Ορκωμοσία Δημάρχου, Δημοτικών και Τοπικών Συμβούλων στον Δήμο Ξηρομέρου. Προσμονή και ελπίδα των πολιτών για κάτι καλύτερο (φωτογραφίες και βίντεο).


Φωτογραφίες: Ξηρόμερο News.
Βίντεο: Σελίδα Facebook Πάνου Τριανταφυλλάκη.

Παρουσία πολλών πολιτών του Ξηρομέρου, ορκίστηκαν σήμερα στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχείου στον Αστακό, ο νέος Δήμαρχος Ξηρομέρου Γιάννης Τριανταφυλλάκης και οι δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι.
Σε μία λιτή και σύντομη τελετή, στην οποία έλαβε χώρα αγιασμός από τον Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ.κ. Κοσμά, ο Δήμαρχος και 25 δημοτικοί σύμβουλοι έδωσαν τον θρησκευτικό όρκο και 2 δημοτικοί σύμβουλοι τον πολιτικό όρκο.
Ο Μητροπολίτης έλαβε για λίγα λεπτά τον λόγο, ώστε να συγχαρεί και να ευχηθεί καλή δύναμη και επιτυχία στο έργο της νέας δημοτικής αρχής.
Κατόπιν στο βήμα ανέβηκε ο Δήμαρχος Γιάννης Τριανταφυλλάκης, ο οποίος στον σύντομο λόγο του, κινήθηκε στον πνεύμα της ημέρας, κάνοντας μία ομιλία ενωτική, με θετικές αναφορές και κινούμενος στις ευοίωνες προοπτικές του Δήμου Ξηρομέρου. Μίλησε επίσης για αλλαγή στον τρόπο διοίκησης του Δήμου, για συστράτευση όλων των δυνάμεων, για στήριξη εκ μέρους των πολιτών, για ένα Δήμο σύγχρονο, που να παρέχει ποιοτικές υπηρεσίες προς όλους τους δημότες του ανεξαιρέτως. Ανέφερε ότι δεν θα λογαριάσει το πολιτικό κόστος και θα πάρει χωρίς δισταγμό τις δύσκολες αλλά σωστές αποφάσεις.
Για την τωρινή κατάσταση του Δήμου Ξηρομέρου έκανε μία σύντομη αναφορά, με πολλαπλά όμως μηνύματα. Μίλησε για έλεγχο των οικονομικών και με τεκμηριωμένα στοιχεία, η πλήρης αλήθεια θα γνωστοποιηθεί πολύ σύντομα στους δημότες και θα γίνουν τα πρέποντα. Επίσης τόνισε ότι κάθε θετικό που έχει γίνει ή δρομολογηθεί από την προηγούμενη δημοτική αρχή, θα κρατηθεί και θα συνεχιστεί από την τωρινή δημοτική αρχή.
Σαν Blog όχι απλής καταγραφής γεγονότων, αλλά άποψης και κατάθεσης γνώμης, δηλώνουμε δημόσια και επώνυμα ότι ελπίζουμε και πιστεύουμε πολύ στην νέα δημοτική αρχή και στην πλειοψηφία των δημοτικών συμβούλων που απαρτίζουν την παράταξη της συμπολίτευσης που θα διοικήσει, αλλά και στο τωρινό δημοτικό συμβούλιο, αλλά κυρίως πιστεύουμε πολύ στον επικεφαλής, τον γιατρό Γιάννη Τριανταφυλλάκη.
Ο Δήμος Ξηρομέρου για να γίνει ένας βιώσιμος και λειτουργικός Δήμος απαιτεί αλλαγές σε όλα και προσωπικά έχουμε αναφέρει σε πρόσφατη δημόσια τοποθέτηση μας, στην Γενική Συνέλευση της δημοτικής παράταξης «Ξηρόμερο. Δύναμη Ελπίδας. Ανατροπή τώρα», ως σχήμα λόγου, ότι ακόμα και τον αέρα στο Δημαρχείο θα φροντίζαμε και θα τον αλλάζαμε.
  • Σπάσιμο σχέσεων αλληλεξάρτησης της δημοτικής αρχής με μερίδα πολιτών και εργολάβων. Κόψιμο του κλεισίματος του ματιού σε μερίδα πολιτών, με αποτέλεσμα την καλλιέργεια μια λάθος νοοτροπίας σε πάρα πολλούς συμπολίτες μας, που θεωρούν ότι μόνο δικαιώματα έχουν και όχι υποχρεώσεις. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η θετική ζημία του Δήμου στα ανταποδοτικά, που ξεπερνά τα 2 εκατομμύρια ευρώ και αποτελεί δυσεπίλυτο πρόβλημα και βόμβα στα θεμέλια του Δήμου. Πρέπει επιτέλους αυτός ο φαύλος κύκλος να σπάσει.
  • Χρηστή οικονομική διαχείριση, με διαφάνεια και λογοδοσία ή για να το πούμε με πιο απλά λόγια, το λεγόμενο νοικοκυριό, όπου εκεί πιστεύουμε ότι με βάση τα πεπραγμένα της τέως δημοτικής αρχής, το πεδίο δόξης είναι λαμπρό για την νέα δημοτική αρχή και μπορεί να δείξει αμέσως στους πολίτες την διαφορά και να εμπεδώσει την αίσθηση, ότι πλέον υπάρχει σεβασμός στο δημόσιο χρήμα.
  • Οικονομικός έλεγχος και ότι μεμπτό βρεθεί, κατευθείαν στην δικαιοσύνη για τα του Καίσαρος τω Καίσαρι, χωρίς εμπάθεια, χωρίς άγονες αντιπαραθέσεις στο Δημοτικό Συμβούλιο και λεκτικές κορώνες. Το θέμα δεν είναι προσωπικό, αλλά εξόχως πολιτικό.
  • Ιεράρχηση προτεραιοτήτων, με τα Τοπικά Συμβούλια πραγματικά με σημαίνοντα ρόλο, σε διαβούλευση με τους πολίτες, σε γόνιμο διάλογο στα Δημοτικά Συμβούλια.
  • Προώθηση κάποιων βαλτωμένων χρόνια υποθέσεων του Δήμου, όπως τα σχέδια πόλης Αστακού και Μύτικα, τον βιολογικό και τα σφαγεία του Αστακού, τον βιολογικό και το λιμάνι του Μύτικα, το οδικό δίκτυο προς Παλαιομάνινα, την ύδρευση του Αστακού και του Αρχοντοχωρίου, τα ΤΟΕΒ στα όρια του Δήμου μας, την οδική σύνδεση του Αστακού και του Πλατυγιαλίου με την Ιόνια και της Αλυζίας επίσης, αξιοποίηση του μοναδικού Βελανιδοδάσους του Ξηρομέρου, απόκτηση χωρικού σχεδιασμού στα όρια του Δήμου ο οποίος θα επιλύσει και το θέμα της χωροθέτησης των βιορευστών και των ιχθυοκαλλιεργειών, το θέμα της ύδρευσης της ενδοχώρας του Ξηρομέρου από τον αγωγό ΣΥΚΞ, την λειτουργία του λιμανιού του Πλατυγιαλίου, την αξιοποίηση της παραλίας Λύσιμου Παλιόβαρκας  κ.α.
  • Μάχη για βελτίωση της καθημερινότητας, όπου η προηγούμενη δημοτική αρχή το παιχνίδι το έχασε κατά κράτος και απέτυχε παταγωδώς και εδώ η νέα δημοτική αρχή μπορεί άμεσα να κάνει την διαφορά, με πραγματική αξιοποίηση π.χ. των εργαζομένων 12μηνης σύμβασης στον τομέα της καθαριότητας.
  • Για την ανάπτυξη του Δήμου, το βάρος στην εκπόνηση σωστών μελετών, σε συνεργασία με σοβαρό μελετητικό γραφείο, ώστε να διεκδικούμε χρηματοδοτήσεις από τα διάφορα προγράμματα, Ευρωπαϊκά και Εθνικά, μιας και οι περιορισμένοι θεσμοθετημένοι οικονομικοί πόροι του Δήμου, δεν επαρκούν ούτε για το ελάχιστο.
  • Διαφάνεια στις απ' ευθείας αναθέσεις, με το παιχνίδι καθαρό και πάνω στο τραπέζι επί ίσοις όροις για όλους, με πραγματικές και ορθά κοστολογημένες αναθέσεις, οι οποίες δεν θα γίνουν ο κανόνας και η μόνιμη επιλογή του Δήμου, αλλά θα επιδιώκεται πρωτίστως η διαγωνιστική διαδικασία.
  • Οργάνωση των υπηρεσιών του Δήμου, με στελέχωση του με προσωπικό υψηλών προσόντων (προτεραιότητα η Τεχνική Υπηρεσία), με δημιουργία ηλεκτρονικών υπηρεσιών, με αναβάθμιση της ιστοσελίδας του.
  • Δημοκρατικότερη λειτουργία του Δήμου, με λαϊκές συνελεύσεις στα χωριά μας, με ενημερωτικές συναντήσεις, με βιντεοσκόπηση ή ζωντανή μετάδοση των Δημοτικών Συμβουλίων, με ουσιαστική λειτουργία της Επιτροπής Διαβούλευσης.
Θα σταματήσουμε εδώ την κατάθεση των απόψεων μας, λέγοντας ότι αναμένουμε η σημερινή ημέρα της ελπίδας ή στο πιο ορθό, της Δύναμης Ελπίδας, να επαληθεύσει τις προσδοκίες των πολιτών του Ξηρομέρου για μία νέα αρχή και για μία άλλη κατεύθυνση για τον τόπο που γεννηθήκαμε, μεγαλώσαμε και αγαπάμε, τον οποίο ονειρευόμαστε τελείως διαφορετικό και σίγουρα πολύ καλύτερο.
Ευχόμαστε μέσα από την καρδιά μας, καλή δύναμη και καλή επιτυχία στο έργο της νέας δημοτικής αρχής.




















































































































































































0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.