Ένταξη οκτώ έργων ύψους 1.162.045,44 € στο Τοπικό Πρόγραμμα CLLD/LEADER της Τριχωνίδα ΑΕ. Ο Δήμος Ξηρομέρου στο πουθενά.


ΜΥΤΙΚΑΣ PRESS: Ο Δήμος Ξηρομέρου (μέτοχος στην Τριχωνίδα Α.Ε), «φυσιολογικότατα» απουσιάζει, γιατί η απερχόμενη δημοτική αρχή μας έχει συνηθίσει στα σημαντικά και σοβαρά που άπτονται της ανάπτυξης του τόπου, να δηλώνει πάντα αμέτοχη, εκπρόθεσμη και απών. Οι απ' ευθείας αναθέσεις, τα πεντάρια και τα δωδεκάρια ήταν το φόρτε της απερχόμενης δημοτικής αρχής. Ελπίζουμε όλα αυτά να αλλάξουν από 1η Σεπτέμβρη και μια νέα αρχή να γίνει στον πολύπαθο Δήμο μας.


Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η διαδικασία της 1ης Πρόσκλησης Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος (για έργα Δημοσίου Χαρακτήρα) της ΤΡΙΧΩΝΙΔΑ ΑΕ – Αναπτυξιακή Ανώνυμη Εταιρεία Ο.Τ.Α, από το Τοπικό Πρόγραμμα CLLD/LEADER που υλοποιεί.
Συγκεκριμένα εντάχθηκαν οχτώ έργα που αφορούν Δήμους και Συλλογικούς Φορείς του Νομού. Στον Δήμο Αγρινίου εντάχθηκαν έργα συνολικού προϋπολογισμού 620.000 €.
Ο Δήμαρχος Αγρινίου και Πρόεδρος της Τριχωνίδα Α.Ε. Γιώργος Παπαναστασίου αναφέρθηκε στην σπουδαιότητα των έργων: «Έχουμε την ένταξη από την 1η Φάση δυο σημαντικών έργων για τον Δήμο Αγρινίου. Για πρώτη φορά έχουμε παρεμβάσεις Δημόσιου Χαρακτήρα με αναπλάσεις κοινόχρηστων χώρων στην Δ.Κ. Αγίου Κωνσταντίνου από ένα Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης όπως το Leader. Είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι γιατί με το δεύτερο έργο παρεμβαίνουμε και αξιοποιούμε υφιστάμενο Δημοτικό Κτίριο στην Ματαράγκα δημιουργώντας ένα σημαντικό έργο για τον πολιτισμό της ευρύτερης περιοχής».

Ακολουθεί ο συγκεντρωτικός πίνακας των θετικά αξιολογημένων αιτήσεων.
1. ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ - ΑΝΑΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΣΤΟ Δ.Δ. ΑΓΙΟΥ ΚΩΝ/ΝΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΓΡΙΝΙΟΥ Δήμος Αγρινίου 170.000,00 €.
2. ΑΠΟΠΕΡΑΤΩΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΚΤΙΡΙΟΥ ΣΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΜΑΤΑΡΑΓΚΑΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΣΕ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ Δήμος Αγρινίου 450.000,00 €.
3. ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΗ ΕΞΕΛΙΞΗ ΠΑΡΑΔΟΣΕΩΝ ΚΑΙ ΕΘΙΜΙΚΩΝ ΔΡΩΜΕΝΩΝ ΣΤΟΝ ΑΓΡΟΤΙΚΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ Ιστορική Αρχαιολογική Εταιρεία Δυτικής Στερεάς Ελλάδας 20.000,00 €.
4. ANAΔΕΙΞΗ ΚΑΙ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΠΗΓΗΣ ΑΜΠΕΛΙΑ – Τ.Κ. ΚΟΚΚΙΝΟΒΡΥΣΗΣ Δήμος Θέρμου 101.000,00 €.
5. ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΚΑΙ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΜΟΝΟΠΑΤΙΟΥ ΦΑΡΑΓΓΙΟΥ ΜΟΚΙΣΤΙΑΝΟΥ Δήμος Θέρμου 82.000,00 €.
6. ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΔΡΥΜΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΚΤΙΟΥ-ΒΟΝΙΤΣΑΣ Δήμος Ακτίου-Βόνιτσας 170.000,00 €
7. ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΜΕΝΙΔΙΟΥ Δήμος Αμφιλοχίας 135.000,00 €.
8. ΑΙΤΗΣΗ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΑΜΦΙΛΟΧΙΑΣ ΔΙΟΔΟΣ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΛΟΙΠΟΥ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ, ΜΕΛΕΤΗ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΣΗΣ, ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ Αμφιλοχία Δίοδος 34.045,44 €.

ΣΥΝΟΛΟ 1.162.045,44 €.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.