Καθαρισμός της μεγάλης παραλίας Μύτικα - Αρχοντοχωρίου από τους «The Clean Beach Pirates».


Την Τετάρτη 28 Αυγούστου έγινε καθαρισμός της μεγάλης παραλίας 3,5 χιλιομέτρων Μύτικα -   Αρχοντοχωρίου από τους «The Clean Beach Pirates», για τους οποίους είχαμε αναφερθεί και στο παρελθόν για την δράση τους το φετινό Καλοκαίρι (δείτε εδώ).
Εμείς απλά εκφράζουμε τις ευχαριστίες και το σεβασμό μας σε όλη αυτή την αξιέπαινη δράση, γιατί τα ζητήματα του περιβάλλοντος είναι πλέον στην πρώτη γραμμή, είναι ζητήματα της δικής μας ζωής και ζητήματα των μελλοντικών γενιών.
Οφείλουμε να προστατέψουμε το περιβάλλον όλοι, ξεκινώντας καταρχήν από την συναίσθηση της ατομικής μας ευθύνης, αλλά και αλλάζοντας κεντρικές πολιτικές επιλογές σε επίπεδο Κυβερνήσεων.
Βέβαια καλό θα είναι να αποκτήσουμε και εμείς εδώ οι ντόπιοι την κουλτούρα της εθελοντικής προσφοράς στον τόπο μας και να ενεργοποιηθούμε λίγο, γιατί είναι αλήθεια ότι έχουμε μείνει αρκετά πίσω και αντί της ενεργούς συμμετοχής και προσφοράς έχουμε την αδιαφορία.

Δείτε τι έγραψαν οι ίδιοι στο Facebook για τον συγκεκριμένο καθαρισμό:
Today we organized a big clean up that took us the entire day, to clean the Long Beach of Mitykas. 
Instead of having a lot of bags full of heavy stuff like usual, we had to be really careful because most of the trashes we found was little ones, like cigarets behind the stones. It was really hard to look after that under the sun.
We filled 15 bags today, full of little pieces of plastics and plastic bottles. One more was filled only by cigarets (I will make a special post about it tomorrow).
We hope one day we could organize a big clean up with locals! It would be a new step in our project.



















0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.