Οι δημότες πρέπει να μάθουν την αλήθεια...


Γράφει ο κ. Ηλίας Κοτρότσος.

Έχουν περάσει κιόλας έξι (6) μήνες από την ημέρα που η νέα δημοτική αρχή ανέλαβε τα καθήκοντα της. Ο νέος Δήμαρχος με το συντριπτικό 74% έκανε την ανατροπή υποσχόμενος την Ελπίδα για αλλαγή πορείας στο Δήμο Ξηρομέρου, ενάντια στο "απόλυτα απαρχαιωμένο πελατειακό μοντέλο" που εξέφραζε και υλοποιούσε στον Δήμο ο τέως Δήμαρχος κ. Ερωτόκριτος Γαλούνης.
Υποσχόμενος ο κ. Τριανταφυλλάκης ένα στρατηγικό σχέδιο βιώσιμης ανάπτυξης για το Δήμο, κι ένα πενταετές επιχειρησιακό πρόγραμμα με διαφάνεια,με χρηστή διαχείριση αλλά κυρίως με λογοδοσία κι έλεγχο,με λεπτομερή καταγραφή και εποπτεία κάθε κινητής και ακίνητης περιουσίας του Δήμου.
Έξι μήνες μετά οι δημότες ΑΚΟΜΗ περιμένουν τη δημόσια λογοδοσία να μάθουν, τι παρέλαβε η νέα δημοτική αρχή, τις προτάσεις της και το στρατηγικό της σχέδιο.
Οφείλει η νέα δημοτική αρχή να ενημερώσει με ακριβή στοιχεία και επαρκώς αν υπήρξαν ελλείψεις, παραλείψεις, μεμπτές η μη σύννομες ενέργειες, ή ακόμη και κακοδιαχείριση από τη προηγούμενη δημοτική αρχή.
Οι δημότες διαπιστώνουν ότι ο τέως Δήμαρχος, καθώς και η ηγετική του ομάδα, σε αγαστή συνεργασία με παλιούς φίλους, βρίσκεται εμφανώς σε "προστατευόμενο περιβάλλον".
Τα προβλήματα όμως διογκώνονται καθημερινά, καθώς εμφανώς υπάρχει μια ασυνέχεια λειτουργίας σε πολλούς τομείς και δράσεις του Δήμου, ακόμα και πέραν της εκκρεμότητας κατάθεσης και ψήφισης του προϋπολογισμού.
Αιτία είναι το κακό παρελθόν και όσα κληρονομήσατε όπως λέγατε ή η αδυναμία της νέας δημοτικής Αρχής να ανταποκριθεί στοιχειωδώς στις ευθύνες διαχείρισης του Δήμου;
Οι δημότες πρέπει να μάθουν την αλήθεια...
Η δημόσια λογοδοσία είναι άμεση ανάγκη και οφείλει η νέα Δημοτική Αρχή να τη θέσει ως πρώτη προτεραιότητα.
Υπάρχουν βέβαια και οι "ονειροπόλοι", όπως ο Ζορμπάς που χορεύει για το κέφι του, που άλλοτε μας γοητεύουν, άλλοτε μας κάνουν να γελάμε, τολμάνε όμως να πουν τη δική τους αλήθεια κατάμουτρα και όσα οι άλλοι δεν τολμούν, είτε από συμφέρον είτε από φόβο να πουν.

4 σχόλια:

  1. η αληθεια εχει υποθει στα δημοτικα συμβουλια σε ολους τους τονους
    ο δημος παρεδοθει κατεστραμμενος οικονομικα
    χιλιαδες ευρω προφορικες εργασιες που δεν υπαρχουν στον προυπολογισμο
    ο δημος χρωσταει σε καθε απιθανο
    η δημοτικη αρχη εχει στειλει ολα τα στοιχεια στους οικονομικους επιθεωρητες και το ανακοινωσε ο ιδιος ο δημαρχος και αυτοι θα πουν την αληθεια οταν ερθει η ωρα και με στοιχεια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Στο σαιτ του δημου ανεβαινουν τα ηχητικα πρακτικα.
    Τι πιο λογοδοσια απο αυτο?
    Η κατασταση του δημου εχει παρουσιαστει αναλυτικοτατα στα δημοτικα συμβουλια.
    Δημος χωρις υπηρεσιες
    Δημος χωρις υδραυλικο και ηλεκτρολογο
    Δημος μονιμος κατοικος πρωτοδικειου να του ζητανε λευτα με υπευθυνες δηλωσεις αιρετων της τεως δημοτικης αρχης. Αλλα ο δημαρχος ειπε οτι θα τα καταλογησει στους ιδιους αφου ειναι με το στομα και δεν ειναι στον προυπολογισμο. Ο νομος αυτο λεει
    Εισπραξεις στα ανταποδοτικα ως τον αυγουστο ανυπαρκτες
    Τα στοιχεια ολα εχουν παει εκει που πρεπει και τα νεα οταν ερθει η ωρα θα ακουστουν πολυ δυνατα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητε μου Ανωνυμε..
      Αναφερω μονο οσα ο δημαρχος γραφει και δεσμευτηκε στο προγραμμα του, τιποτα περισσοτερο. Ειναι φανερο και στο πιο καλοπιστο οτι αυτα που αναφερεις δεν ειναι λογοδοσια.Θα προσπαθησω με ενα πολυ απλο παραδειγμα να σου εξηγησω.Εκλεισε και δεν λειτουργει το "γυμναστηριο" ενω πριν λειτουργουσε Τις πταιει..Δεν ειχε αδεια το κτιριο ,δεν ηταν πιστοποιημενα τα οργανα..ειχε σχεδιο και ποιο ;ο νεος προεδρος; και δεν προκανε να το υλοποιησει; το ιδιο με το κηφη δεν ειχε αδεια;;..για το μουσειο στη παλαιομανινα μπαζει απο παντου κλπ Αν δεν απατωμαιμονο αυτα τα 3 μαζι στοιχισαν περιπου 150.000 ευρω.Συνεπως ο κοσμος περιμενει να μαθε συγκεκριμενα πραγματα .Ειναι βεβαιο οτι σε λιγο καιρο ο δημος για να κλεισει ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ πρυπολογισμο θα υποχρεωθει να δανεισθει η να αυξησει τα δημοτικα τελη .Ειναι η ωρα που οι θυτες θα μετατρεπουν σε θυματα ..και οι δημοτες απλα θα πληρωσουν το μαρμαρο.Τα περι αρμοδιων που πηραν στοιχεια μαλλον μπερδευεσαι..τοσο για τις αρμοδιοτητες τους οσο και για το χρονο περαιωσης των υποθεσεων που χειριζονται
      Ελπιζω να βοηθησα..
      ΗΚοτροτσος

      Διαγραφή

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.