Καταιγίδα φημών για φιλοξενία μεταναστών σε διάφορα σημεία της Αιτωλοακαρνανίας.

Στιγμιότυπο από πρόσφατη διαμαρτυρία μεταναστών στη Μόρια / Φωτογραφία: Eurokinissi
Μία καταιγίδα φημών για φιλοξενία μεταναστών σε διάφορα σημεία της Αιτωλοακαρνανίας είναι σε εξέλιξη τις τελευταίες ημέρες. Ακούγονται φήμες για πάρα πολλά μέρη, όπως η Πάλαιρος, το Καινούργιο, ο Μύτικας, ο Αστακός κ.α.
Η έξαρση του μεταναστευτικού και οι πιέσεις που δέχονται τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, έχει οδηγήσει την Κυβέρνηση μέσω του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, στην εφαρμογή σχεδίου για φιλοξενία μεταναστών στην ενδοχώρα, σε τουριστικά καταλύματα που θα εκδηλώσουν ενδιαφέρον κατευθείαν με ηλεκτρονική τους αίτηση στο Υπουργείο, χωρίς καμία εκ των προτέρων εμπλοκή και ενημέρωση της τοπικής αυτοδιοίκησης και των τοπικών κοινωνιών.
Ήδη όπως πληροφορούμαστε από τα κεντρικά ΜΜΕ, έχουν δημιουργηθεί μεγάλες αντιδράσεις σε πάρα πολλές περιοχές ανά την Ελλάδα.
Δείτε δύο σχετικά πρόσφατα δημοσιεύματα για το θέμα εδώ και εδώ.

6 σχόλια:

  1. ΦΙΛΕ ΒΑΣΙΛΗ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΑΚΟΜΗ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΜΕ ΤΙ ΛΑΟ ΕΧΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΠΩΣ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΛΑΟΙ. ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΕΝ ΕΤΥΧΕ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΦΙΛΟΞΕΝΙΣΕΙ ΠΟΤΕ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΑΠΟ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ..ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΚΟΙΝΟ. ΟΥΤΕ ΙΔΕΕΣ ΟΥΤΕ ΑΡΧΕΣ ΟΥΤΕ ΑΞΙΕΣ ΟΥΤΕ ΗΘΗ ΟΥΤΕ ΕΘΙΜΑ ΟΥΤΕ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ...ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΟΙ ΑΠΛΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟ ΑΥΤΑ. ΑΚΟΥΩ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΣΥΖΗΤΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΛΕΝΕ ΜΕΡΙΚΟΙ ΚΑΡΕΚΛΟΚΕΝΤΑΥΡΟΙ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΗΛΙΘΙΟΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΣΥΓΚΡΙΝΟΥΝ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΥΣ ΣΤΗΝ ΘΡΑΚΗ...ΟΠΟΙΟΣ ΘΕΛΕΙ ΤΟΝ ΠΡΟΣΚΑΛΩ ΣΕ ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΔΙΟΤΙ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝ ΟΥΤΕ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΘΡΑΚΗ ΑΚΟΜΗ...ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΤΙ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΚΑΙ ΤΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΘΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΟΥΝ...ΤΟ ΘΕΜΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΟΥΜΕ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΑΛΛΑ ΝΑ ΑΠΟΦΥΓΟΥΜΕ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ. ΑΣ ΤΟΥΣ ΦΕΡΟΥΝ ΣΕ ΜΥΤΙΚΑ ΑΣΤΑΚΟ ΠΑΛΑΙΡΟ ΚΤΛ ΚΑΙ ΝΑ ΞΕΧΑΣΕΤΕ ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΑΝΑΠΤΥΞΗ... ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΕΖΗΣΕ ΑΠΟ ΚΟΝΤΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σιγά μην έρθουν στο Μυτικα... Δεν θα στείλουν σε τόσο μικρά μέρη όπου η αναλογία κατοίκων μεταναστών θα είναι μεγάλη. Πρεπει να ναι κάτω του 1%.Ηρεμηστε λοιπόν και μην τρομοκρατείτε τον κόσμο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κι αν ερθουν 10 οικογενειες, εσενσ τι σε ενοχλει
      δικό σου ειναι το χωριό ?

      Διαγραφή
    2. Καθόλου. Καλοδεχουμενοι είναι. Κανονικά πρέπει κάθε οικογένεια να πάρει 1 2 άτομα. Ελπίζω να μην διαφωνείς;

      Διαγραφή
    3. Ο καθένας μας, ντόπιος ή ξένος χρειάζεται τον ατομικό του χώρο τουλάχιστον.
      Ολοι μαζί δέν γίνεται.

      Διαγραφή
  3. Τρέμω στην ιδέα ότι κάποτε μπορεί να βρεθώ στη θέση τους. Πόσο μάλλον τα παιδιά μου και τα εγγόνια μου. Δύσκολες σκέψεις. Και ακόμα πιο δύσκολες αποφάσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.