Η εισήγηση - πολιτική δήλωση της παράταξης ''ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΔΗΜΟΥ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ'', για τον ψηφισθέντα Προϋπολογισμό του 2020.

Φωτογραφία από το ΞΗΡΟΜΕΡΟ NEWS.
Μέσα σ' αυτές τις συνθήκες πανδημίας ήρθε για συζήτηση δια περιφοράς στο Δημοτικό Συμβούλιο Ξηρομέρου, ο ετήσιος Προϋπολογισμός του Δήμου. Ένας Προϋπολογισμός που είναι προέκταση του κρατικού Προϋπολογισμού που υπακούει πιστά στους σχεδιασμούς της Κυβέρνησης της ΝΔ και του αντιλαϊκού δημοσιονομικού πλαισίου, που άφησε πίσω της η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Υπηρετεί τις αντιδραστικές ανατροπές στην τοπική διοίκηση, που στόχο έχουν την αποδέσμευση κεντρικών πόρων για τις ανάγκες των Δήμων, δίνοντας τα απλόχερα στους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους ενισχύοντας την κερδοφορία τους.
Αυτό αποτυπώνεται με σαφήνεια και στο Προϋπολογισμό της δημοτικής αρχής με την υποχρηματοδότηση σε βασικές ανάγκες του Δήμου. Φορτώνοντας περισσότερα βάρη στην λαϊκή οικογένεια ανάγκες καθημερινές και επιβίωσης για τα φτωχά λαϊκά στρώματα της περιοχής μας. Καμία στήριξη για τους αγρότες και κτηνοτρόφους χωρίς έργα υποδομής: (αγροτική οδοποιία, λειτουργία σφαγείων). Καμία πρόβλεψη για την πρόληψη και προστασία των πολιτών από φυσικές καταστροφές, όπως αντιπλημμυρικά έργα, αντισεισμική θωράκιση δημοσίων κτιρίων και σχολείων, πυροπροστασία.
Η δημοτική αρχή έχει ευθύνες για τη σύνταξη και αποδοχή του Προϋπολογισμού γιατί αποδέχεται αυτή τη κατεύθυνση της αντιλαϊκής πολιτικής και την πλήρη εφαρμογή στο Δήμο μας. Περιγράφοντας την οικονομική κατάσταση του Δήμου χωρίς καμία διάθεση διεκδίκησης από το κεντρικό κράτος και θεωρεί μονόδρομο την ανταποδοτικότητα σε βασικά κοινωνικά αγαθά.
Σ' αυτόν το τρόπο ανάπτυξης και λειτουργίας του Δήμου υποκλίνονται και οι άλλες παρατάξεις του δημοτικού συμβουλίου... ιδιώτες, συμπράξεις ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, και άλλα δοκιμασμένα σχέδια που στόχο έχουν την μεγαλύτερη ενίσχυση του κεφαλαίου για περισσότερα κέρδη, πατώντας πάνω στον εργασιακό μεσαίωνα που έχουν δημιουργήσει για τους εργαζόμενους τα κόμματα που στηρίζουν και τους στηρίζουν Ν.Δ - ΣΥΡΙΖΑ - ΠΑΣΟΚ. 
Οι εκλεγμένοι της Λαϊκής Συσπείρωσης μέσα και έξω από το δημοτικό συμβούλιο θα συνεχίσουμε την προσπάθεια αποκάλυψης τής αντιλαϊκής πολιτικής που υλοποιείται στους Δήμους. Ήρθε σήμερα η ώρα, πιο έντονα από ποτέ μαζί με το λαό της περιοχής, με τα σωματεία και τους συλλόγους να συνεχίσουμε την προσπάθεια για την ανάδειξη των προβλημάτων που μας ταλαιπωρούν, να συνεχίσουμε να διεκδικούμε ανάσες ανακούφισης, να παλέψουμε για τις σύγχρονες ανάγκες μας, να υπερασπιστούμε με όλα τα μέσα την αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν υγεία και τα λαϊκά δικαιώματα συνολικά. Να διεκδικήσουμε και να οικοδομήσουμε το αύριο. Ένα αύριο που να ανήκει σε όλη την κοινωνία και όχι στους λίγους που ζουν εις βάρος της. Για τη ζωή και το μέλλον που αξίζει σε μας και στα παιδιά μας. 
Καταψηφίζουμε και καταγγέλλουμε αυτό το Προϋπολογισμό που έρχεται να φέρει ακόμα πιο πολλά βάρη για τους δημότες.

Οι δημοτικοί σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης: 

Κομπλίτσης Δημήτριος
Ζαφείρης Ιωάννης

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.