Το Νεκροταφείο του Μύτικα είναι καθαρισμένο κανονικά. Προβλήματα σε οικισμούς του Δήμου με τα χόρτα στα Νεκροταφεία. Πως καθαρίζονταν τα Νεκροταφεία μέχρι τώρα με 101.039,03 €.


Από την περασμένη Πέμπτη ο Πρόεδρος του Μύτικα και το Τοπικό Συμβούλιο Μύτικα, έχουν μεριμνήσει ώστε να καθαριστεί το Νεκροταφείο του Μύτικα από τα χόρτα και όχι μόνο, τόσο εσωτερικά αλλά και η είσοδος απ' έξω, ώστε να είναι πεντακάθαρο τις Άγιες αυτές ημέρες του Πάσχα, για το Σαββάτο του Λαζάρου που πολλοί πάνε στο Νεκροταφείο, αλλά και την Μεγάλη Παρασκευή, που επίσης κάποιοι θα επισκεφτούν το Νεκροταφείο για τους αγαπημένους τους που έχουν εκεί.
Επίσης με δωρεά Μυτικιώτη, που θέλει να μείνει ανώνυμη η δωρεά του, στην εξωτερική πλευρά του Νεκροταφείου φυτεύτηκαν 6 όμορφα κυπαρισσάκια, όπου αύριο θα τοποθετηθεί πλέγμα γύρω γύρω, για να προστατεύουν από τα ζώα μέχρι να αναπτυχθούν.
















Είναι η δεύτερη φορά που γίνεται καθαρισμός του νεκροταφείου του Μύτικα (δείτε εδώ), με τον πρώτο καθαρισμό να γίνεται το Ιανουάριο και να αφορά όχι μόνο χόρτα, αλλά πολλά σκουπίδια και πολλά μπάζα που βρίσκονταν εκεί, ούτε που ξέρει κανείς από πότε. Η εικόνα που αντικρίζουν στο Νεκροταφείο του Μύτικα οι κάτοικοι, είναι πολύ διαφορετική σε σχέση με το πρόσφατο παρελθόν.
Επίσης με πρωτοβουλία του Προέδρου και εθελοντική εργασία 2 ενεργών συμπολιτών μας Μυτικιωτών, επισκευάστηκε η κεντρική πόρτα του Νεκροταφείου που δεν έκλεινε για πάρα πολλά χρόνια και μπήκε περίφραξη στον μαντρότοιχο μπροστά στον κεντρικό δρόμο, ώστε να μην συμβαίνει το απαράδεκτο και προσβλητικό φαινόμενο πολλών χρόνων, ζώα να μπαίνουν ανεξέλεγκτα και να αποπατούν πάνω στους τάφους (δείτε εδώ).
Πληροφορούμαστε από διαφορετικές πηγές, ότι υπάρχουν προβλήματα σε οικισμούς του Δήμου με τα χόρτα στα Νεκροταφεία. Διαβάσαμε για το Καραϊσκάκη, Πρόδρομο και Αγράμπελο και πιθανόν τα ίδια να είναι και αλλού και σίγουρα αυτό έτσι είναι, συμβαίνει και δεν είναι καθόλου σωστό τα Νεκροταφεία να παρουσιάζουν τέτοιες εικόνες που προσβάλλουν, είναι επιεικώς απαράδεκτο.
Γνώμη μας είναι ότι τα Τοπικά Συμβούλια και οι Πρόεδροι πρέπει αυτό να το έχουν πάντα υπ' όψη τους. Κάθε χρόνο χρειάζονται 4-5 καθαρισμοί στα Νεκροταφεία και ξέρουν καλά αυτοί καλύτερα από τον καθέναν μας, πότε πρέπει να γίνουν. Παράδειγμα μία χρονική στιγμή είναι αυτή, πριν το Πάσχα. Οι Πρόεδροι γνωρίζουμε ότι σε αυτό το θέμα πάντα έβαζαν πλάτη, παρότι όπως θα πούμε παρακάτω με συγκεκριμένα στοιχεία και επίσημα έγγραφα, οι απ' ευθείας αναθέσεις πήγαιναν σε εργολάβους.
Να ενημερώσουμε ότι για το 2020 δεν έχει εισπραχθεί τέλος Νεκροταφείου, μιας και εκκρεμεί η έγκριση του κανονισμού Κοιμητηρίων του Δήμου Ξηρομέρου, η καταγραφή των θέσεων στα Νεκροταφεία και κατόπιν ο ορισμός του τέλους Νεκροταφείου, που πλέον θα πληρώνεται από ένα μέλος της οικογένειας και όχι από όλα τα μέλη. Επίσης η νυν δημοτική αρχή δεν έχει διαθέσει κανένα ποσό για καθαρισμό Νεκροταφείων.
Κλείνουμε αναφέροντας πως καθαρίζονταν τα Νεκροταφεία τα προηγούμενα χρόνια. Καθαρίζονταν με απ' ευθείας αναθέσεις σε εργολάβους. Το ύψος των απ' ευθείας αναθέσεων τα προηγούμενα χρόνια για καθαρισμό χόρτων στα Νεκροταφεία, έφτασε το πολύ μεγάλο ποσό των 101.039,03 €, χρήματα πληρωμένα από τους δημότες.
Δείτε εδώ το αρχείο Excel με τις 12 απ' ευθείας αναθέσεις, το οποίο έχει προκύψει από δημόσια ανοικτά έγγραφα του Δήμου Ξηρομέρου, αναρτημένα στο «ΔΙΑΥΓΕΙΑ» και παρακάτω την εικόνα του.
Βέβαια το ποιος καθάριζε τα προηγούμενα χρόνια τα Νεκροταφεία του Δήμου Ξηρομέρου στην πραγματικότητα, είναι άλλο περίεργο θέμα, από τα πολλά περίεργα που έχει στο παλμαρέ της η τέως δημοτική αρχή. π.χ ποιος καθάριζε με πάνω από 4.000 €, μόνο το λιμάνι του Μύτικα;

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.