Συνάντηση του ΦΔ Λιμνοθάλασσας – Ακαρνανικών με τον Γιάννη Τριανταφυλλάκη.Με πρωτοβουλία του Φορέα Διαχείρισης Λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου-Ακαρνανικών Ορέων την Παρασκευή 23 Αυγούστου 2019 συναντήθηκαν στα γραφεία του, ο Πρόεδρος του Φορέα κ. Φώτης Περγαντής με τον νεοεκλεγέντα Δήμαρχο Ξηρομέρου κ. Γιάννη Τριανταφυλλάκη για να τον ενημερώσει για θέματα κοινού ενδιαφέροντος που αφορούν τον Δήμο Ξηρομέρου.
Στην συνάντηση παρευρέθησαν το αναπληρωματικό μέλος του Δ.Σ κ. Αποστόλης Τζογάνης, ο κ. Μαντζανάς Κώστας, Ειδικό Επιστημονικό Προσωπικό του Τμήματος Δασολογίας και Φυσικού Περιβάλλοντος ΑΠΘ καθώς και ο Συντονιστής του Φ.Δ./Λ.Μ.-Α.Ο. κ. Σελιμάς Γιάννης.
Ο Συντονιστής του Φορέα ενημέρωσε τους παρευρισκόμενους σχετικά με το προτεινόμενο τεχνικό δελτίο στην Διαχειριστική Αρχή του ΥΜΕΠΕΡΑΑ που αφορά τις δράσεις του Φορέα για τα είδη άγριας ζωής του Δήμου Ξηρομέρου, την προοπτική δημιουργίας Μουσείου Βελανιδιάς στη Σκουρτού Ξηρομέρου στο πλαίσιο υλοποίησης της «Διαδρομής Φύσης και Πολιτισμού» καθώς επίσης και την κατασκευή και λειτουργία χώρου περιβαλλοντικής ερμηνείας σχετικού με τις λίμνες Οζερού και Αμβρακίας, όσο και του Βελανιδόδασους στο κοινοτικό κατάστημα Σκουρτούς.
Τέλος την συνάντηση απασχόλησε η επιδίωξη χαρακτηρισμού του δάσους ως προστατευόμενου τοπίου και γι’ αυτό αποφασίσθηκε η συγκρότηση επιτροπής από αξιόλογους επιστήμονες και στελέχη της δημόσιας διοίκησης όσον αφορά την τεκμηρίωση της οικολογικής αλλά και φυσικής αξίας του προστατευταίου αντικειμένου. 
Η συνεργασία του Φ.Δ./Λ.Μ.-Α.Ο. με τους Δήμους που στα διοικητικά τους όρια εμπίπτουν περιοχές του δικτύου Natura 2000 μόνο γόνιμους καρπούς μπορεί να αποδώσει στη βάση της Αειφορίας των οικοσυστημάτων και των ανθρώπινων κοινωνιών.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.