Ήττα με 2 - 1 για την Α.Ε. Αλυζίας στον κρίσιμο εκτός έδρας αγώνα με την Πυραμίς Σαρδηνίων. Στην 2η θέση η ομάδα μας με τετραπλή ισοβαθμία.


Δεν τα κατάφερε η Α.Ε. Αλυζίας στον κρίσιμο από βαθμολογικής άποψης εκτός έδρας αγώνα της με την Πυραμίς Σαρδηνίων. Έτσι το περασμένο Σάββατο 25 Ιανουαρίου γνώρισε την ήττα με 2 - 1 στα πλαίσια της 12ης αγωνιστικής.
Μετά και την 12η αγωνιστική, η ομάδα μας βρίσκεται στην 2η θέση του βαθμολογικού πίνακα, σε τετραπλή ισοβαθμία και συνεχίζει την πορεία της στο φετινό μικρό πρωτάθλημα των 8 ομάδων και σύνολο 14 αγωνιστικών, το οποίο αμέσως μετά την λήξη του, θα ακολουθήσει ένα νέο μίνι πρωτάθλημα 6 αγωνιστικών, με τρεις νέους ομίλους, που θα σχηματιστούν από τους τέσσερις πρώτους των τριών τωρινών ομίλων.
Από αυτό το μίνι πρωτάθλημα των 3 νέων ομίλων, ο πρώτος κάθε ομίλου θα ανέβει στην Α' κατηγορία. Αναλυτικά δείτε εδώ την προκήρυξη των πρωταθλημάτων και πως θα γίνει ο προβιβασμός από την Β΄κατηγορία στην Α' κατηγορία (σελ. 13, επισημασμένο με κίτρινο από εμάς).
Σε μία γενική κριτική του αγώνα θα λέγαμε ότι η Α.Ε. Αλυζίας μέχρι το 60ο λεπτό είχε τον έλεγχο του αγώνα και το προβάδισμα στο σκορ. Ξαφνικά από το 60ο λεπτό και μέχρι το τέλος του αγώνα, η ομάδα μας οπισθοχώρησε δεχόμενη την ασφυκτική πίεση της Πυραμίς Σαρδηνίων, η οποία στα τελευταία 10 λεπτά του αγώνα κατάφερε με 2 γκολ να ανατρέψει το αποτέλεσμα και να πάρει την νίκη.

Α' ημίχρονο.
Στο 15ο λεπτό, εκτέλεση κόρνερ με τον Ανδρέα Γεωργαλή για την Α.Ε. Αλυζίας, μόνος αφύλαχτος στην μεγάλη περιοχή ο Χρήστος Μούχας, με ωραία κεφαλιά κάνει το 0 - 1 για την Α.Ε. Αλυζίας. Ιδανικό ξεκίνημα.
Στο 22ο λεπτό, πλασέ του δεξιού εξτρέμ των Σαρδηνίων, περνά η μπάλα από τον τερματοφύλακα Ανδρέα Γιαννείο κατευθυνόμενη στο άδειο τέρμα, προλαβαίνει ο Νίκος Λυγκώνης και διώχνει επί της γραμμής.
Στο 27ο λεπτό, πολύ καλό σουτ από το 10 των Σαρδινίων, λίγο άουτ η μπάλα.
Στο 35ο λεπτό, παρόμοια φάση με το 10 των Σαρδινίων να πιάνει ωραίο μακρινό σουτ, αποκρούει αυτή την φορά ο Ανδρέας Γιαννείος.
Στο 43ο λεπτό, μετά από κόρνερ των Σαρδινίων η Α.Ε. Αλυζίας βγαίνει γρήγορα στην αντεπίθεση, με τον Αλέξη Οικονόμου να κάνει εκπληκτική κούρσα 40 μέτρων, τριπλάροντας και τον τελευταίο αμυντικό των Σαρδηνίων και πριν στείλει την μπάλα στα δίχτυα, μπερδεύεται με τον συμπαίκτη του Πάνο Μαρούλη και χάνεται η μεγάλη ευκαιρία για να γίνει το 0 - 2, σε ένα κρίσιμο χρονικό σημείο λίγο πριν ο διαιτητής σφυρίξει για το τέλος του ημιχρόνου.

Β' ημίχρονο.
Στο 47ο λεπτό, εκτελεί απ' ευθείας φάουλ για την Α.Ε. Αλυζίας ο Ανδρέας Γεωργαλής, λίγο άουτ η μπάλα.
Στο 51ο λεπτό, μπάσιμο μετά από κλέψιμο της μπάλας από το αριστερό μπακ της Α.Ε. Αλυζίας Γιάννη Παπανικόλα, αποκρούει ο τερματοφύλακας των Σαρδηνίων το ωραίο σουτ του Γιάννη.
Στο 57ο λεπτό, έξοχος συνδυασμός Ανδρέα Γεωργαλή και Αλέξη Οικονόμου για την Α.Ε. Αλυζίας, με το ωραίο σουτ να αποκρούεται ξανά από τον τερματοφύλακα των Σαρδηνίων. Από αυτό το χρονικό σημείο και μέχρι το τέλος του αγώνα όπως μας μετέφεραν άνθρωποι που παρακολούθησαν τον αγώνα, σαν να έκλεισε κάποιος διακόπτης για την ομάδα μας, η οποία βρέθηκε πίσω από την σέντρα και προς την περιοχή του τερματοφύλακα Ανδρέα Γιαννείου, δεχόμενη συνεχώς επιθέσεις και ευκαιρίες από την ομάδα των Σαρδηνίων.
Στο 62ο λεπτό, δυνατό σουτ από το 10 των Σαρδηνίων, λίγο άουτ η μπάλα.
Στο 68ο λεπτό, το 10 και το 7 των Σαρδηνίων στήνουν ωραία συνεργασία, με το τελικό σουτ να μην βρίσκει το στόχο και να βγαίνει άουτ.
Στο 75ο λεπτό, σε σέντρα από δεξιά, πιάνει την κεφαλιά το 10 των Σαρδηνίων, αποκρούει ο Ανδρέας Γιαννείος.
Στο 76ο λεπτό, πάλι χαμηλή σέντρα από δεξιά, πιάνει το σουτ στην κίνηση το 10 των Σαρδηνίων, αποκρούει εκπληκτικά ο Ανδρέας Γιαννείος κρατώντας το 0 - 1. Ασφυκτική η πίεση που δέχεται η αμυντική διάταξη της Α.Ε. Αλυζίας.
Στο 82ο λεπτό, πλάγιο άουτ για τα Σαρδήνια, το 10 των Σαρδηνίων αποφεύγει περίτεχνα έναν αμυντικό της Α.Ε. Αλυζίας και ισοφαρίζει σε 1 - 1.
Στο 87ο λεπτό, το δεξί εξτρέμ των Σαρδηνίων περνά τον Παπανικόλα τον Γιάννη από αριστερά, συνδυάζεται με το 10 και ο ίδιος κάνει το 1 - 2 και πλήρη ανατροπή του σκορ μέσα σε 5 λεπτά.
Στο 90ο λεπτό, αντεπίθεση για τα Σαρδήνια, αποκρούει με δυσκολία ο Ανδρέας Γιαννείος και αποσοβεί το 1 - 3.
Κατά την διάρκεια των τελευταίων 25 λεπτών, αλλά και μετά την λήξη του αγώνα, υπήρξαν διαμαρτυρίες του Προέδρου της Α.Ε. Αλυζίας και του προπονητή της, για τα μονόπλευρα σφυρίγματα όπως εκτιμούσαν του διαιτητή, που όλες τις αμφισβητούμενες φάσεις τις έδινε για τα Σαρδήνια, με αποτέλεσμα η Α.Ε. Αλυζίας να βρεθεί πίσω και δεχόμενη συνεχώς πίεση.

Ενδιαφέροντα:
  • Ο αγώνας έγινε Σάββατο με αίτημα του Δ.Σ. της Α.Ε. Αλυζίας, ώστε οι ποδοσφαιριστές να συμμετάσχουν στην εθελοντική αιμοδοσία που έγινε Κυριακή 26 Ιανουαρίου στον Μύτικα. Έδωσαν αίμα 8 ποδοσφαιριστές και ένας διοικητικός παράγοντας.
  • Το πρωί του Σαββάτου 25 Ιανουαρίου, στο γήπεδο του Αη Γιώργη έπαιξε και η ομάδα Κ16 της Α.Ε. Αλυζίας, με αντίπαλο τα Καναρίνια Αγρινίου. Ηττήθηκε με 0 - 2 από την ανώτερη εντός του γηπέδου ομάδα των Καναρινιών Αγρινίου. Σε μία ηλιόλουστη ημέρα, πολύς κόσμος στο γήπεδο από συνοδούς γονείς, τόσο για τα παιδιά της Α.Ε. Αλυζίας όσο και από την ομάδα του Αγρινίου.
  • Επόμενος κρισιμότατος βαθμολογικά αγώνας για την Α.Ε. Αλυζίας, εντός έδρας στο γήπεδο του Αη Γιώργη, την Κυριακή 2 Φεβρουαρίου με την ομάδα της Αναγέννησης Στάνου.
Ακολουθούν όλα τα αποτελέσματα και η βαθμολογία μετά την 12η αγωνιστική (από το www.olatagoal.gr).


1 σχόλιο:

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.