του Φίλιππου Σαμαλέκου και της παράταξης «ΞΗΡΟΜΕΡΟ. Δύναμη ελπίδας. Ανατροπή τώρα» στο θέμα των μονάδων με βιορευστά.


Του Φίλιππου Σαμαλέκου.

Εκπροσωπώντας τη Δημοτική Παράταξη μας, ως υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος στο συνδυασμό «ΞΗΡΟΜΕΡΟ. Δύναμη Ελπίδας. Ανατροπή τώρα» του Γιάννη Τριανταφυλλάκη, στην ενημερωτική σύσκεψη της Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Ξηρομέρου (Ο.Π.ΣΥ.Ξ.), των Συλλόγων Μελών της και του Συλλόγου Φίλων της Βελανιδιάς και Περιβάλλοντος «Η Αμαδρυάδα», στην Αθήνα.

Αποφασίσθηκε:
- Να εκδοθεί ψήφισμα το οποίο θα κοινοποιηθεί στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, στον Συντονιστή Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου, στον Δήμο Ξηρομέρου.
- Να ζητηθεί άμεσα συνάντηση με τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Γιώργο Σταθάκη. 
- Να πραγματοποιηθεί τις ημέρες των εορτών δυναμική κινητοποίηση στην περιοχή που προβλέπεται η εγκατάσταση των μονάδων.
Από την αρχή η Δημοτική Παράταξη μας στηρίζει και συνεργάζεται σε όλες τις προσπάθειες για την ακύρωση των άδειων, και συνεχίζει τον αγώνα για την ανάδειξη του θέματος.
Υποστήριξα ακόμη ότι εάν ο Δήμος είχε αντιμετωπίσει το θέμα από την αρχή με σοβαρότητα, με διαβούλευση και ενημέρωση του Δημοτικού Συμβουλίου και είχε αρνηθεί να δώσει θετική γνωμοδότηση, δεν θα μαζευόμασταν εδώ σήμερα να μιλάμε για αγώνες.
Τέλος το ίδιο ισχύει για την Αποκεντρωμένη Διοίκηση, όπου δίνει έγκριση περιβαλλοντικών όρων χωρίς η μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων να ανταποκρίνεται στην εφαρμοστέα νομοθεσία.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.