Υπ' όψη του Δημάρχου Ξηρομέρου ιατρού κ. Ιωάννη Τριανταφυλλάκη.


Του κ. Νίκου Θωμά Νταή.
σ. Συμβολαιογράφου.

Ο Δήμαρχος κ. Τριανταφυλλάκης, είχε την καλοσύνη να μας ενημερώσει και να απαντήσει στο δημοσίευμα μου, σχετικά με το μη άνοιγμα στο νέο κτήριο του Κέντρου Υγείας Μύτικα. Επειδή με το Κέντρο Υγείας Μύτικα ασχολούμαι 50 χρόνια και έχω βοηθήσει στην αναβάθμιση του από Αγροτικό Ιατρείο σε Κέντρο Υγείας Μύτικα, με ενέργειες μου, στον φίλο του συμπατριώτη μου πρώην Υπουργό Υγείας κ. Αλέκο Παπαδόπουλο και στον εφοδιασμό του δύο φορές με ασθενοφόρο αυτοκίνητο, με εισήγηση μου στον αείμνηστο φίλο μου κ. Νικόλαο Χιόνη μεγαλοκατασκευαστή Δημοσίων Έργων και την οικογένειά του και δεν θα πάψω να προσφέρω τη βοήθειά μου, για το λόγο αυτό δεχτείτε το ενδιαφέρον και την προσφορά της βοήθεια μου, σαν ενεργού πολίτη και από αγάπη προς την περιοχή μας, για το άνοιγμα του νέου κτηρίου του Κέντρου Υγείας Μύτικα.
Με δημοσίευμα μου όταν αναδειχτήκατε Δήμαρχος, σας το είχα θέσει υπόψη σας και μάλιστα σαν πρώτο θέμα.
Μετά το απαντητικό σας σχόλιο στο διαδίκτυο, αμέσως προέβην στις εξής ενέργειες, για να έρθω αρωγός στην όλη κοινή προσπάθεια μας, για το καλό του λαού μας, την διαφύλαξη της Υγείας του.
1. Επικοινώνησα με την ανάδοχο του έργου ανέγερσης του νέου κτιρίου, Μηχανικό κα Αικατερίνη Τσιπά, η οποία μου τόνισε ότι το έργο το είχε παραλάβει η προηγούμενη Δημοτική Αρχή και οι Τεχνικές Υπηρεσίες Μεσολογγίου και Αγρινίου και υπογράφηκε πρωτόκολλο παραλαβής και παράδοσης, το οποίο και παραδόθηκε στην 6η ΥΠΕ σε κάποιον κ. Κουρή, για να το διαβιβάσει στο Υπουργείο Υγείας. Όσον αφορά για το βόθρο που δεν κατασκευάστηκε και το οποίο μεγαλοποιήσατε με την επίκληση ελικοπτέρου, για να κατασκευαστεί μου απάντησε: «ότι το πρόβλημα κατασκευής βόθρου είναι θέμα δύο ημερών για να κατασκευαστεί».
Όσον αφορά την ηλεκτρογεννήτρια κύριε Δήμαρχε, θα βρούμε τον τρόπο για την προμήθεια της, θα ανταποκριθούν Δωρητές και του εσωτερικού και του εξωτερικού να μας βοηθήσουν.
2. Επικοινώνησα με τον Αναπληρωτή Διοικητή της 6ης ΥΠΕ κ. Νικόπουλο και επικαλέστηκα και πάλι τη βοήθεια του.
3. Επίσης με το γραφείο του κ. Σαλμά και ζήτησα να ολοκληρώσει τη λειτουργία και το άνοιγμα του νέου κτηρίου.
4. Με τον βουλευτή Λευκάδας κ. Καββαδά, επίσης μίλησα και ζήτησα την προστασία των δύο νησιών της εκλογικής περιφέρειας του.
5. Και με τον Δήμαρχο Λευκάδας κ. Καλό, ο οποίος μου υποσχέθηκε ότι θα συντονίσουν με τον βουλευτή Λευκάδας κ. Καββαδά τις ανάλογες ενέργειες.
Αυτές τις ενέργειες έκανα κύριε Δήμαρχε και «Νίπτω τας χείρας μου». Όλοι μαζί μπορούμε να «ΑΡΟΥΜΕ ΤΙΣ ΠΥΛΕΣ» για τη μετεγκατάσταση του παλαιού στο νέο κτήριο του Κέντρου Υγείας Μύτικα.
Αν τώρα, όπως πληροφορήθηκα από τις τηλεφωνικές επικοινωνίες που είχα, υπήρξαν αδιαφορίες και παραλείψεις αδικαιολόγητες από διάφορα αρμόδια πρόσωπα, με αποτέλεσμα να χαθούν σχετικές με το σκοπό αυτό πιστώσεις χρημάτων, έπρεπε από την 1η Σεπτεμβρίου μέχρι και σήμερα να τους είχατε αναφέρει για να τους αποδοθούν ευθύνες. «Τα του Καίσαρος τω Καίσαρι».
Θα ήταν παράλειψη να μην αναφερθώ στη βοήθεια και προσφορά που είχε παράσχει στο Κέντρο Υγείας Μύτικα, ο πρώην υποδιοικητής της 6ης ΥΠΕ, αγαπητός κ. Μιλτιάδης Ζαμπάρας, ο οποίος ύστερα από συνεχή δημοσιεύματα μου:
Επανέφερε το ασθενοφόρο και το ημιφορτηγό αυτοκίνητο από το Κέντρο Υγείας Αστακού που είχαν μεταφερθεί. Απείλησα και με ανάκληση της δωρεάς αν παρέμειναν στον Αστακό.
Προκήρυξε την θέση του οδηγού ασθενοφόρου για το Κέντρο Υγείας Μύτικα, ο οποίος παρόλο που η οργανική του θέση ανήκει στο Κέντρο Υγείας Μύτικα, εδρεύει στον Αστακό.
Αναμένουμε στο κοντινό μέλλον και την επιστροφή του Περιφερειακού Ιατρείου Καλάμου, από το Κέντρο Υγείας Βασιλικής στο Κέντρο Υγείας Μύτικα, γιατί αυτό προστάζει η λογική και γιατί στο Κέντρο Υγείας Μύτικα προστρέχουν οι φίλοι μας Καλαμισάνοι.
Τελειώνοντας θα ήθελα να τονίσω ότι η περιοχή του τέως Δήμου Αλυζίας αποτελούμενη από πέντε τοπικές κοινότητες και τα νησιά από τρεις τοπικές κοινότητες, δεν θα επιτρέψουν ποτέ να καταστεί το Κέντρο Υγείας Μύτικα δορυφόρος σε άλλο Κέντρο Υγείας. Υπάγεται στην 6η ΥΠΕ σαν Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου, δημοσιευμένο στο ΦΕΚ, με προβλεπόμενες νομοθετημένες 24 θέσεις ιατρικού, νοσηλευτικού και λοιπού προσωπικού, μεταξύ των οποίων και έξι θέσεις οδηγών ασθενοφόρου.
Σταθείτε στο πλευρό μας κύριε Δήμαρχε, όπως και εμείς θα σταθούμε στο πλευρό σας να υπερβούμε τις γραφειοκρατικές διαδικασίες και κάθε άλλο εμπόδιο για να ανοίξει το νέο κτήριο στο Κέντρο Υγείας Μύτικα και να οχυρωθεί με βιοϊατρικό εξοπλισμό. Οι σεισμοί του 1958 στην Επτάνησο το ίδρυσαν τότε, ο καταραμένος ο κορονοϊός ας αποτελέσει την ευκαιρία ανακαίνισης και τελειοποίησης του με ιατρικό εξοπλισμό.

Μύτικας Αιτ/νίας 28-3-2020
Νίκος Θωμά Νταής, σ. Συμβολαιογράφος
Επίτιμο Μέλος της Εθνικής Ομοσπονδίας Ιταλικού Τύπου (FNSI)

3 σχόλια:

  1. Αξιότιμε κύριε Νταή ,
    Καλή σας ημέρα . Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για το ενδιαφέρον και για την στήριξη αυτής της προσπάθειας .Συντονισμένα και σε πνεύμα συνεργασίας μπορούμε να τα καταφέρουμε .
    Με εκτίμηση
    Τριανταφυλλάκης Λ Ιωάννης
    Δήμαρχος Ξηρομέρου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αγαπητέ μου κύριε Νίκο. Δημόσια να σας συγχαρώ για τις μεγάλες προσπάθειες που καταβάλετε επί πολλά χρόνια για να δωθεί λύση στο χρόνιο πρόβλημα του κέντρου υγείας Μύτικα. Οι ευθύνες τεράστιες όλων των εμπλεκομένων. Σε όσα γράφετε σε όλα έχετε δίκιο. Εντυπωσιάζομαι με την δύναμη της θέλησης και την επιμονή σας για τη επίλυση του χρόνιου προβλήματος του Κέντρου υγείας Μύτικα. Με αφορμή το δημοσιεύμα σας και εκμεταλλεύοντας τη θέση μου στους πολιτιστικούς φορείς του Νομού που εκπροσωπώ,απο αύριο κιόλας θα πιέσουμε ασφυκτικά τις αρμόδιες υπηρεσίες του κράτους σε όλα τα επίπεδα εκπροσώπησης ώστε να έρθει το επιθυμητό αποτέλεσμα.
    Κύριε Νίκο. Η αγάπη σας για τον τόπο μας και η αγωνία σας για τη φροντίδα της καλής υγείας των συμπολιτών μας πρέπει να μας βρει συνοδοιπόρους όλους.
    Σας ευχαριστώ από καρδιάς για το ενδιαφέρον σας.

    Παναγιωτης Ηλ Χολής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Έτσι κύριε Νταη. Γιατί πολλοί έχουνε τις κουβέντες για πλάκα. Συγχαρητήρια

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.