Ο συμπατριώτη μας κ. Γιάννης Γουλές από τον Αστακό, μιλά για την εκπαιδευτική διαδραστική θεατρική παράσταση Stand up chemistry (ηχητικό).


Ραδιοφωνική συνέντευξη στην εκπομπή «Μένουμε Αθήνα», με την Μαρία Παύλου, η οποία μεταδίδεται μέσα από την συχνότητα του Αθήνα 9.84 FM, κάθε Σάββατο 13:00 με 14:00 και κάθε Κυριακή 12:00 με 14:00, παραχώρησε ο συμπατριώτης μας από τον Αστακό Δρ. Γιάννης Γουλές, χημικός - ηθοποιός, όπου μίλησε για την εκπαιδευτική διαδραστική θεατρική παράσταση Stand up chemistry και για την προσεχή του παράσταση, σε συνεργασία με το Πανελλήνιο Σωματείο Ατόμων με Διαταραχή Ελλειμματικής Προσοχής & Υπερκινητικότητας (ΔΕΠΥ) ADHD Hellas, η οποία θα γίνει την Κυριακή 19 Ιανουαρίου 2020 ώρα 11:00 π.μ., στο αμφιθέατρο του Μητροπολιτικού Κολλεγίου, Ακαδημίας 42 στο κέντρο της Αθήνας.Ο συμπατριώτης μας Αστακιώτης Γιάννης Γουλές, μέλος και ψυχή της ομάδας «Θεατρόνιο», μαζί με τα υπόλοιπα μέλη της θεατρικής ομάδας, παρουσιάζει στην θεατρική σκηνή κάτι διαφορετικό, πολύ ενδιαφέρον και κατά την γνώμη μας πρωτοποριακό.
Οι φυσικές επιστήμες δοσμένες με τρόπο βιωματικό και διαδραστικό μέσα από μία θεατρική παράσταση, που απευθύνεται σε μαθητές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.
Διάδραση μεταξύ ηθοποιών και μαθητών, όπου κάποια στιγμή οι μαθητές γίνονται ηθοποιοί, χιούμορ, γέλιο, γκάφες, απρόοπτα...
Εδώ και χρόνια η θεατρική ομάδα «Θεατρόνιο» δίνει παραστάσεις σε σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.
Το 2016 για πρώτη φορά η θεατρική του ομάδα «Θεατρόνιο», έδωσε παραστάσεις σε σχολεία εκτός Αθηνών και ένας από τους προορισμούς τον Ιούνιο του 2017 ήταν και ο Αστακός. Έτσι οι μαθητές των Δημοτικών Σχολείων Αστακού και Καραϊσκάκη, και του Γυμνασίου και Λυκείου Αστακού, είχαν την τύχη να απολαύσουν μοναδικές παραστάσεις (δείτε εδώ).
Εμείς θα θέλαμε να ξαναδούμε σύντομα σε κάποια σχολεία του Δήμου μας τον Γιάννη και την θεατρική του ομάδα, παράδειγμα στα σχολεία της Δ.Ε. Αλυζίας, για όλους τους λόγους που παραπάνω αναφέραμε.
Ακολουθεί δελτίο τύπου με την προσεχή εμφάνιση του φίλου Γιάννη, στο αμφιθέατρο του Μητροπολιτικού Κολλεγίου. Καλή επιτυχία Γιάννη!!!!

--------------------------------------

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ.

Stand Up Chemistry για παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες και ΔΕΠΥ.

Η ΑΜΚΕ Θεατρόνιο και το Πανελλήνιο Σωματείο Ατόμων με Διαταραχή Ελλειμματικής Προσοχής & Υπερκινητικότητας (ΔΕΠΥ) ADHD Hellas σας προσκαλούν σε μια διαφορετική παράσταση την Κυριακή 19 Ιανουαρίου 2020 ώρα 11:00 π.μ., στο αμφιθέατρο του Μητροπολιτικού Κολλεγίου, Ακαδημίας 42 στο κέντρο της Αθήνας! 
Με θέμα τη χημεία και οδηγό το stand up, ο χημικός - ηθοποιός Δρ. Γιάννης Γουλές φέρνει τη διαδραστική παράσταση για τις φυσικές επιστήμες Stand Up Chemistry στο Μητροπολιτικό Κολλέγιο για μαθητές - 6 ετών και άνω - και τους γονείς τους. Μια παράσταση, ειδικά σχεδιασμένη και για παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες όπως η ΔΕΠΥ. 
Με το πέρας της παράστασης, θα ακολουθήσει παρουσίαση από την επιστημονική ομάδα του ADHD Hellas. Γονείς και μαθητές θα έχουν τη ευκαιρία να ακούσουν με έναν βιωματικό τρόπο το τι συμβαίνει στον εγκέφαλο ενός παιδιού με ΔΕΠΥ, αλλά και πως είναι η καθημερινότητά του. Σκοπός μας, να ευαισθητοποιήσουμε, να ενημερώσουμε και να μειώσουμε το στίγμα της διαφορετικότητας και φυσικά να περάσουμε καλά!
Η δράση αποτελεί μέρος της εκστρατείας #BrainLifeGoals της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Σωματείων Νευρολογικών Παθήσεων (EFNA). Τελεί υπό την αιγίδα της Ένωσης Ελλήνων Χημικών, της Ένωσης Ελλήνων Φυσικών και απαριθμεί περισσότερες από 250 συνεργασίες, με επωφελούμενους 17.000 μαθητές και 1.000 εκπαιδευτικούς. 
Η συμμετοχή είναι 5 € το άτομο για τα μέλη του ADHD Hellas και 7€ το άτομο για τα μη μέλη.
  • Ώρα παράστασης: 11:00 - 12:00.
  • Ώρα ομιλίας: 12:00 - 12:15.
  • Συνολική διάρκεια: 75᾽.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.