Μία γρήγορη ενημέρωση για το λιμάνι του Μύτικα.

Φωτογραφία αρχείου Απρίλιος 2019.
Επειδή κάποιος «ανώνυμος» έγραψε ότι στο λιμάνι του Μύτικα δεν ανάβουν τα φώτα και και δεν δουλεύουν κάποιες βρύσες και ότι εμείς, που παρεπιπτόντως έχουμε να πάμε πάνω από μήνα στο χωριό, δεν γράφουμε και δεν λέμε τίποτα, να ενημερώσουμε ως τακτικά μέλη του Λιμενικού Ταμείου, για τα εξής:
1. Τα φώτα του λιμανιού του Μύτικα ανάβουν κανονικότατα, και αν σε κάποιες κακοκαιρίες έπεσαν, σωστά έπεσαν ώστε να προστατευτούν από βραχυκύκλωμα και την άλλη μέρα ξαναρυθμίστηκαν.
2. Σωστό είναι ότι πλέον πρέπει να είναι καμένα 5 από τα 17 φωτιστικά. Από την τελευταία προεκλογική 5η στην σειρά «επισκευή» τους, αρχίζουν ένα ένα τα φωτιστικά να παραδίδουν το πνεύμα τους.
3. Οι βρύσες που δεν δουλεύουν είναι μία βρύση στο μπαστούνι των ψαράδων που δόθηκε βλάβη αρχές Δεκεμβρίου και επισκευάστηκε με καθυστέρηση αρχές Μαρτίου. Η αλήθεια είναι ότι άργησε, αλλά προτεραιότητα είναι η ύδρευση των οικισμών και ιδιαίτερα του Αστακού, που έχει συχνά προβλήματα και όχι η μία βρύση. Οι άλλες βρύσες δούλευαν και δουλεύουν κανονικά, αν και το καλοκαίρι θα εξεταστεί πολύ σοβαρά αν πρέπει να είναι ελεύθερες και ανεξέλεγκτες γιατί προηγείται η ύδρευση του οικισμού και των κατοίκων.
4. Το Λιμενικό Ταμείο την Παρασκευή απέκτησε Προϋπολογισμό, και μέχρι τώρα ούτε 1 ευρώ δεν έχει πέσει στον Μύτικα για ηλεκτρολογικά και επισκευές, γιατί ανάλογος κωδικός με χρήματα δεν υπήρχε στον Προϋπολογισμό του 2019. Εκκρεμεί η τελική έγκριση του από την Αποκεντρωμένη και επιβάλλεται στον Μύτικα να γίνει μια ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ επισκευή όλων των φωτιστικών του λιμανιού, αλλά και όλου του παραλιακού μετώπου που είναι παρατημένα για χρόνια να ρημάζουν, ακόμα και με κίνδυνο πρόκλησης ατυχήματος και εκτιμώ ότι θα γίνει σύντομα. Επίσης πρέπει να αλλαχτούν κάποιοι αισθητήρες φωτός που δουλεύουν με το μυαλό τους. Έχει προβλεφθεί σχετικό κονδύλι στον Προϋπολογισμό του 2020 και θα γίνει με απόλυτο σεβασμό στο λίγο δημόσιο χρήμα που διαθέτει το Λιμενικό Ταμείο, ώστε να γίνουν παρεμβάσεις ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΑΛΗΘΙΝΕΣ προς όφελος ΟΛΩΝ των πολιτών και μόνο, που θα ανταποκρίνονται στα χρήματα που δαπανήθηκαν.
Όλα τα παραπάνω έχουν μεταφερθεί γραπτώς στο Δ.Σ. του Λιμενικού Ταμείου.

Επισυνάπτω προς ενημέρωση του «ανώνυμου» πόσα χρήματα έχουν ανατεθεί όλα αυτά τα 5 προηγούμενα χρόνια για τα 17 φωτιστικά στο λιμάνι του Μύτικα και για άλλα ηλεκτρολογικά, με σύνολο 8 απ' ευθείας αναθέσεις για να τα μάθει. Αν δεν ήταν «ανώνυμος» στο σχόλιο του, θα καταλαβαίναμε και πολύ εύκολα γιατί 5 χρόνια γι αυτά ήταν ανήξερος και για αυτά, αλλά και για κάτι απίθανους καθαρισμούς, με πάνω από 4 χιλιάρικα ανά χρονιά σε κάτι εργολάβους. Αυτά έχουν τελειώσει μαχαίρι επί νέας διοίκησης Λιμενικού Ταμείου. Υπάρχουν εθελοντές, υπάρχουν 3-4 μεροκάματα σε ένα ντόπιο και με 80-100 € το λιμάνι θα είναι πεντακάθαρο. Αλλά η απάντηση είναι εύκολη...., αυτοί έφυγαν και όλα εντάξει τώρα.
Οι τελευταίες 4 απ' ευθείας αναθέσεις είναι μαζί με του Αστακού, κάποιες ξέρουμε ότι πήγαν όλες στον Μύτικα, μοιράστε της και 70%-30% Αστακός - Μύτικας για να βρείτε με προσέγγιση τι χρήματα έπεσαν για ηλεκτρολογικά, τα οποία δεν τα λες και λίγα αλλά το αντίθετο:
  • Το 2015 έγινε επισκευή φώτων με 4.950 €, (δείτε εδώ το ένταλμα πληρωμής).
  • Το 2016 έγινε επισκευή φώτων 4.600 € (δείτε εδώ το ένταλμα πληρωμής).
  • Το 2017 έγινε επισκευή φώτων με 3.856,77 € (δείτε εδώ το ένταλμα πληρωμής), συν 4.960 € για κατασκευή ηλεκτρολογικής εγκατάστασης (δείτε εδώ το ένταλμα πληρωμής).
  • Το 2017 έγινε προμήθεια φωτιστικών σωμάτων με 3.906 € (δείτε εδώ το ένταλμα πληρωμής, περιλαμβάνονται και του Αστακού).
  • Το 2018 έγινε επισκευή φώτων με 2.940 € (δείτε εδώ το ένταλμα πληρωμής, περιλαμβάνονται και του Αστακού).
  • Το 2019 (Μάιος) έγινε προμήθεια φωτιστικών σωμάτων με 2.692,04 € (δείτε εδώ την απ' ευθείας ανάθεση, περιλαμβάνονται και του Αστακού, αλλά τον Μύτικα αφορούν εκτιμάμε).
  • Το 2019 (Μάιος) έγινε συντήρηση και επισκευή φωτιστικών σωμάτων με 3.992,80 € (δείτε εδώ την απ' ευθείας ανάθεση, περιλαμβάνονται και του Αστακού, αλλά τον Μύτικα αφορούν εκτιμάμε).
Σύνολο: 31,897,61 €.

1 σχόλιο:

  1. Αρα αναβουν κανονικα. Και το σωστο δεν ειναι να λεμε οτι δεν αναβουν αλλα οτι ειναι καμενα τα 5. Ευχαριστω για την τοποθετηση. Εκανα λαθος εγω

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.