Θα είναι ένα δύσκολο καλοκαίρι το φετινό στον Μύτικα.


Την Πέμπτη 20 Ιουνίου 2019 και ώρα 9:30 μ.μ., παραβρεθήκαμε στην συνάντηση στο Πνευματικό Κέντρο Μύτικα, που έγινε με πρωτοβουλία της Προέδρου του Μύτικα κας Ιωάννας Βέρρη, για να συζητηθούν θέματα καθημερινότητας εν όψει καλοκαιριού, όπως και τις πολιτιστικές εκδηλώσεις, ''Καλοκαίρι 2019''.
Η συζήτηση ξεκίνησε με εισήγηση  - ανακοινώσεις εκ μέρους της Προέδρου, που αφορούσαν την αποκομιδή των σκουπιδιών, τους κάδους, το κόψιμο των χόρτων, τον ηλεκτροφωτισμό, τα οκτάμηνα και θέματα λειτουργίας του χωριού μας την καλοκαιρινή σαιζόν, που δεν είναι εν όψει, αλλά έχει ήδη έρθει.
Παρουσιάστηκε εκ μέρους της Προέδρου επίσημο έγγραφο που απέστειλε στον Δήμο Ξηρομέρου πριν δύο ημέρες (!!!), όπου ζητούσε να διευθετηθούν κάποια πράγματα που έχουν σχέση με την καθημερινότητα του Μύτικα.
Η Πρόεδρος του Μύτικα επανάλαβε πολλές φορές ότι το φετινό καλοκαίρι προβλέπεται πολύ δύσκολο, αλλά αυτή θα κάνει ότι περνάει από το χέρι της για να λειτουργήσει η καθημερινότητα του Μύτικα και να μην έχουμε προβλήματα.

Δική μας επώνυμη γνώμη εν συντομία:
1. Αδυνατούμε να καταλάβουμε γιατί το φετινό καλοκαίρι θα είναι πολύ δύσκολο στα θέματα της καθημερινότητας. Επειδή η νυν δημοτική αρχή έχασε τις εκλογές; Ε και; Χάσαμε τις εκλογές και θα πρέπει τώρα να παρατήσουμε τα πάντα; Δηλαδή, επειδή οι πολίτες δημοκρατικά επέλεξαν μία άλλη δημοτική αρχή, θα πρέπει τους υπόλοιπους 3 μήνες που απομένουν να μην λειτουργήσει τίποτα; Αυτό το είπαμε και μέσα στην σύσκεψη. Αυτά είναι ασόβαρα πράγματα και αν συμβούν, θα πρέπει κάποιοι να ντρέπονται να κυκλοφορήσουν.
2. Επίσημα έγγραφα όπου ζητάμε κάποια βασικά πράγματα εν όψει καλοκαιριού, δεν τα στέλνουμε 2 ημέρες πριν από την σύσκεψη και ενώ το καλοκαίρι έχει μπει ήδη. Λόγω του ότι υπήρχαν και εκλογές φέτος, αυτά έπρεπε να έχουν γίνει από το Πάσχα και να έχουν κοινοποιηθεί δημόσια, ώστε ο καθένας να αναλαμβάνει και τις ευθύνες του.
3.  Για το θέμα των οκταμήνων που μας ενημέρωσε η κα Πρόεδρος, που παρότι με τροπολογία στην Βουλή ανανεώθηκαν οι συμβάσεις τους, προσωρινά έχουν απολυθεί, εμείς ρωτάμε το εύλογο. Γιατί 8 μήνες τώρα σαν Μύτικας δεν πήραμε τουλάχιστον 2 άτομα, από τα συνολικά 29, ώστε η εικόνα να είναι διαφορετική; Στο Αγρίνιο βλέπουμε τα οκτάμηνα να είναι έξω στον δρόμο και να δουλεύουν, στον Μύτικα εμείς γιατί δεν είδαμε κανέναν; Πόσα χρόνια βλέπουμε το ίδιο έργο με τα οκτάμηνα; Γκανιάξαμε να το λέμε. Μοιράστε τα οκτάμηνα της καθαριότητας στους Προέδρους. Αν οι Πρόεδροι δεν βοηθηθούν, δεν μπορούν να προσφέρουν. Από τον Δήμο περιμένουν βοήθεια και για εμάς το έχουμε δηλώσει πολλές φορές στο παρελθόν, ότι είναι οι τελευταίοι που φταίνε, με την ευθύνη σε αυτούς κατά την γνώμη μας να είναι ότι στο πρέπει δυναμικά να διεκδικούν, ενημερώνοντας δημόσια τους κατοίκους των χωριών, ώστε η δημοτική αρχή να εκτίθεται αν κωφεύει. Το τελευταίο χρόνο το υποσχέθηκε η δημοτική αρχή ότι θα το πράξει και θα δώσει τα οκτάμηνα στους Προέδρους, αλλά άνθρακες ο θησαυρός.
4. Για το σκουπιδιάρικο του Δήμου και πόσες φορές την εβδομάδα θα περνά από την αγορά, η κα Πρόεδρος μας είπε ότι θα ξέρει μέσα στην εβδομάδα, γιατί από τον Δήμο δεν της είπαν. Ελπίζουμε να μην έρθει ο Σεπτέμβριος για να μάθουμε.
5. Για τις μπάρες του πεζοδρόμου του Μύτικα που τις πληρώσαμε ως Δήμος πάνω από 10 χιλιάδες ευρώ, μας είπε ότι δεν θα επισκευαστούν, γιατί τις έχουν χαλάσει πολλές φορές!!!!! Να δώσουμε ένα σκασμό λεφτά να τις προμηθευτούμε και να τις βάλουμε, τρέξαμε ασθμαίνοντας, για να τις συντηρήσουμε αποφασίζομεν και διατάσσουμε ότι δεν γίνεται. Βάλαμε μεταξωτά βρακιά, αλλά άμα λάχει να τρυπήσουν δεν τα μπαλώνουμε.
6. Για τον εναέριο φωτισμό του πεζοδρόμου του Μύτικα αποφασίζομεν και διατάσσουμε ότι δεν θα ανάψει φέτος το καλοκαίρι, γιατί λέει έχει βλάβη και δεν έχουμε χρήματα!!! Μάλιστα αναφέρθηκε ότι ούτε το προηγούμενο καλοκαίρι δεν άναψαν, κάτι που είναι ψευδές. Τα φώτα άναβαν κανονικότατα. Μετά από 12 χρόνια λοιπόν κάποιοι αποφάσισαν ότι δεν θα ανάψουν τα φώτα στον πεζόδρομο του Μύτικα. Τα φώτα είναι πολύ εύκολο να ανάψουν και ξέρουμε πολύ καλά τι λέμε. Καμία δύσκολη βλάβη δεν υπάρχει, απλά θέληση δεν υπάρχει και ο Δήμος να τακτοποιήσει τα βερεσέδια του στον άνθρωπο με την καλάθα.
7. Για το κόψιμο των χόρτων στους κοινόχρηστους χώρους, δόθηκε υπόσχεση ότι θα γίνει σύντομα. Τώρα το σύντομα είναι λίγο σχετικό με βάση την εμπειρία μας και ελπίζουμε να μην ξυπνήσουμε μία μέρα τρέχοντας δεξιά και αριστερά να σβήσουμε φωτιές.
8. Για τα φώτα ασφαλείας στο βουλιαγμένο λιμάνι και προς το κάμπινγκ του Μούχα που άπτονται του Λιμενικού Ταμείου κουβέντα. Αναμένουμε και εμείς να οριστεί Διοικητικό Συμβούλιο ώστε να γίνουν κάποιες από τις συνηθισμένες παρεμβάσεις που γίνονται κάθε χρόνο. Πόντιση σημαδούρων, αποδυτήρια λουομένων, καθαρισμός παραλιών και κόψιμο χόρτων, ευπρεπισμός του λιμανιού του Μύτικα, σωστή τοποθέτηση ομπρελών κ.α. Ελπίζουμε να μην έχουμε Δ.Σ. τον Σεπτέμβριο και αφού έχει περάσει το καλοκαίρι.
Δεν θέλουμε να πούμε παραπάνω λόγια, γιατί η συζήτηση αυτή είναι πολύ θλιβερή και δεν θέλουμε να έχουμε συμβολή σε δυσφήμιση του χωριού μας. Ελπίζουμε κάποιοι να συναισθανθούν την ευθύνη τους και να πράξουν το καθήκον τους. Ο Δήμος Ξηρομέρου έχει δημοτική αρχή έως 31 Αυγούστου.

Υ.Γ. 1: Προσωπικά μας έκανε κάκιστη εντύπωση η απουσία από την σύσκεψη του αρμόδιου Αντιδημάρχου Αλυζίας κ. Θωμά Ρετούλη, μιας και στα καθήκοντα του είναι τα θέματα καθημερινότητας της Δ.Ε. Αλυζίας και του Προέδρου του Νομικού Προσώπου κ. Βασίλη Μουρκούση, μιας και είχαμε θέμα διοργάνωσης πολιτιστικών εκδηλώσεων, που τα προηγούμενα χρόνια ο Βασίλης, η αλήθεια είναι ότι ερχόταν πάντα.
Μπορεί η απουσία αυτή να ήταν λόγω άλλων υποχρεώσεων, οπότε σε αυτή την περίπτωση είναι δικαιολογημένοι, άνθρωποι είμαστε, αλλά εμείς νιώσαμε άσχημα και θέλουμε να το πούμε.

Υ.Γ. 2: Τραγική ειρωνεία, ότι συζητήσαμε για πολιτιστικές εκδηλώσεις και το προαύλιο του Πνευματικού Κέντρου Μύτικα θύμιζε ζούγκλα από το ύψος των χόρτων. Ποτέ δεν το είχαμε ξαναδεί έτσι. Νόμιζες ότι θα ξεπροβάλλει από στιγμή σε στιγμή ο Ταρζάν....

7 σχόλια:

  1. Εύλογα τα ερωτήματα που θέτεις Βασίλη. Όμως είμαστε στην περίοδο που είναι επιβεβλημένες οι πράξεις. Τρία πράγματα μας ενδιαφέρουν άμεσα. Που θα έπρεπε να έχουν ήδη γίνει. Καθαριότητα. Σκουπιδιαρικο. Βυτίο. Τέλος. Με τα υπόλοιπα (εκδηλώσεις κλπ) ας αναλάβουν πρωτοβουλίες ο αλυζιακος (που έτσι κι αλλιώς θα κάνει κάτι για το πανηγύρι τουλάχιστον) ο ναυτικός όμιλος (που έτσι κι αλλιώς θα κάνει κάποιες δράσεις) και ο εμπορικός σύλλογος. Δεν υπάρχει μόνο η απόδοση ευθυνών αυτή τη στιγμή. Πρέπει να διασφαλιστεί το ότι θα λειτουργήσει το χωριό. Το νέο τοπικό συμβούλιο πήρε τρελό ποσοστό στο χωριό. Πόρτα πόρτα όλο το χωριό να φροντίσουμε για την καθαριότητα. Όλοι θα τους ακούσουν με πολύ μεγάλη προσοχή. Και διασφάλιση της λειτουργίας του βυτίου. Και διασφάλιση της αποκομιδής των απορριμμάτων. Κάποια στιγμή είχαν μαζευτεί χρήματα για τις λάμπες του λιμανιού. Και κάποια στιγμή ο δήμος λειτουργούσε επειδή αντιδήμαρχος αντιμετώπιζε την καθημερινότητα από την τσέπη του. Και ίσως να μην τα έχει πάρει πίσω ο άνθρωπος. Εν ανάγκη, θα πρέπει να ξαναγίνει. Πιέζοντας σαφώς προς κάθε κατεύθυνση για τα αυτονόητα. Τι θα πούμε στον επισκέπτη; Ότι το χωριό φέτος δεν λειτουργεί λόγω εκλογών; Επειδή βλέπω Μπαγκλαντές εν όψει καλοκαιριού, περιμένω την σύγκλιση έκτακτης συνέλευσης του εμπορικού συλλόγου (όχι μεταξύ μας, να ανακοινωθεί δημόσια, στο μπλογκ και να πέσουν και τηλέφωνα) για να παρθούν αποφάσεις και δράσεις για τα ελάχιστα τουλάχιστον. Και στο επίπεδο που μπορούν, να αναλάβουν δράση αλυζιακος και Ναυτικός όμιλος. Το χωριό δεν μπορεί να λειτουργήσει αν ο καθένας κοιτάζει μόνο το μαγαζί του. Θα γίνουμε νούμερο. Δεύτερο συνεχόμενο σαββατοκύριακο με έντονη κινητικότητα στο χωριό και τα σχόλια είναι ήδη "βαρειά". Και δεν θέλω να ζήσω τη στιγμή που το σκατό θα κόβει βόλτες στο δρόμο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Θα παρακαλουσα να συνεργαστουν οι παντες για να ειναι
    το φετινο καλοκαιρι,καθε αλλο παρα δυσκολο.
    Το τι εγινε μεχρι σημερα το ξερουμε ολοι.
    Τι θα γινει απο εδω και περα ειναι το ζητουμενο.
    Τα παντα γινονται με εντιμες συνεργασιες,παραμεριζοντας
    τη πολιτικη αρρωστεια.Το νεο ΔΣ με προεδρο το Δημητρη και ας μην εχει αρμοδιοτητα απο τωρα αλλα απο 1η Σεπτεμβρη,να βρουν τροπο με την κ. Βερρη και να πραξουν τα δεοντα για το Μυτικα
    της καρδιας μας.Το καλο αποτελεσμα θα εχει αποδεκτες ολους
    τους Μυτικιωτες και οχι μονο.ΠΑΜΕ ολοι μαζι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Το πρόβλημα δεν είναι η Ιωάννα. Έτσι εκτιμώ. Το πρόβλημα είναι ο ίδιος ο δήμαρχος. Και γι αυτό εκτιμώ πως η Ιωάννα έστειλε επιστολή. Γιατί μάλλον κάποιος δεν έδινε σημασία σε όσα ζητούσε. Και έστειλε την επιστολή για να έχει μια απόδειξη ότι η ίδια τουλάχιστον ενδιαφέρθηκε. Αυτό εκτιμώ. Γι αυτό θεωρώ πως πρέπει να είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε το καλοκαίρι γινομενοι οι ίδιοι πιο δραστήριοι. Δυστυχώς αλλά αν πραγματικά συμβεί αυτό που φοβόμαστε κάποιοι πρέπει να δικαστούν. Και για παράβαση καθήκοντος και για διαφυγοντα κέρδη. Αλλά οι ίδιοι οι επαγγελματίες και οι συγγενείς τους ας καθαρίσουν τα οικόπεδα τους. Δεν είναι ανάγκη να περιμένουμε δεν ξέρω κι εγώ τι για να καθαρίσουμε τουλάχιστον τα οικόπεδα μας. Ωραίες οι κουβέντες, ωραίες οι απαιτήσεις, δίκιο έχουμε, αλλά εδώ οι περισσότεροι δεν φροντίζουν για τις δικές τους υποχρεώσεις επειδή ο δήμος δεν φροντίζει για τις δικές του υποχρεώσεις. Δεν είναι λογική αυτή. Δεν είναι. Πρέπει να μπει ένα τέλος και σε αυτή τη λογική.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αχ φιλε μου τι μου θυμισες τωρα.
    Καποτε καποιος προεδρος επρεπε να αντιμετωπισει
    αυτο που ειπες.Παραβαση καθηκοντος,καραμπινατη.
    Ειχε ομως να κανει με ΕΝΤΙΜΟΥΣ ανθρωπους που κατι λογαριαζαν,
    τα παντελονια που φορουσαν.Απο τοτε μεχρι σημερα αλλαξαν πολλα.
    Καποιοι βολευτηκαν.....ο Μυτικας ομως βολευτηκε; ΟΧΙ.
    Γιαυτο μεχρι και σημερα εχει τα χαλια του.
    Ας ελπισουμε οτι κατι θα αλλαξουν οι Νεοεκλεγεντες της
    Δημοτικης αρχης.Παντως αυτοι που εχουν στο αιμα τους
    το βολεμα παντα θα υπαρχουν,ας τους κανουμε περα οσο
    μπορουμε.Μονο ετσι αυτος ο τοπος ισως δει ασπρη μερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ρε παιδιά έχουμε κάποια ενημέρωση νεώτερη; Θα στείλει ο δήμος άτομα από τα οκταμηνα; Τι γίνεται;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Στο κείμενο αναφέρετε ότι η Πρόεδρος ενημέρωσε ότι τα οκτάμηνα προσωρινά απολύθηκαν και περιμένουμε, πιθανόν μετά τις εκλογές, να ανανεωθούν οι συμβάσεις και τότε πιθανόν να τους έχει πάλι ο Δήμος Ξηρομέρου.

      ΦΙΛΙΚΑ

      Διαγραφή
    2. Με την ψυχή στο στόμα δηλαδή

      Διαγραφή

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.