Αποφάσεις της Λαϊκής Συνέλευσης Φυτειών ενάντια στα βιορευστά.


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ.

Η Λαϊκή Συνέλευση που πραγματοποιήθηκε στις Φυτείες στις 22/62019 με θέμα τον αποτελεσματικότερο συντονισμό του αγώνα ενάντια στην εγκατάσταση μονάδων παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από καύση βιορευστών, πήρε αναλυτικά τις παρακάτω αποφάσεις:
1. Η επιτροπή αγώνα θα συνεδριάζει ανοιχτά τουλάχιστον μία φορά το μήνα και θα ενημερώνει για την πορεία του αγώνα και την εξέλιξη της υπόθεσης, σε νομικό και πολιτικό επίπεδο. Ήδη ετοιμάζεται προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικράτειας(ΣτΕ).
2. Η επιτροπή και πολίτες των Φυτειών θα παραστούν στο Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Ελλάδας την Παρασκευή 28 Ιουνίου 2019 και θα ζητήσουν ψήφισμά του, που θα εναρμονίζεται με τις ομόφωνες αρνητικές αποφάσεις-γνωμοδοτήσεις του τοπικού Συμβουλίου Φυτειών, του Δημοτικού Συμβουλίου Ξηρομέρου και της Επιτροπής Περιβάλλοντος και Φυσικών Πόρων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.
3. Θα επισκεφθούν την αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιόνιων Νησιών και θα ζητήσουν την ακύρωση της αδειοδότησης των τριών μονάδων παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από καύση βιορευστών στις Φυτείες.
4. Ενημέρωση των κατοίκων του Ξηρομέρου με σχετικές εκδηλώσεις-ομιλίες σε κομβικά χωριά του Δήμου Ξηρομέρου, στη διάρκεια του καλοκαιριού 2019.
5. Αίτημα προς συλλογικούς φορείς, πολιτικά κόμματα και υποψήφιους βουλευτές να τοποθετηθούν καθαρά (υπέρ ή κατά) για την εγκατάσταση αδειοδότησης των τριών μονάδων παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από καύση βιορευστών στις Φυτείες, εναντίων των οποίων σύσσωμη η τοπική κοινωνία έχει εξεγερθεί.
6. Δημιουργία δικτύου διαρκούς αλληλοενημέρωσης και γενικότερου συντονισμού με κινήσεις πολιτών και σε άλλες περιοχές της χώρας που αντιμετωπίζουν παρόμοια προβλήματα, με σκοπό τη δημιουργία Πανελλήνιου κινήματος ενάντια στην παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από καύση βιορευστών, αλλά και γενικότερα ενάντια στην καταστροφή του περιβάλλοντος και απειλή των τοπικών οικονομιών και κοινωνιών.
7. Λειτουργία σελίδας στο Facebook της επιτροπής αγώνα ενάντια στην εγκατάσταση μονάδων παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από καύση βιορευστών στις Φυτείες. 

Σημείωση: Έχει προηγηθεί Δελτίο Τύπου (23/6/2019) σχετικά με την πραγματοποίηση της συγκεκριμένης Συνέλευσης.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.