Η χαμένη ιδιωτικότητα των πολιτών...


Εκ της διευθύνσεως του Blog.

Η Υγεία είναι το σημαντικότερο αγαθό στον άνθρωπο και ίσως το μόνο που μπορεί κατά κάποιο τρόπο, να δικαιολογήσει όλο αυτό το πρωτοφανές που ζούμε σήμερα σε παγκόσμια κλίμακα εκατομμύρια άνθρωποι. Μόνο η Υγεία θα μπορούσε να είναι η ικανή και αναγκαία συνθήκη, να υποστούμε μαζικά αυτή την κατάργηση της ιδιωτικότητας μας και των ατομικών μας ελευθεριών και πλείστες παρεμβάσεις σε εργασιακά και κοινωνικά δικαιώματα.
Πράγματα που δεν μπορούσαμε να διανοηθούμε ότι θα μπορούσαν να μας επιβληθούν ποτέ, έρχονται εν ριπή οφθαλμού, με έκτακτα σε σειρά και κλιμακούμενης έντασης ανακοινωθέντα και η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών, τα αποδεχόμαστε αδιαμαρτύρητα, γιατί όπως προείπαμε είναι το ύψιστο αγαθό της Υγείας που διακυβεύεται.
Μεγάλο ζητούμενο όταν θα λήξει όλος αυτός ο εφιάλτης που ζούμε, είναι η άμεση αποκατάσταση της ιδιωτικότητας και των ατομικών ελευθεριών των πολιτών και όποιων άλλων παρεμβάσεων σε εργασιακά και κοινωνικά μας δικαιώματα. Ούτε ψήγμα των σημερινών μέτρων να μην αποκτήσει χαρακτήρα μιας είδους μονιμότητας για το υποτιθέμενο καλό μας....
Προσωπικά ανησυχούμε πάρα πολύ γι αυτό και θα πρέπει όλοι οι πολίτες παγκόσμια, ανεξάρτητα φύλλου, θρησκείας, φυλής, εθνικότητας, κοινωνικής και οικονομικής κατάστασης, μορφωτικού επιπέδου, ιδεολογίας και όποιων άλλων χαρακτηριστικών, να το απαιτήσουμε με στεντόρεια φωνή και με αγώνα αν απαιτηθεί, να πάρουμε πίσω τις ζωές μας, όπως τις είχαμε πριν από αυτή την συμφορά.

7 σχόλια:

  1. Δυστυχώς δεν έχουμε αντιληφθεί ακόμα το τι θα προκαλέσει αυτή η κρίση. Δυστυχώς αυτή τη στιγμή βλέπουμε τη θεωρία. Με την αγορά κλειστή στο σύνολό της μόνο μια εβδομάδα. Μόλις μία εβδομάδα. Τρέμω στην ιδέα του τι θα δούμε στην πορεία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Και μια υποσημείωση. Την ιδιωτικοτητα μας την χάσαμε από τότε που χάσαμε κάθε μέτρο με τη χρήση των social media. Που πήγαμε, τι φάγαμε, με ποιον πήγαμε, κλασαμε;, ρευτηκαμε;, βηξαμε;, με ποιον ή ποια το κάναμε, αν φιληθηκαμε, πήγαμε στον παιδότοπο, στην παραλία, ταξίδια, βόλτες, 1000000000000 κριτικές κάτω από κάθε μαγαζί, ο καθένας το μακρύ και το κοντό του. Και πήρε φωτιά τούτες τις μέρες το διαδίκτυο. Ελπίζω να ενδοσκοπησουμε τουλάχιστον. Και να ξαναβρουμε την αξία της χαμένης, από άλλους λόγους κατά την ταπεινή μου άποψη, ιδιωτικοτητας μας. Σήμερα στο σπίτι μας είπε ένα μέλος της οικογένειας μου. Σηκώστε τα κεφάλια σας από τις οθόνες. Θέλω να δω τα πρόσωπα σας. Καλή υπομονή σε όλους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Περισσότερη κοινωνική δικαιοσύνη είναι το κυριότερο στοιχείο που θα πρέπει να διέπει την γενικότερη πολιτική αντίληψη, την επόμενη μέρα και όταν με το καλό και την ευχή όλων μας, πολιτικών συλλογικοτήτων, πολιτικών και απλών πολιτών της πολιτισμένης και δημοκρατικής μας Πολιτείας, καταπολεμηθεί πλήρως η επιδημία του κορωνοϊού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ας τη διεκδικησουμε λοιπόν. Να μια καλή εκδήλωση της ενδοσκοπησης μας. Αγώνας για κοινωνική δικαιοσύνη.

      Διαγραφή
    2. Γιατί να εξακολουθήσουμε να έχουμε ως κοινωνία
      την λογική της διεκδίκησης ?
      Και να μήν αλλάξουμε ολοι μας πολιτικοί και πολίτες
      και να μπούμε στην λογική, της κοινής λογικής,
      για την λύση βασικών κοινωνικών προβλημάτων
      και εν συνεχεία την κοινωνική πρόοδο.


      Διαγραφή
    3. Δεν λέμε κάτι διαφορετικό. Η κοινή λογική θα φέρει και κοινωνική δικαιοσύνη και ηθική ανάταση. Και θα λύσει προβλήματα γενικώς. Έλα όμως που αυτή τη ρημάδα ψάχνουμε να βρούμε.Την κοινή λογική.

      Διαγραφή
    4. Ως απλοί δημότες/πολίτες μπορεί να λέμε την γνώμη μας
      κι' απο κεί και μετά οι αρμόδιοι φορείς της κοινωνίας μας
      ας βρίσκουν τις καλύτερες λύσεις στα κοινωνικά μας θέματα.

      Διαγραφή

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.