Ο δημοτικός σύμβουλος Ξηρομέρου κ. Νίκος Ζώγας, για τις απ' ευθείας αναθέσεις.


Για τα τεκταινόμενα της τακτικής συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Ξηρομέρου, που έλαβαν χώρα την περασμένη Παρασκευή 20/9/19 στις 6:30 μ.μ
Ως προς την ενημέρωση των δημοτών, μετά λύπης μου έχω να κάνω γνωστή την διαπίστωση ότι παραμένουμε δυστυχώς στο "Ίδιο έργο θεατές". Οι απευθείας αναθέσεις αγγίζουν ήδη ένα ποσό μαμούθ για τον Δήμο μας, αυτό της τάξης των 6.171.000 €. Την ίδια ώρα που ο Δήμος είναι χρεωμένος επίσης στο υπέρογκο ποσό των 4.300.000 €.
Ενώ προεκλογικά ακούγαμε σημαία της νέας δημοτικής αρχής ότι θα σταματήσουν οι απευθείας αναθέσεις, στην πρόσκληση που μας ζητήθηκε να παραστούμε, αναγράφηκε ως θέμα η διαπίστωση αναγκαιότητας για απευθείας ανάθεση για την προμήθεια καυσίμων.
Εγώ προσωπικά καταψήφισα, γιατί είμαι ενάντια στις απευθείας αναθέσεις αυτού του είδους, υποστηρίζω μόνο τις πραγματικές έκτακτες ανάγκες όπως είναι η ύδρευση και η αποχέτευση.
Φυσικά και συμφωνώ ότι τα οχήματα του Δήμου πρέπει να κινούνται, όμως με διαγωνιστικές διαδικασίες.
Παράδειγμα θα μπορούσε να έχει γίνει συνάντηση - συνεννόηση με τον πρώην Δήμαρχο, τουλάχιστον ένα μήνα πριν την 2η Σεπτεμβρίου που έγινε επίσημα ανάληψη των καθηκόντων την νέας δημοτικής αρχής, για την λειτουργικότητα του Δήμου και ένα έχει διευθετηθεί το θέμα όπως πρέπει.
Η νέα δημοτική αρχή νομιμοποίησε όλες τις προηγούμενες απευθείας αναθέσεις της πρώην δημοτικής αρχής, καθώς και οι ΝΥΝ και οι πρώην ψήφισαν Ναι στον απολογισμό του Λιμενικού Ταμείου και της Κοινωφελής επιχείρησης του Δήμου οικονομικού έτους 2018.
Προσωπικά ψήφισα Όχι γιατί οι δημότες που με ψήφισαν μου έδειξαν εμπιστοσύνη για να υπερασπιστώ τα συμφέροντα τους και τα χρήματα τους ώστε να ζουν στον τόπο τους με αξιοπρέπεια, δηλαδή να έχουν το νερό πόσιμο και επαρκές, την καθαριότητα, τους δρόμους κ.α και δεν μου επιτρέπεται να τους προδώσω.
Επίσης να πω ότι επειδή το φως νικάει πάντα το σκοτάδι και η αλήθεια έφερε στο φως την πραγματική πατερίτσα του κου Γαλούνη.


Υ.Γ.: Ότι είναι πραγματικά αναγκαίο θα το στηρίζω, ότι όμως δεν είναι, θα με βρίσκει αντιμέτωπο.

Με εκτίμηση

Νικόλαος Ζώγας
Δημοτικός Σύμβουλος Ξηρομέρου

1 σχόλιο:

  1. έτσι ε; Τόσο απλά. μια συνάντηση και λύθηκε το θέμα.δεν ξέρετε τι σας γίνεται μερικοί μερικοί.Να μην έγιναν συναντήσεις; Μία και δύο; δεν άκουσες στο συμβούλιο πόσους μήνες πριν πρέπει να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες για διαγωνισμό; από μεγάλα λόγια χορτάσαμε πια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.